NOTEBOOK

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
freecoolin

NOTEBOOK

Příspěvek od freecoolin »

Chci si koupit notebook, ale vůbec se neorientuji ve značkách výrobců a v jejich kvalitě.

Moje požadavky jsou tyto:
Budu používat k připojení k internetu, něco napíšu ve wordu, upravim fotku ve photoshopu a rád bych občas do něj píchnul kytaru a zahrál si přes nějakej softík.

Doporučte mi pls nějakou značku jak notebooku tak vhodné zvukovky.

Cena notebooku do 25 000 kč. Zvukovka 5000 kč.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Super nabídku má teď DELL CR http://commerce.euro.dell.com/dellstore ... 8_inspiron , Inspiron 1300 Advanced s Centrinem, wide monitorem, 512 RAM.... za 18t. s DPH. Podívej se na to. Ale akce končí dneska, moc času nezbývá.

freecoolin

Naposledy upravil(a) freecoolin dne 30 srp 2006 09:48, celkem upraveno 1 x.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Sempron je v pohode, ale osobne by som siel jednoznacne do Centrina s PentiumM. V danej cenovej je to najrychlejsie a najefektivnejsie riesenie. Znacky preferujem ASUS, HP, IBM

BS

Příspěvek od BS »

mrkni na tohle>

Procesor Intel? Core? Duo s 2 MB L2 Cache ,15,4" WXGA TFT, 512Mb RAM, 80Gb HDD,....

http://www.barbone.cz/?stiid=54592&strs ... ?RWWCAMXPH

freecoolin

toto jsem nalezl o Centrinu

"Proč vlastně zatím nezazněl výraz Centrino, co slyším a vidím tak často v reklamách na notebooky?", se možná právě ptáte. Centrino není procesor a není to ani žádná jiná součástka notebooku. Je to vlastně název balíčku komponent, které dohromady poskládal Intel a dal jim marketingově velmi chytlavý název. Jedná se o balíček procesoru, čipové sady a bezdrátového adaptéru, vše od jednoho výrobce - hádejte kterého... Podobně jako neslavně proslulé balíčky českých bank, i zde Intel nabízí ne zcela "košer" nabídku. Namísto volného výběru komponent je uživateli nuceno vše od značky Intel, s dopadem na kvalitu jednotlivých komponent. "

freecoolin

ted jak prolejzám fšelijaký recenze na notebooky tak na značku ACER jsem našel spoustu negativnách názorů

delay

Příspěvek od delay »

Pro mýho bráchu jsem nakonec vybral tohle, dneska to koupil:
http://www.pcexpert.cz/notebooky/asus-a6c-q003
Začínal na 20.000 CZK pak 25.000 a skončil na 30.000 CZK, protože to jinak bylo nezajímavý.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

freecoolin: s Acerama je to takovy, ze nevis, kdy ti odejde. Jsou to stejny notebooky jako ostatni, uzitna hodnota je stejna, ale tohle je degraduje. Pokud se na to ale podivas, ze za dva roky bude ten notebook na muziku stejne nepouzitelnej (prehanim trochu no ;), tak ty dva az tri roky vetsinou vydrzej, pak si muzes koupit jinej. Pokud chces neco na dyl, pak souhlasim s Poshookem, s IBM, HP nebo Asusem nic nezkazis (Asuse moc neznam, ale jsou na ne dobry reference). Odradil bych te od Dellu, sice maji skvelej servis, ale maji pro to duvod ;)
Naposledy upravil(a) Kimi dne 30 srp 2006 12:34, celkem upraveno 2 x.

fova

Příspěvek od fova »

Uz se to tu resilo v jednom starsim threadu.
Podle toho, co ja o tom vim, tak statisticky dobre co se tyce poruchovosti jsou na tom Delly (v praci jich mame nekolik desitek a celkove moc neodchazi), Acer je v tomhle slaby. Spicka v poruchovosti ale i v jinych oblastech je IBM a Toshiba. Z HP mam rozporuplne dojmy. Nekdo je hani nekdo chvali. Ja od mam firemni notebook HP a po roce provoze jsou na nem nejake drobne zavady, ale celkove spokojenost. Asus neznam.
Naposledy upravil(a) fova dne 30 srp 2006 12:39, celkem upraveno 1 x.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

fova: nerad bych flejmoval, ale z tech asi 100 Dellu, ktere jsme v praci za posledni rekneme 3 roky nakoupili, jich dobra polovina uz mela nejaky problem. Naposledy pred mesicem Dell menil u 4 milionu notebooku akumulatory. To je duvod, proc je kazdymu vrele nedoporucju. Samozrejme muze mit clovek stesti na kus, ale kdybych do toho mel davat penize ja, tak bych neriskoval. Acer je slaby, ale jak rikam, je levnej, chvili vydrzi (meli jsme ho s kolegou a obema nam odesel mezi 2. a 3. rokem :) a pak se muze nahradit necim novym. Ted mam IBM a jsem spokojenej, ale nic neni bezchybny, taky uz jsem na nem reklamoval nefungujici USB.

fova

Příspěvek od fova »

OK, to je tvoje zkusenost. Nasich cca 100 kusu funguje bez vetsich problemu. Zrejme u nas mame jinou serii :-)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

To je skutecne zajimavy, Delly v anketach spolehlivosti v posledni dobe dopadaji pomerne tristne a co se bavim s lidma z jinejch labu, tak taky hromadne utikaj od Dellu. Co mate za typy ?
BTW jenom jsem se chtel podelit o svou zkusenost, nez za to freecoolin vyplazne svoje penize, nechci a nebudu nikoho presvedcovat.
Naposledy upravil(a) Kimi dne 30 srp 2006 13:28, celkem upraveno 2 x.

fova

Příspěvek od fova »

Z tech starsich je u nas ve firme nejcastejsi Latitude D600.

Jestli to chce frikulin na delsi dobu a ma dost penez, tak spis to IBM.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

U nas taky Latitude, ruzny typy, fakt divny. Tak jste holt asi fakt meli stesti nebo to teprv prijde :)
BTW IBM je fajn, ale kdyz chces peknou vybavu, stoji to uz fakt dost penez. Ja ho nemam na hudbu, takze nepotrebuju ani vykon, ani zadny multimedialni picicinky nebo velkej displej, potrebuju aby vydrzel, kdyz s nim nekde majznu. Ale kdybych kupoval notebook na hudbu, asi by mi bylo lito ty prachy dat za IBM, za to uz bys mel mozna dva Asuse ve stejny konfiguraci :) (jeden ted, jeden za tri roky a budes mit porad to nej)

Odpovědět