Notebook na live i do studia

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Poshook

Příspěvek od Poshook »

pytkin, robim az v pondelok. takze ked uz nebudes vladat pit, tak pridi na pokec

shagy

Příspěvek od shagy »

na ten notebook som zvedavy...rozmyslam nieco na live zaznamy...s firewire 002R, ADATom mozem ist priamo z pultu, do analogov narvem mikrofony ruchove a do liniek nejake directy...to mi pride zaujimave...alebo zeby islo PC do case??? mate tip na nejaku dobru rackovu PC skrinu???
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Poshook

Příspěvek od Poshook »

po mojich doterajsich skusenostiach je notebook dost velkym krokom spat takmer po vsetkych strankach (v porovnani s desktopom). :cry:

mal som doteraz 11 desktopovych PC (aj Intel aj AMD) a okrem VIA KT133 problemu s Deltou66 som bol nanjvys spokojny (az na mobilitu).

teraz mam cerstvu skusenost s dvomi notebookmi od Acer-u (A64 a PentiumM) a som sklamany :cry:

kexik

Příspěvek od kexik »

poshook: holt to je pomalsi diskovy system... ten je pre DAW uplne krucialny... momentalne koli tomu zvazujem RAID (stripping); prave som upgradol na Sempron 3100 ale furt mi projekty s vela velkymi wavmi trocha posekava pri playbacku

Poshook

Příspěvek od Poshook »

to je len jedna z veci aj ked zavazna. ja som totiz dal na reklamaciu aj ten druhy notebook PentiuM 1.6. jednak mi robili problemy necakane peaky CPU, ktore pri vyssich zatazeniach vyvolali praskanie audia a nakoniec aj kvoli tomu, ze sa mi tri dni po kupe pocitac uz ani nespustil

kexik

Příspěvek od kexik »

no to vyzera skorej na acer ako na notebook :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

treti notebook uz asi nevezmem, radsej za 45000,- (cena notebooku) postavim supernadupane PCdlo na prenasanie (nejake microATX s malym case)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poshook :) zaujimave .. dost ludi fici na notebookoch a nemaju problemy ..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Zkušenosti s notebooky:

Vzhledem k tomu, ze jsem pracovne hodne v terenu vystridal jsem celou radu nbk a jako klicovy parametr je pro me robustnost a zivotnost. Pokud to chci porad nekde tahat s sebou (zakaznici, dopravni prostredky, atd.) tak to musi neco vydrzet.

Meli jsem ve firme dva Acery a oba maji nejake poruchy (nefunguje sitovka, zlobi display), ja jsem mel IBM Thinkpad R40 s 15´ LCD Pentium IV 1,8 GHz - po 1,5 roce se zrejme neopravitelne porouchal (studenaky na desce - propojeni videokarty a LCD). zpusobene spatnou konstrukci (pocitac se pri manipulaci "krouti"), Dalsi dva kusy ve firme jsou zatim OK. Bez problemu jsou vsechny nb Compaq i ty znacne obstarozni. Velmi rychle nam shorel Fujitsu/Siemens a dva Asusy taky moc dlouho neprezily. U kamose ve firme meli vsichni Acery a strasny...

T.

dendy

Příspěvek od dendy »

ja mam uz skoro 2 roky HP Pavillion dovezeny z USA a som velmi spokojny... sice mi pred casom odisiel zdroj (ale to bola vina prepetia v sieti a mojej blbosti ze nepouzivam prepetovu ochranu) a odkedy som kupil nahradny tak sa viac hreje ale inac slape ok :)

Matheo

Příspěvek od Matheo »

pouzivate nekdo externi firewire hdd? jak to beha?
film sound |breakbeat,dnb,progressive bb/house

kexik

Příspěvek od kexik »

Poshook píše:treti notebook uz asi nevezmem, radsej za 45000,- (cena notebooku) postavim supernadupane PCdlo na prenasanie (nejake microATX s malym case)
poshook: agem predava namakane 1U serverove barebone s 875 chipsetom cca za 10 papierov...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : videl si uz dakedy rackovy server ? hlavne teda jeho rozmery .. Nechcel by som taky rack tahat zo sebou na koncerty .....

Myslim ze Poshook hovoril o niecom malom ..

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

Daslci zkusenost s NB do placu:

Mam cca 3/4 roku HP/Compaq nx9010 (je v nem desktop Celeron 2.8GHz) a jsem dost spokojenej. Je to neuveritelne stabilni a VSTi, ktery pouzivam (EVP73, The Grand, B4, par veci z Halionu + audio stopy) utahne v pohode. Jsem s nim proste spokojenej.
Firewire/USB externi ramecek mam, ale je v nem pomalej 5400ot/min disk, takze nemuzu zatim rict, jak moc je to vhodny pro nahravani (az koupim novej disk, urcite se podelim o dojmy a zkusenosti).

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:kexik : videl si uz dakedy rackovy server ? hlavne teda jeho rozmery .. Nechcel by som taky rack tahat zo sebou na koncerty .....

Myslim ze Poshook hovoril o niecom malom ..
ved praveze videl. rackova 1U krabica, navyse pomerne lahka... a ak uz ma rackovy box, tak je to idealne riesenie podla mna. urcite je kravina kupovat nejake hovienko s microatx bordom (a sis chipsetom ;) )....

nopriklod:

http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=551

Odpovědět