Notebook - Fl Studio 20

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
MDudas

Re: Notebook - Fl Studio 20

Příspěvek od MDudas »

Kelley, ked tamtie clanky citam, stavaju sa mi chlpy ! Tu su presne tie veci, ktore sa MS tvari ako super vyborne... zlepsovanie vykonu, optimalizacia, setrenie energie, pre-fetch, super-fetch, file indexing, Win-search, Sysmain, Diagnostic Policy, Runtime Broker, Task Scheduler, Java Updater, Windows Updater, Win Driver Foundation, Windows Security Health Host, Diagnostic Service Host, Program Compatibility Assistent, Windows Telemetry, Skype (?!), Console Host, Shell Experience Host, atd, atd...
Vsetko jeden velky "vylepseny zazitok", ako to volaju MS po preklade do nasho jazyka.

Ja fakt tie Windows nemusim. :| :( :x :roll:

benny56

Příspěvek od benny56 »

MDudas píše:
12 pro 2019 21:40
Ach jo, omladina...
kefaline, a mas predstavu kolko asi procesov bezi na pozadi vo Windows ? A ako si ty kefaline, predstavujes to "pustanie zvuku" do zvukovky ? Nieco ako ked sa leje voda do kybla - proste to tam pada ? A co je to "budu to mit do sluchatek přes nejaky primarní zvuk" ?
Rozpravas jak od lopaty, ale chces odbornu radu. Tak neviem, ci Ti tu miestni borci poradia.
Ze to mas zapojit do USB3 si pochopil?
Kupa desktopu ti toto vyriesi rovnako dobre, ako nova instalacia Win na tvojom notebooku...
"Cca parametry" to ma mat ... cca uplne bezne. Ked nieco blbne na urovni software, lepsie hardware parametry Ti nepomozu.
no, jsem v tom hodně velky amater a už před deseti lety se mi tu za otazky vysmali a musel jsem na vše nějak přijit dle video navodů. takze se obavam že mi nikdo neporadi =D ano pochopil jsem že to mam zapojit do usb3 ale nemam na to ani kabl. zvukovka normalne funguje, tak co by na tom přenos změnil? A do sluchatek přes nejaky primarni zvuk jsem myslel to, že dam primární ovladač zvuku. když dam asio tak to bere cpu stejně. ted to ma pro změnu zpoždění strasné ani sem nic nemenil.

benny56

Příspěvek od benny56 »

Pytkin píše:
13 pro 2019 01:52
benny : nemas okolo seba niekoho , kto tomu rozumie ?
neznam nikoho kdo tvoři v flku , kdyby na to byly kurzy hned tam jdu

benny56

Příspěvek od benny56 »

biscuit píše:
13 pro 2019 10:40
benny56: clovece, rozum do hrsti! nainstaluj si pro zvukovku nejposlednejsi ovladac podle sveho os (to si snad na strankach roland/edirol najdes sam), ve fl si jako audio card driver vyber ASIO UA-4FX a to je v podstate cele. nejzakladnejsi vec pro praci se zvukem na pc.

https://www.roland.com/global/support/b ... s_drivers/

a samozrejme, ze vyber ovladace ma sakramentskej vliv na vykon celyho pocitace, na kvalitu zvuku i na rychlost odezvy. mel bys trochu nastudovat zakladni teorii, usetris si hodne starosti.
tam pišou že se ovladač nainstaluje sam po zapojení karty, do notebooku, jinak by ani nejela.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

aha .. takze tam zrejme ziaden ovladac neni .. to bude ten problem ..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Je tam ovladač, jinak by to nefungovalo. Ale bude to ten systémový, class compliant nejspíš (nebo tak něco). ASIO se vždy instaluje zvlášť, ideálně ze stránek výrobce (aktuální verze).

Tady to furt cykluje mezi stavy interní karta a externí karta a navíc kombinace ovladačů. Navrhoval bych to sjednotit :-D to jest sluchátka/cokoli strkat jen do externí karty a i na úrovni ovladačů pracovat jen s ní. Jinak se to nikam neposune a bude to furt zamlžený.

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pavlii : myslel som samozrejme asio

biscuit

Příspěvek od biscuit »

3 stránky o ničem...
benny56: zkus na chvíli přestat přemejšlet a poslouchej co ti říkáme. nainstaluj si ovladače dle tvého os z linku, nastav si to co jsem ti psal ve fl (audio driver) a pak napiš, jestli se něco změnilo. jestli tohle neuděláš, je všechno ostatní tady o hovně. díky za pochopení

___
obecnej ovladač na příkladu videokarty - to snad zná každej trouba - dokud nenainstaluješ nvidia/amd speciální ovladače pro svojí nabušenou videokartu na hry, pojede ti zobrazení systému asi relativně v pohodě, ale zkus si s tím generickým driverem zahrát hru. jestli tomuhle někdo nerozumí, měl by zvážit, jestli si nenajít jinýho koníčka...

benny56

Příspěvek od benny56 »

celou dobu to mam takhle , https://ibb.co/tLpvYbv
nic jsem neinstaloval. když jsem rozbalil ten baliček od rolandu co si posilal v odkazu a extrahoval, nic se nezmenilo v nabidce audio v flku

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jo, tak je to jasny, potrebujes ASIO driver k ty svy zvukovce, jen je treba prijiit na to kde roste :) (pokud teda vubec existuje, vzhledem k tomu, ze ten hw se uz nevyrabi, je mozny ze se na ASIO pro destiky uz vykaslali)

benny56

Příspěvek od benny56 »

Mozna mam nekde cédéčko 😀

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ohledně w10

This contains information on the UA-4FX (Advanced mode) driver compatible with Microsoft Windows 10

ten soubor obsahuje popis instalace :-) driver si asi opravdu windejsy stáhnou samy...
Driver for Windows 10

Your computer downloads the Windows® 10 driver for UA-4FX (Advanced mode) automatically from the Internet when UA-4FX is connected to the computer.

This driver also supports ASIO(Steinberg Audio Stream I/O Interface) 2.0.

Installation
* To reinstall or update the driver, refer to "To reinstall."

Disconnect all USB devices except keyboard and mouse, and then start Windows.
Check that the computer is connected to the Internet.
On Windows, close the "Sound" settings screen of the Control Panel and all running applications.
Set the UA-4FX's ADVANCED DRIVER switch to the "ON" position.
Use a USB cable to connect the UA-4FX to your computer.
The driver will be installed automatically.
After several minutes, click the start button and then click "All apps".
Open the Roland folder. If the "UA-4FX" icon is displayed, the installation is completed.

benny56

Příspěvek od benny56 »

Tak v tom screenu vidite driver s oznacenim te zvukovky, takze by to melo byt ono ne? Plus ta zvukovka normalne funguje, muzu efektovat , využívat vsechny funkce.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

boze!
dokud tam neuvidis ASIO a vedle nazev zvukovky, tak jsi svuj domaci ukol nesplnil a nemuzes ani na krok. konec diskuze!
a prestan trolit, nebo se s tebou nikdo nebude bavit.

benny56

Příspěvek od benny56 »

Aha. Netrollim. Sorry

Odpovědět