Nejlepší dual boot pro tvorbu hudby? Aneb načem pracujete

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Pytkin
Moderátor

Re: Nejlepší dual boot pro tvorbu hudby? Aneb načem pracujet

Příspěvek od Pytkin »

BS píše:chlapi, resite chujoviny. win7 je nejrychlejsi/nejlepsi system, co kdy MS udelal. Sviznost prace je mnohem vyssi nez u XP a neni na to potreba zadne mereni. Kompl mi jede v praci x tydnu bez restartu a je to rychlejsi nez cista instalace XP.
Vista byl velkej pruser, to je pravda. Nedodelek s prehnanou spotrebou systemovejch resourceu, problemy s kompatibilitou, vykonem, atd.. Proste fakt mizerie.
Jak bylo receno, ja bych overil jestli existujou drivery pro to co pouzivas, a pak nahodil urcite Win7.
pre kazdeho je najlepsi ten system , ktory mu vyhovuje .. mne tiez XP ide x tyzdnov bez restartu .. vacsinou ho raz za mesiac restartujem , lebo pride daky critical update , ktory chce restart ..

Ako si zistil , ze to ide rychlejsie ? zrata ti Cubase 2x tolko pluginov ? alebo na com to vidis ?

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

musim říct, že jsem se docela pobavil. a je asi úplně jedno, že windows (xp, legální) jsem přestal používat úplně, protože mi prostě nevyhovují. ale já jsem vlastně ten, co nedělá hudbu, ale blitky a na ty stačí i FreeDOS s kradenym FT.

prosím, ještě se tu chvilku bavte o tom, které windows jsou lepší a proč. dělá mi to dobře.
Obrázek
live free or die!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

luph : no operacny system je len prostriedok .. podstatny je program .. mne osobne je jedno v com mi program bezi, ci to je unix , windows alebo OSX .. podstatne je , co ten program vie .. nie na akom OS ide ..

ale skusenosti ukazuju , ze unix ma zasadnu vyhodu .. clovek tam neinstaluje ziadne blbosti a pracuje len v tom konkretnom programe .. takze je ten OS celkom stabilny :)

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

konečně rozumné slovo. spíš než "chytré" příspěvky některých zaslepenců, co si přes svoje okna nevidí na špičku nosu, bych tu čekal tenhle příspěvek hned na začátku. pokud je někdo "nucen" používat windows, je mi ho líto, ale dělat z toho problém století a hádat se které widle se povedly víc, když jsou na světě zemědělské stroje, ....

nechme toho. radši běžte tvořit hudbu, myslím, že akustická kytara 7 Premium 64-bit je vhodný začátek.
Obrázek
live free or die!

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

luph: to jsme radi ze ses pobavil, proto to preci piseme. A dekujeme za tvuj uzasny prispevek s obvyklou nulovou informacni hodnotou. Boze kdy ty uz vyrostes...

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

Kermitak píše:luph: to jsme radi ze ses pobavil, proto to preci piseme. A dekujeme za tvuj uzasny prispevek s obvyklou nulovou informacni hodnotou. Boze kdy ty uz vyrostes...
jen jsem chtěl poskytnout svůj názor, třeba to někomu k něčemu i bude.

btw. offtopic: jen ze zvědavosti jsem si poslechl originál Vltavy od Bedřicha Smetany. po té předělávce jsem možná zaznamenal nějakou husinu, ale originál mě rozbrečel. možná je to vhodné k zamyšlení -- opravdu lze počítač (např s windows) považovat za hudební nástroj?
Obrázek
live free or die!

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Pytkin píše:pelf : skusil som tam dat 4 do toho poctu jadier na rendering a ziadna zmena .. rendruje to uplne rovnako ako ked tam bolo 16 ..
Dneska jsem se ptal i pár kolegů, kteří dělají s Vegasem a všichni se v podstatě shodli na tom, že to je nejspíš klasická nedotaženost pánů programátorů ze Sony, což mě jakožto uživatele Acidu ani nepřekvapuje. :roll: Může to být i kodekem přes který renderuješ a on prostě není naprogramovanej tak dobře, aby dokázal maximálně využít výkon procesoru, i když pojede třeba na 4 jádra. Hodně je to vidět právě u renderu do DV. Zas třeba do mpegu to počítá s lepším/větším vytížením, je to různé a lze k tomu samozřejmě využít i jiný sw, viz. http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=3663591 Tak snad tuhle chybu soudruzi v nějaké další verzi vyladí a sw nebude zase pozadu za železem. Jinak už nevim, ale taky to co píšeš občas pozoruju. :)
luphtrack píše:btw. offtopic: jen ze zvědavosti jsem si poslechl originál Vltavy od Bedřicha Smetany. po té předělávce jsem možná zaznamenal nějakou husinu, ale originál mě rozbrečel. možná je to vhodné k zamyšlení -- opravdu lze počítač (např s windows) považovat za hudební nástroj?
Je to sice trochu hraní se slovy, ale jsem přesvědčen, že počítač lze opravdu považovat za nástroj k vytváření hudby. :wink:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pelf : no ja prave rendrujem do MPEG2 cez mainconcept .. ale bude to asi nejaky zly kod .. je to dost otravne .. nastastie vacsinou robim viac videi naraz , tak spustim renderovat 3 vegasy naraz , aby som to PC vytazil .. v starej praci mi to ale 8jadro vytazilo na 60% .. cize vyrazne lepsie .. moze to byt ale problem windows7 .. alebo 64bit vegasu , alebo hocijaka hlupost v pocitaci .. fakt divne ..

BS

Příspěvek od BS »

Pytkin píše:pre kazdeho je najlepsi ten system , ktory mu vyhovuje .. mne tiez XP ide x tyzdnov bez restartu .. vacsinou ho raz za mesiac restartujem , lebo pride daky critical update , ktory chce restart ..
Ako si zistil , ze to ide rychlejsie ? zrata ti Cubase 2x tolko pluginov ? alebo na com to vidis ?
jo, zapomel jsem rict, ze pro mne osobne jsou Win7 nejlepsi system co MS kdy udelal.

Na dvou hardwerove totoznych komplech, mam nainstalovane stejne aplikace, takze vidim, jak se chova system, pri X spustenej aplikacich, Photoshop, Flash, Trados, LocStudio, Helium, atd.. Pokud je aplikace dobre udelana, a je "usita na miru" Win7, tak je vsechno super a celkova "latence" systemu je u Win7 vyrazne nizsi. Vsechno je proste svizne, coz u XP obcas nemusi platit, a pri drsnejsim vytizeni, se obcas stane, ze si na par ssekund zije svym zivotem, to se mi u W7 nestava.
Tvuj problem s renderem ve Vegas je asi spise problemem Sony, nez MS, takze treba to podchyti v pristim updateu.

EMOTIKONE

Příspěvek od EMOTIKONE »

Me se W7 strasne libilo uz od RC. Hned, jak jsem si je nainstaloval, jsem ale narazil na neexistenci kompatibilnich driveru pro nektere "dulezite kusy zeleza", ktere ve sve bedne uchovavam, protoze je porad pouzivam a vadilo by me, kdy bych se je musel vzdat jenom proto, ze v nejake firme neco vazne....Mluvim konkretne o Powercore. Mam porad Element, tedy kartu, ktera uz nema oficialni podporu. Po dlouhe vymene nazoru s lidma z TC (to jim davam k dobru, ze komunikovali), ackoliv me zaradili do betatestovaciho programu, vratil jsem se do XPecek a W7 RC jjsem nechal dobehnout. A pak jsem najednou dostal hlasku, ze je k mani oficialni driver, ktery pro x64 systemy funguje. Jeste jsem to v tech RC vyzkousel W7 jsem si koupil. Mam Ultimate, kvuli moznostem bit-lockeru a jedu tedy x64 bitovej system. (jedu to porad v dualu s XP na jinem disku) Po instalaci Cubase 5 a par VST jsem zjistil to, co uz vsichni vedi, v x64 to pada, protoze dochazi ke konfliktum VST II a VSTIII...Byl jsem ale rad, ze funguje Powercore a ze me funguje Virus. UAD-1 i UAD-2 v pohode.
Nicmene, po par dnech, kdy jsem si dokonce prikoupil i JBRIDGE http://jstuff.wordpress.com/jbridge/, nefungovalo to, jak jsem chtel. Nainstaloval jsem CUBASE 5 32 a ted je...hmmm, skoro vsechno v pohode....Ale jeste to neni uplne ono...Musim potvrdit, ze update 5.5 funguje lepe na XP.
Myslim ale, ze vse se brzo vylepsi...ale uz ted se desim, co dal...jestli jeste budu moct v budoucnu modernizovat.....4 stare PCI karty...to uz zcela urcite do tech novych zakladnich desek nenastrkam....

Nomoney

Příspěvek od Nomoney »

EMOTIKONE píše:Me se W7 strasne libilo uz od RC. Hned, jak jsem si je nainstaloval, jsem ale narazil na neexistenci kompatibilnich driveru pro nektere "dulezite kusy zeleza", ktere ve sve bedne uchovavam, protoze je porad pouzivam a vadilo by me, kdy bych se je musel vzdat jenom proto, ze v nejake firme neco vazne....Mluvim konkretne o Powercore. Mam porad Element, tedy kartu, ktera uz nema oficialni podporu. Po dlouhe vymene nazoru s lidma z TC (to jim davam k dobru, ze komunikovali), ackoliv me zaradili do betatestovaciho programu, vratil jsem se do XPecek a W7 RC jjsem nechal dobehnout. A pak jsem najednou dostal hlasku, ze je k mani oficialni driver, ktery pro x64 systemy funguje. Jeste jsem to v tech RC vyzkousel W7 jsem si koupil. Mam Ultimate, kvuli moznostem bit-lockeru a jedu tedy x64 bitovej system. (jedu to porad v dualu s XP na jinem disku) Po instalaci Cubase 5 a par VST jsem zjistil to, co uz vsichni vedi, v x64 to pada, protoze dochazi ke konfliktum VST II a VSTIII...Byl jsem ale rad, ze funguje Powercore a ze me funguje Virus. UAD-1 i UAD-2 v pohode.
Nicmene, po par dnech, kdy jsem si dokonce prikoupil i JBRIDGE http://jstuff.wordpress.com/jbridge/, nefungovalo to, jak jsem chtel. Nainstaloval jsem CUBASE 5 32 a ted je...hmmm, skoro vsechno v pohode....Ale jeste to neni uplne ono...Musim potvrdit, ze update 5.5 funguje lepe na XP.
Myslim ale, ze vse se brzo vylepsi...ale uz ted se desim, co dal...jestli jeste budu moct v budoucnu modernizovat.....4 stare PCI karty...to uz zcela urcite do tech novych zakladnich desek nenastrkam....
díky za příspěvek, něco takového jsem si představoval uvažuji o DSP kartách například
http://www.pmuzik.cz/produkt-2710/
http://www.audiotek.cz/product-32214-un ... uad-2-solo
http://hudebnicentrum.cz/inshop/zvukove ... press.html

asi bych šel donich z druhé ruky, ale k duál bootu. mám tedkom W7 Ultimate a Xp pro zatím zkouším jak to funguje oba 32bit, Cubase je vpohodě zatím žádné pády, neshody jak na Xp tak na Ultimate, jediný s čím mám pořád problém je to že XPčka jsou o proti W7 Ul. mnohem hbytější a tak se asi stanou Widle se sedmičkou mým zázemím. Xpčka jsou totiž hodně problémový s mým PC/HW komponent nikoliv drivery ale prostě chod systému, jede jak se vyspí, jednou vpohodě podruhé je to naposrání.. sakra jak mě to štve..jako vězeňská koule už uvažuji a koupit jiných komponent. základ je mít spolehlivý PC no ne??:-D
a to se mi ztím nepodařilo, tak bádám a tápám jak z toho ven a W7 se jevý jako světlá stránka mých problémů
recording mixing producing

EMOTIKONE

Příspěvek od EMOTIKONE »

No urcite uz nekupovat PCI, jenom zarizeni s rozhranim, ktere jsou vyrabeny pro nejposlednejsi rady HW....Ty ceny UAD-1, neco POCO nejsou nizke pro nic-za nic...Ale jestli si to nekdo dobre promysli, co s tim, at to vezme...Do noveho pocitace uz bych to prvo-uzivateli nedoporucoval....Ja ted jeste muzu se stavajici deskou upgradovat phenom II X4 na X6 1090 a s tim bych mohl jeste nejakou dobu vydrzet...

Odpovědět