Nejlepší dual boot pro tvorbu hudby? Aneb načem pracujete
Nejlepší dual boot pro tvorbu hudby? Aneb načem pracujete
Zdravíčko,
měl bych rychlí dotaz ohledně OS, kdo má jakou zkušenost s dual bootem, dual boot bych chtěl využívat jako disk 1 OS pro tvorbu hudby a disk 2 OS tester VST(i), SW, internet, dokumentace a podobně, určitě bych chtěl využít svůj 64botivý procesor,
takže Win xp 64Bit? Win 7 64bit? Win Vista 64bit?
v dual bootu by nemusel být problém mít i 64biový systém s 32bitovým systémem, každopádně by mě zajmalo jak to vidíte vy zkušenější;)
díky za rady
měl bych rychlí dotaz ohledně OS, kdo má jakou zkušenost s dual bootem, dual boot bych chtěl využívat jako disk 1 OS pro tvorbu hudby a disk 2 OS tester VST(i), SW, internet, dokumentace a podobně, určitě bych chtěl využít svůj 64botivý procesor,
takže Win xp 64Bit? Win 7 64bit? Win Vista 64bit?
v dual bootu by nemusel být problém mít i 64biový systém s 32bitovým systémem, každopádně by mě zajmalo jak to vidíte vy zkušenější;)
díky za rady
Naposledy upravil(a) Nomoney dne 06 srp 2010 19:43, celkem upraveno 1 x.
recording mixing producing
Re: Nejlepší dual boot pro tvorbu hudby?
v dualboote mozes mat co chces .. mali sme v studiu XP32, XP64, VIsta 64, Linux 64 ..
Re: Nejlepší dual boot pro tvorbu hudby?
a z čeho si měl lepší pocit?;) nebo v jakým prostředí si nejlíp pracovalo, nejkvalitněji;) samozřejmě je potřeba mít SW HW pro kvalitní tvorbu ale z hlediska WinPytkin píše:v dualboote mozes mat co chces .. mali sme v studiu XP32, XP64, VIsta 64, Linux 64 ..

Re: Nejlepší dual boot pro tvorbu hudby? Aneb načem pracujet
Dual boot je urcite pro nekoho nezbytnost, ale da se obcas neco udelat i se zakydanym single boot (win XP 32bit). Staci jen dodrzovat zaklady bezpecnosti. (antivir, firewall, antispyware, udrzovat win trosku v kondici).
Ja osobne (jako uplny amater) preferuju single boot kvuli univerzalnosti. Mel jsem driv dual, a vybodl jsem se na to:)
Pro profiky to samozrejme neni.
Ja osobne (jako uplny amater) preferuju single boot kvuli univerzalnosti. Mel jsem driv dual, a vybodl jsem se na to:)
Pro profiky to samozrejme neni.
Nomoney: pokud existujou pro vsechen tvuj HW drivery, nema imho dneska uz cenu premyslet o cemkoliv jinym nez sedmickach.
Radsej som si svoj prispevok zmazal
lebo toto je tak relativne ako "lepsi DAW", Vyskusaj vsetko a co ti sadne si nechaj a tvor a testuj.

i tak se to dá řícttomy45 píše:Radsej som si svoj prispevok zmazallebo toto je tak relativne ako "lepsi DAW", Vyskusaj vsetko a co ti sadne si nechaj a tvor a testuj.

Kermitak: ano dá se řict že drivery ve směs mám takže..
sorry za OT topic

nanomoney : no primarne sme pouzivali XP32 .. na ostatne veci nebola moc podpora .. aj dnes intalujem vacsinou ludom 2x WinXP na pocitac .. jedno ako DAW , druhe ako vsetko ostatne .. dnes je problem uz zohnat XP , takze asi bude nutne zacat s win7 , ktore ale namam rad ..
-
- Profesionál
2 x XP, zatim porad... at uz je to " :] " nebo " :[ ".
ja tiez stale doma win xp, a zatial vobec nemam v plane switch na w7, keby som mal zvysnych 80 litrov, tak by som pridal Mac Pro aky mam v praci 

demsky : citim to rovnako .. s XP nemam problem , cize prechod na win7 je len otrava v tom , ze nic neni ako je clovek zvyknuty .. tiez by som radsej siel na MAC PRO
doma by mi stacil mozno uplne imac .. + IPAD na internetovanie v posteli .. Ten je v plane tak ci onak 

Pytkin: kdyz ti xpcka vyhovujou proc ne, ale nekdo vyssi rychlost a stabilitu sedmicek oceni.
kermitak : ako chces dokazat vyssiu rychlost ? kedze pocitac bezi na 10% CPU , tak tazko na win7 pojde rychlejsie .. A stabilita ? ked mi XP nepada , ako moze byt Win7 stabilnejsie ? to su keci ..
No... hele promin ze to tak musim napsat, ale se skalopevnym presvedcenim jsi do toho svyho kratkyho prispevku nacpal dva obrovsky nesmysly:
1) zjisti si nekdy, co vlastne tech 10%, ktery ti windows ukazujou, znamena a jak k tomu cislu system dochazi. Zjednodusene receno, s rychlosti to nema nic spolecnyho. Dokazovat nic nehodlam to udelali jini (lze najit mnoho objektivnich mereni odezvy win xp vs. win 7), ale ta sviznost je pri praci znat i bez mereni.
2) jestli myslis tu posledni vetu vazne, tak je jakakoliv dalsi diskuse zbytecna. Dobre, tobe nepadaj xpcka, tudiz jsou super stabilni a neni mozny stabilitu zlepsit, ok, to je prece jasny.
Hele to mas fuk, presvedcovat te nehodlam, ty si stejne budes tvrdit to svy
.
1) zjisti si nekdy, co vlastne tech 10%, ktery ti windows ukazujou, znamena a jak k tomu cislu system dochazi. Zjednodusene receno, s rychlosti to nema nic spolecnyho. Dokazovat nic nehodlam to udelali jini (lze najit mnoho objektivnich mereni odezvy win xp vs. win 7), ale ta sviznost je pri praci znat i bez mereni.
2) jestli myslis tu posledni vetu vazne, tak je jakakoliv dalsi diskuse zbytecna. Dobre, tobe nepadaj xpcka, tudiz jsou super stabilni a neni mozny stabilitu zlepsit, ok, to je prece jasny.
Hele to mas fuk, presvedcovat te nehodlam, ty si stejne budes tvrdit to svy

Jen by mě zajímalo, jak se tady bavíte o těch XPčkách, používáte 32 nebo 64bit?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS