Mix v PC, jaké převodníky ? jaké PC ? jaký DAW ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Ne jsem zblblej sam sebou :) on me v tom jenom utvrzuje. Muj problem je, ze mam obrovskej patchbay plnej dratu a chronickej nedostatek vstupu. Pri nahravani pak musim neustale routovat slozite jednotlive kanaly. Samozrejme jsem pripravenej na to, ze to zdaleka nebude tak easy reseni jako zapnout digimix.

Ten Motormix jsem okukoval je to taky levná varianta. Jaké s tím máš zkušenosti? (chci celkem 24 šavlí)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Solarfall píše: pre predstavu 6300 je vykonnostne okolo amd x2 4600+...
Fakt jo? Tak to nezni spatne.... Takze oproti mi 2600+ (AMD)
By to mela bejt pohadka...

A co treba tohle INTEL Dual-Core Pentium D 915 - 2,80GHz?
....:::: DJ Dave ::::....

jehlar

Příspěvek od jehlar »

Pro ty vstuby bych se být tebou díval rovnou po zařízeních které jsou takto koncipovaná - třeba MADI kartu od RME (RME má vynikajím způsobem řešený přímý monitoring a patchování) + nějaký iBox od sydecu (www.sydec.be) máš na výběr více variant. Nebo přímo kompletní řešení od sydecu s jejich mixtreme. Já používám pro vícekanálé nahrávání ethersound, konkretně PCI kartu LX6464 + InnovasonSY48DIO+karty do yamah pultů AVY16. Jdou k tomu dopojovat hodně jednoduše další moduly (propojuješ standardním ethernetovým káblíkem) s I/O dle libosti - vše konfiguruješ z jednoho softvare v PC, bližší se dozvíš na www.ethersound.com.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Diky za typ. Kouknu na to.

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

to routovani taky resim(resp musim vyresit nez pribude dalsi efektovka,synth nebo cokoliv) a nejradsi bych kdyby existoval automatizovanej patchbay prepinatelnej po midi,ale na to sem este nikde nenarazil,nevite nekdo?este me pak napadlo vyrobit si auto-patchbay v podstate ze zvukovky a routovat to v pc(estli to v cubase ubec lze mit naroutovany vstupy a vystupy pro kazdej project jinak)ale to uz je tak kostrbaty reseni ze radsi michat v tom kompu....

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

To reseni co mas ty asi opravdu neni pro me ;)

RME zvazuji, ale porad to znamena MADI ADI648 (70tis.) + ještě AD převodníky (ADATy).

Varianta je ještě rozšířit si stávající RME 9636 na 9652 + koupit ještě jendu 9652 = total 48 kanálů IN/OUT po ADATu + 6x Alesis AI3 nebo 3x Creamware A16 nebo něco podobnýho

To MOTU mi připadá jako jednodušší a levnější řešení.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

DJDave píše:
A co treba tohle INTEL Dual-Core Pentium D 915 - 2,80GHz?
to je slaba starina.. kasli na nu.

aum generator

Příspěvek od aum generator »

mne prijde ako blbost si kupovat 48 prevodnikov ak ich vsetky nepouzijes...by som bral radsej menej a kvalitnejsich a domyslel routovanie/patchovanie. usetris kopec penazi a bude to mat lepsi zvuk.

kexik

Příspěvek od kexik »

taky midi router musi existovat, do kelu...

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Hmm, hmm, ten midi router není špatnej nápad. Určitě by se to dalo postavit z tohohle: http://www.doepfer.de/mtc.htm , na výstup dát relátka a spínat normálně přes NoteOn/Off v sekvenceru nebo nějakým kontroleru...

nunu

Příspěvek od nunu »

Vymyslet jakykoliv router ovladany pres midi musi byt pro prumerneho programatora hracka...A kdyby to nemuselo byt ovladane pres midi ale jenom nejakym menu a zobrazeni na alfanumerickem displeji,tak to by byla asi sranda uplna i pro mene zdatneho programatora.Zabyvam se hardwerem,soft nedelam,ale pokud by jste jasne definovali pozadavky co by to melo umet,mohl bych se pozeptat.Hardware vyjde na par korun...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Jo takove zarizeni jsem chtel uz davno, ale to co jsem kdy videl stalo neco jako 75 tis :(

kexik

Příspěvek od kexik »

atomx: a neriesil by tvoj problem aj aktivny merger, povedzme 8x 6->1 ?
trocha by to, pravda kurvilo zvuk, ale nemyslim, ze zasadne. predpokladam ze mas pre kazdy synth nachystany nejaky channel preset do DAW; potom by stacilo nastrkat synaky do grup, vzdy spolu take, ktore naraz nepouzivas
lebo router typu 48 vstupov, kazdy routovatelny do lubovolneho vystupu, znamena cez 300 relatok ;) (jasne ze TAKY router pravdepodobne neexistuje)
realne je skor pasivne riesenie bez midi: na kazdy vstup 8polohovy prepinac, ktorym si nastavis kanal do ktoreho ma ist kazdy jeden vstup. to by slo pozvarat... stratu spojenu so sumaciou by vedel vykompenzovat kazdy 8xIO prevodnik co ma regulaciu zisku

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

nejlepsi router je klasickej patchbay, myslim, mam blbyho uliho, mam v tom 24 lajn ze kterych si vytahuju z predniho panelu lajny do zvukovky vzdycky ten nastroj nebo nastroje ktery chci nahravat do audia, vyjde to pro pripad 48mi vstupu asi tak na 3000,- + kabely a je svatej klid, obcas se prepichne par kabelu ale vsechny syntaky najednou vetsinou nehrajou.
navic se v tom da rovnou prosmyckovat HW efektaky a pripravit si cesty pro auxy a dalsi vypeceny veci, je to proste zakladna kde se vsechno sejde a dal se to uz neresi a to bez ohledu na to jakou mas, budes mit, nebo planujes zvukovku a s kolika vstupama. se submixem (klidne levnym) na skladani do kteryho by sly vsechny vystupy ze zadni strany patchbaye se da skladat a hrat na vsechno najednou (treba 3x uliho 1602rack mix za 3t.) na jeho kvalite nezalezi protoze nahravas cistej signal z patchbaye branej pred submixem, submix je jen na monitoring (zero latency 8) pri skladani, jakmile jdes se zvukem do zaznamu pichnes do zvukovky jenom to co ti opravdu hraje a trada, naklady minimalni, efektivnost a variabilita obrovska, kvalita stoprocentni a investice do budoucna uz zadna protoze kdyz vymenis zvukovku furt ti patchbaye zustavaj jak sou, dokoupis nastroje, dokoupis patchbay za 1500,- a par kabelu a jedes dal
Naposledy upravil(a) Neural_I dne 16 lis 2006 10:43, celkem upraveno 1 x.

jehlar

Příspěvek od jehlar »

Audio routry existují, ale určitě to nebude nic levného, si teda myslím.

http://www.evertz.com/products/Q6400-AA
http://www.miranda.com/product.php?i=173&l=1

Odpovědět