Notebook na live i do studia

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
wir

Příspěvek od wir »

mne sa celkom pozdava "prenosne" riesenie mac mini + lcdcko :)
moj powerbook (1,5ghz,15",1gb ram) ide s logicom7 uplne stabilne, nic nepada a vsetko co ma funguje a vetrak som si doteraz ani nevsimol ze mam a farba odpadavala na starych titaniach co sa modelov vyrabanych potom vobec netyka, takze problem-free..
to mini by malo byt o nieco vykonnejsie nez pb a ked si to spocitas tak powerbook - 120 litrov, mini + lcd = 25 + 5 = 30 :) a aspon mozes robit v novom logicu. (ja som si powerbook kupoval koli logicu :)

len ci potrebujes notas alebo nieco prenosne...

inak jedine co mi na macu padlo boli nejake zle [k]raky v com win nie je o nic iny :)

pm

Příspěvek od pm »

wir - evangelizace je tady myslim zbytecna, jestli sem si to nesplet tak posuk ma koupenej ableton na pc...

wir

Příspěvek od wir »

pm: mali sme s poshookom debatku u neho v obchode cca dva tyzdne dozadu o logicu, preto mu to pisem :) a nesplietol si si, on fakt robi na abletone..
btw, ableton je v dvoch verziach, pre pc a mac? alebo je to klasika hybridne cd?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

myslim, ze ja mam len PC verziu, ziadne logickovske instalatory som tam nenasiel

wir

Příspěvek od wir »

dost casto sa stava ze mac a pc cast cdciek sa navzajom nevidia, tiez som bol prekvapeny ked som zisitl kolko mac verzii mam ked som to vlozil do maca :) ableton co som mal ku karte je hybrid, ale na pcdle mac instalaky nevidno..

Crane

Příspěvek od Crane »

2wir: prosimte o co je to okuchany to cedo cos dostal ke zvukovce??

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

wir píše:mne sa celkom pozdava "prenosne" riesenie mac mini + lcdcko :)
ked si to spocitas tak powerbook - 120 litrov,)
To myslíš stereo pár ? :)
Je fakt že stával naprosto šílených 160 000 ... ale dnes už Applu pěna u huby spadla ...

Jura

Příspěvek od Jura »

Mám Acer Aspire 1350 s Athlonem M2600 (2.0GHz) a zatím sem s ním neměl žádný problém. Jediná věc která je trochu podivná a ještě sem ji nepřišel na kloub je sdílená RAM pro grafiku. Zdá se mi že když mi běží nějaké video tak se objeví dropouty. Já s videem ale nedělám takže je to v pohodě. Kdy bych si ale kupoval nový, tak bych si nekoupil už nikdy se sdílenouRAM na grafiku. Jinak sem s ním spokojený na max.

Další věc kterou bych ti poradil, je koupit si LCD a buď si namontovat nebo si nechat namontovat PC do racku. Nejsi s tím tak 100% mobilní ale stojí za to pouvažovat jestli není notebook tak trochu součastný modní výstřelek. Pokud budeš mít to PC v racku tak tam kdykoli můžeš cokoli vyměnit (napříklat namontovat větší větráček s málo otáčkama pro naprosto tichý chod) Je to taky o tom jestli uvažuješ do budoucna o nějakém dalším HW.

Jinak pokud jde o zvukovku, tak já používám QFire610 přes Firewire a jsem s ní spokojený. Pokud ale děláš jen kompozici na PC a sem tam něco nahráváš tak bych ti doporučil INDIGO I/O od Echoaudia + mixák nebo preamp. Protože v případě INDIGA které máš v PCMCIA slotu je pak celý notebook hodně kompaktní a přenosný. U Quaty je to horší, tam musíš mít další krabici a další napájení a to je občas otrava pokud chceš být 100% mobilní.

Existuje ale řešení které spojuje obojí dohromady. Je to zvukovka od EMU. Nepamatuju si přesně ten název ale je to PCMCIA karta se sluchátkovým výstupem pro mixování a k ní se dá připojit kabelem krabice s předzesilovačema a vším možným. Není ani zas tak drahá. Myslím že to bylo něco kolem 600$ ale je to ale novinka a nevím jestli se dá u nás koupit.

Jinak bych ti chtěl ještě poradit aby sis nekupoval USB zvukovku. V porovnání s Firewire je asi o 30% pomalejší (teda na mém systemu) Nejrychlejší se mi zatím zdála PCMCIA karta.

Kdybych teď znovu kupoval notebook a zvukárnu tak bych možná volil jinak. Ale s tím co mám sem spokojený, protože na tom namíchám v profi kvalitě cokoli co si usmyslím.

Jura

stargate

Příspěvek od stargate »

jura:
prosím tě a jak?Dík

Jura

Příspěvek od Jura »

Co jak ?

stargate

Příspěvek od stargate »

Citace: "Kdybych teď znovu kupoval notebook a zvukárnu tak bych možná volil jinak."
Jak bys to řešil příště?Čistě hypoteticky.

Jura

Příspěvek od Jura »

Nechal bych si namontovat PC do 19" racku (AthlonXP3000-3200, 1GBRAM, velký tichý větráček, dva firewire porty, dva disky), k tomu bych si koupil nějaké LCD (podle toho kolik bych měl peněz :-)) a vybral bych si nějakou Firewire zvukovku taktéž do 19" racku (buď nějaká šikulka od MOTU nebo některá Fireface od Echoaudia) to už by záleželo taky na tom kolik bych měl peněz. Dle mého názoru je mít všechno v racku daleko kompaktnější. Jak říkám, pokud by to měl být notebook a požadavek je přenosnost tak jedině s malinkou PCMCIA kartou uvnitř ale já bych do notebooku asi už nikdy nešel. Leda by měl kvalitní zvukovku (24/48 s kvalitníma převodníkama) už namontovanou uvnitř, což zatím myslím žádný nemá.

stargate

Příspěvek od stargate »

jura:Díky.

redswift

Příspěvek od redswift »

Jura: taky jsem o tomhle reseni premyslel, ale zda se mi trochu jako problem ze racky pro audio zarizeni maji hloubku cca 40 cm a rackova skatule na PC ma hloubku cca 50 cm

redswift

Příspěvek od redswift »

Jura: jo a navic kam s LCDckem?

Odpovědět