Notebook na live i do studia
U Celeronu jsou velmi časté a silné větráky (jestli ti to nevadí). Já jsem měl hlavní požadavek naprosté ticho a bylo mi řečeno, že to je výsadou Centrin - a byla to pravda. Širokoúhlý 15,4 displej je skvělý. Za ten skoro rok, co ho používám (Aspire 2003, 1,6 Centrino) nemám nic co bych mu vytknul. A jede v podstatě non-stop.Poshook píše:este by ma zaujimali rozdiely medzi Celeronom M a D a ich porovnanie s ostatnymi procakmi
Poshook : Celeron D je normalny "nemobilny" procesor .. Celeron M je mobilny procesor s vacsou cache .. Kedze to chces na muziku , tak by si sa mal radsej upriamit na Pentium M .. Ja som povodne chcel Celeron (Travelmate 2300 alebo Aspire 1410) .. okolo 25 .. a potom som si vsimol ze za 28 je ten Aspire 4050 , kery ma pentium M a hlavne miesto 2hodinovej baterky ma 5.5 hodinovu ..
Poshook: Spis nez pouze na centrino (coz je chipset, ne procesor) se soustred take na to jaky Pentium M procesor tam je, jsou dve architektury Pentia M ktere se vykonove dost lysi.
Pytkin: videl jsem nekde porovnani Pentium M a Pentium 4. V hrubem CPU benchmarku odpovidal Pentium M Dothan (1.7 GHz a vyse, 2MB L2 cache, 144 milionu tranzistoru) priblizne P4 na 2 GHz a nebyl o moc vykonnejsi nez starsi Pentium M Banias (1.6 GHz a nize, 1MB L2 cache, 70 milionu tranzistoru). Pokud doslo na multimedialni aplikace, tam uz byl narust vykonu u 1.7 GHz Dothanu dost vyrazny a o trochu prekonal P4 2.8 GHz. Banias na 1.6 GHz byl o neco vykonnejsi nez Pentium 4 na 2 GHz. Sam jsem takove benchmarky nedelal, ale diky tem parametrum Dothanu bych tomu veril a pri koupi noveho booku bych sel do nej a ne do Baniasu. Pokud nekoho zajimaji konkretni cisla, muzu provest nejake benchmarky 1.7GHz Dothanu. Ovsem nemam zadne P4 pro porovnani.
Pytkin: videl jsem nekde porovnani Pentium M a Pentium 4. V hrubem CPU benchmarku odpovidal Pentium M Dothan (1.7 GHz a vyse, 2MB L2 cache, 144 milionu tranzistoru) priblizne P4 na 2 GHz a nebyl o moc vykonnejsi nez starsi Pentium M Banias (1.6 GHz a nize, 1MB L2 cache, 70 milionu tranzistoru). Pokud doslo na multimedialni aplikace, tam uz byl narust vykonu u 1.7 GHz Dothanu dost vyrazny a o trochu prekonal P4 2.8 GHz. Banias na 1.6 GHz byl o neco vykonnejsi nez Pentium 4 na 2 GHz. Sam jsem takove benchmarky nedelal, ale diky tem parametrum Dothanu bych tomu veril a pri koupi noveho booku bych sel do nej a ne do Baniasu. Pokud nekoho zajimaji konkretni cisla, muzu provest nejake benchmarky 1.7GHz Dothanu. Ovsem nemam zadne P4 pro porovnani.