Kazí Winamp Zvuk????

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Kazí Winamp Zvuk????

Příspěvek od Ivan86 » 25 led 2009 13:01

Vždycky když jsem si udělal nějako nahrávku tak po smíchání jsem si ji nakonec poslechl hotovou většinou ve winampu. Teď jsem na netu našel toto:

http://www.james008.net/phorum/viewtopi ... 553d03df1f

Nainstaloval jsem si nový OS a nějak mi winamp nejede takže to nemám jak vyzkoušet. Nechce to někdo zkusit a porovnat to na pořádných studiových bednách.?

Jestli jsem to dal do špatné sekce tak se omlouvám a přesuňte to :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2009 13:13

to sa tyka ale prehravania mp3, ty vyrobis nahravku v nekomprimovanom pcm (wav).
okrem toho to nie je pravda, novsie winampy hraju lepsie, stary engine, ktory ten manik vytrvalo pouziva, mal na vyskach hype a vysky zneli zrnito. ak chces ultimativnu reprodukciu mp3, pouzi foobar. ovladanie je sice utrpne, ale da sa na to zvyknut

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 25 led 2009 14:18

kexik: hmm, ale vis ze sami vyvojari foobaru tvrdi, ze to, ze foobar hraje lip nez winamp, je nesmysl? ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2009 15:13

ako sa to vezme... prinajmensom ma integrovany resample, ktory treba do winampu prisypat ako plugin a ten nerobi vzdy dobrotu. kazdopadne stary winamp engine bol nahovno a o tom teraz je rec, nie? cize imo presne naopak ako tvrdi ten chlapik v tom linku

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 25 led 2009 16:40

Takže u nejnovějších winampů ten problém není? Tak to je v pohodě. Jenom jsem chtěl vědět váš názor.

Jinak ano vytvořím nekomprimovanou stopu. Mě to nedošlo, že se to týká jenom MP3.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2009 16:58

wav sa kazdym sw preposiela prakticky rovno na prevodnik. foobar pouziva rovno asio driver, cim sa obchadza wdm driver, ktory u niektorych zvukoviek, hlavne lacnych, moze obsahovat nejaky procesing. existuju aj asio pluginy na winamp ale skusil som dva a ani jeden na mojej zvukovke spravne nefungoval

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 25 led 2009 18:47

hmm, to je docela ulet, foobar mi hraje jinak nez winamp - pravda, pouzival sem zatvrzele starej winamp, protoze mi vyhovoval, byl sem na nej zvyklej a mam v nem dodatecny pluginy, ktery sou pro me dulezity. ale tohle je velkej rozdil... mate nastaveny 24bit prehravani?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2009 19:26

jo..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 23:46

Příspěvek od Vuid » 25 led 2009 21:26

Nemate zkusenosti s AIMP2?
Pouzivam ho od ty doby co mi ze zahadnych duvodu starej (verzi nevim) Winamp prestal fungovat a nesel nainstalovat ani novej.
Me se subjektivne zda ze hraje lip mp3 nez Winamp, ale nemam moznost to overit kdyz uz winamp nenainstaluju:)
AIMP je mimo jine uzivatelsky mnohem prijemnejsi nez Winamp a nezere temer vubec zadne systemove prostredky.
Jo - prehravam to pres SB Audigy2.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2009 22:11

pre audigy 2 MUSIS mat program s resamplerom na 48khz. skus urcite foobar, ale stiahni si resampler dll a nezabudni ho nastavit

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 13:37

Příspěvek od c9000 » 25 led 2009 22:15

já pouštím na Jetaudio a jsem maximálně spokojenej.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

jackies

Příspěvek od jackies » 27 led 2009 01:13

c9000 píše:já pouštím na Jetaudio a jsem maximálně spokojenej.
taky

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 19:56

Příspěvek od nunu » 27 led 2009 15:49

resampler ve foobaru pekelne ku.vi zvuk. Nepouzitelne pro vysoke naroky.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 27 led 2009 15:52

nunu píše:resampler ve foobaru pekelne ku.vi zvuk. Nepouzitelne pro vysoke naroky.
no, ted sem si na prevodniku vsiml, ze u muzik v 48k se jako u winampu neprepne do 48k modu - mam tedy nekde v preferencich hledat (a vypnout) resampling...?

matucha
Příspěvky: 5031
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 27 led 2009 15:56

co se na foobaru ovlada blbe? pustim playlist a je to

Odpovědět