Notebook - Fl Studio 20

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
biscuit

Re: Notebook - Fl Studio 20

Příspěvek od biscuit »

co mas za kartu?

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Je to o něco lepší, ale pořád špatný. Podrobné nastavení napájení viz Ovládací panely - Hardware a zvuk - Možnosti napájení a tam bude asi nejlepší (vlevo) Vytvořit schéma napájení (nazvi si ho třeba DAW, začni s napájením "Vysoký výkon") a tam dát všechno na plný pecky - hlavně procesor vždy na 100%. Dál viz "Pokročilé nastavení napájení", musíš se v tom trochu "povrtat". Ale jak vidíš, tudy cesta vede. Výkonově laptop určitě bohatě stačí, to jen Microsoftu jsou nějaké DAW ukradené... (to je jedno jakou má kartu, tohle se nastavuje nezávisle na ní).

biscuit

Příspěvek od biscuit »

co se nastavuje nezávisle? ty ani nevíš co má k počítači připojený za hw a už řešíš nějakou optimalizaci výkonu systému? přece nejdřív se zajímám o to, jestli je správně nastavený periferní zařízení - jakej má ovladač, jaký je jeho nastavení, jestli je správně nastavenej v daw a až potom optimalizuju systém. jdu od podstatnějšího k míň podstatnýmu a ne naopak.

benny56

Příspěvek od benny56 »

Pytkin píše:
08 pro 2019 00:09
pouziva to asio driver ? Jaky velky mas buffer ?
Mám nastavené asio a automaticky je tam 512smp. Když dám větší hodnotu smp, tak to neklesne. Nižší vyskočí hodně. Očekával jsem, že pokud porovnám laptop za 15k co jsem měl a zcela nový za 40k, bude tam úměrný rozdíl výkonosti CPU. No jediné co mě napadá tak koupit desktop.

benny56

Příspěvek od benny56 »

biscuit píše:
11 pro 2019 20:26
co mas za kartu?
roland edirol ua-4fx

benny56

Příspěvek od benny56 »

Pytkin píše:
08 pro 2019 21:11
Hlavne poriadne nastavit ten ASIO buffer .. Podla toho co pise , zrejme ani netusi, ze sa tam nieco nastavuje ..
tak jo, připojil sem to v flku na Reproduktory (2 - UA -4FX) , nebo jde (fl studio asio). At hybu s buffer od cca kdy to dává zvuk co ma do 8220smp, tak to nehybe s cpu.

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Nejdřív se zajímám jestli mám v pořádku Windows... když to brzdí ACPI.sys - tedy řízení spotřeby notebooku - tak můžu nastavovat třeba milión ASIO bufferů u zvukovek a bude mi to houby platný. A když teda nastaví ASIO buffer na půl vteřiny - jo, nebude se to sekat. Ale nebude se s tím dát pracovat...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ok asio buffer sme vylucili .. tak skus hladat dalej, co ti tu radia ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Este ma napada , ze je to ASIO driver pre roland edirol ua-4fx .. nie ASIO4all , hej ?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

benny56: stejně jako pytkin a ještě navíc - jestli je ten driver oficiální od rolandu, nejsou po internetech nějaký stížnosti na jeho stabilitu/výkon? zkoušel jsi i jiný železo připojit?

a co usb porty, zkoušel jsi jiný? máš jen jeden řadič, nebo dva? usb3?

benny56

Příspěvek od benny56 »

Pytkin píše:
11 pro 2019 23:24
Este ma napada , ze je to ASIO driver pre roland edirol ua-4fx .. nie ASIO4all , hej ?
jak jsem psal je to 2 - UA -4FX, což je ta konkrétní zvukovka. Když dam asio tak to hraje mam pocit z notasu, ne z monitorů. Nejsem v tomhle zkušený ale pokud mi ukazatel cpu ukazuje že jede na tolik a tolik procent, co s tim zmůže zvukovka. Pokud budu tvořit a budu to mit do sluchatek přes nejaky primarní zvuk, neovlivní to přeci využití CPU. Asi koupim normalní desktop. Můžete sdílet co používate za desktopy nebo jake by mely mít cca. parametry? díky ! Nezkoušel jsem jinou zvukovku, ten notas mam par dní a do vracení mam uz jen tyden a dva dny. jinak ma 2x usb a jeden usb 3.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ach jo, omladina...
kefaline, a mas predstavu kolko asi procesov bezi na pozadi vo Windows ? A ako si ty kefaline, predstavujes to "pustanie zvuku" do zvukovky ? Nieco ako ked sa leje voda do kybla - proste to tam pada ? A co je to "budu to mit do sluchatek přes nejaky primarní zvuk" ?
Rozpravas jak od lopaty, ale chces odbornu radu. Tak neviem, ci Ti tu miestni borci poradia.
Ze to mas zapojit do USB3 si pochopil?
Kupa desktopu ti toto vyriesi rovnako dobre, ako nova instalacia Win na tvojom notebooku...
"Cca parametry" to ma mat ... cca uplne bezne. Ked nieco blbne na urovni software, lepsie hardware parametry Ti nepomozu.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

benny : nemas okolo seba niekoho , kto tomu rozumie ?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

benny56: clovece, rozum do hrsti! nainstaluj si pro zvukovku nejposlednejsi ovladac podle sveho os (to si snad na strankach roland/edirol najdes sam), ve fl si jako audio card driver vyber ASIO UA-4FX a to je v podstate cele. nejzakladnejsi vec pro praci se zvukem na pc.

https://www.roland.com/global/support/b ... s_drivers/

a samozrejme, ze vyber ovladace ma sakramentskej vliv na vykon celyho pocitace, na kvalitu zvuku i na rychlost odezvy. mel bys trochu nastudovat zakladni teorii, usetris si hodne starosti.

Odpovědět