Mix v PC, jaké převodníky ? jaké PC ? jaký DAW ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
a.tom.x

Mix v PC, jaké převodníky ? jaké PC ? jaký DAW ?

Příspěvek od a.tom.x »

Tak jsem se rozhodl, že svoje MIDI studio budu míchat v PC. Prodal jsem digitální pulty a vzhůru k novému dobrodružství ;) Můj požadavek je míchat vše v PC. Mít zapojených min 48 analog IN + alespoň 2 ADATy + 4(8) výstupů na outboard. Nepotřebuji mikrofonní předzesilovače, všechno jsou linkové vstupy z kláves. Potřebuji slyšet názor více lidí na to co je k mání na trhu.

PŘEVODNÍKY:

MOTU 24I/O, 2408 MKIII, PCI424 (relativně drahé a pro mě zbytečných 96 kHz, plus údajně problémy s instalací ve Windows)
MOTU 24I, 2408 MKII, PCI324 (starší, ale rozumné převodníky, kartu bych asi použil tu novější 424, hůř se shání)
Creamware A16 Ultra + nějaká ADAT karta do PC (RME asi co jiného) - kvalitu neznám
RME ADI 6432 (umí jenom 48/96 kHz + relativně drahé)

Co dál existuje ??? Zkušenosti ???

DAW:

V zásadě mě napadají pouze dvě varianty Mackie control + expanze nebo Tascam US2400 - je ještě něco dalšího? (plz. No Behringer !!)

PC:

Pentium III 1GHz, 1 Gb RAM se bojim uz to asi neuslape resp. mate predstavu co by na prechodnou dobu utahlo? (rozbehnu to na tom vubec ?) Co misto nej? (radeji bych Intel nez AMD)

Jo a jedna blbost na závěr. Teď už nebudu mít monitor out jako na mixu. Nějakej elegantní bazmek s regulací hlasitosti + výstupem na sluchátka by se hodil.
Naposledy upravil(a) a.tom.x dne 13 lis 2006 12:47, celkem upraveno 1 x.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

No 1 Mb RAM ti utahne tak mozna nejakej tracker :) Sorry nemohl sem si pomoct, dobrej preklep ,)

Hodne stesti, at se ti nova cesta libi.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

to pentium 3 je bieeeeda, podla mna na tom nemas sancu nic rozumne urobit..

core2duo je odpoved

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Solarfall píše:to pentium 3 je bieeeeda, podla mna na tom nemas sancu nic rozumne urobit..

core2duo je odpoved
Pravda, souhlas... Mam 2,6Ghz a taky nemam sanci ta na tom uz utahnout i s dvema GB ramky...
....:::: DJ Dave ::::....

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No taky jsem uvažoval o core2duo, ale na tom PIII normálně jedu všechno a celkem OK. Vůbec nepoužívám VSTi, změna teď bude, že v complu pojedu EQ a dynamiku. Cubase mám zatím VST, ale uvažuju že koupím Cubase 4 Studio (ta už by potřebovala silnější procesor).

Jo a ještě jsem zvažoval TC Powercore Compact.

2 Cyril: Mega opraveno na Giga dik ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

mmno nevim o tom ze by tedka MOTU 24 i/o mela problemy s instalaci ve Win (delal jsem na ni na Propasti rok). Bejvaly problemy u 24i co ja pomatuju ale to pak borci v novy verzi SW vyresili ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

co ti vadilo na dosavadnim reseni ? nove reseni se zda byti minimalne 2x drazsi, kdyz nascitam to hafo pozadovanych vstupu, vyrazne posileni compu (to co mas je fakt kruta bida, tak na midi to asi bylo dobry ale jinak audio ti chcipne po par pluginech, dyt si to zkus) a controler ... no jenom ten mackiecontrol s expanzema jak jsi psal nekde jind vyjde asi na 80t.! ten tascam taky na pade (ted ho maj u thomanna v akci za polovicni cenu dyztak, jestli ti to pomuze)

no nevim, ja uvazuju opacne, skoro sem chtel koupit tvoje pulty a vybodnout se na ten blbej softwer 8)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Tak to jsem hned klidnější. Ten článek bude zjevně psanej na první verzi driverů. I když je fakt, že instalace MIDI Timepiece AV taky nebyla úplně jednoduchá, ale funguje to precizně.

Myslíš, že 24i a 2408 MKII s tou novější PCI424 bude pro mě optimální?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

a.tom.x: Jak budes resit latenci... Kdyz jsem svou MOTU zkousel pouzit jako mix, tak ze jesm vysilal midi do HW a z HW audio do MOTU kde jsem kazdy vstup monitoroval a cim vic jsem mel puginu na monitorovacim kanalu, tak tim byla vetsi latence... pro mne pak nepuzitelny. Neco jinyho je kdyz se rovnou nahrava do audia a pak procesuje.... u mne kuli tomu vyhrala yamaha 01v96...
toto neni sic odpoved na tve otazky ale zajima mne to....

kexik

Příspěvek od kexik »

ekeaze: to je vec DAW, tie chytrejsie maju kompenzaciu latencie pre hw... midi sa posiela v patricnom predstihu, aby fx stihaly. ci ty si chcel hrat na master keyboard realtime? to v stadiu mixu celkom dobre nejde ani ked robis cisto s vsti...

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

kexik: zas tak hloupej nejsem :D delay kompenzaci znam jen mi to prijde desne zdluhave nastavovat kazdy kanal tak aby to presne sedelo a to pak na kazdy track jinak....

Tranzistor

Příspěvek od Tranzistor »

No a nebo to resit RMEckem, ktery latenci nema...

matucha

Příspěvek od matucha »

Misto mackie control si kup cm motormixy... sou levnejsi (z druhy rucky okolo 10k) a fungujou bre.

Pocitac budes potrebovat novej... ale jakakoli vec za normalni peniz ti audio utahne docela bre. Ja teda mam starou P4@2.26GHz a de to, ale bez UAD by to neslo. P3 ti vyplivne po par neprilis dobrejch EQ a jednom lehkym verbu a trech kompresorech

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Solarfall píše:to pentium 3 je bieeeeda, podla mna na tom nemas sancu nic rozumne urobit..

core2duo je odpoved
Trosku Offtopic sorry... Prosimte muzu se zeptat kterej ten coreduo bys doporucil? PC mam jako sekvencer, par instrumentu..
....:::: DJ Dave ::::....

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

DJDave: na aky mas peniaz :mrgreen: ale aj najslabsia 6300 je dost supa.

Odpovědět