osX ofiko na PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Ondra P.

Re: osX ofiko na PC

Příspěvek od Ondra P. »

pc.masters píše:Takze kdybych chtel zkusit Logic Studio, muzu to nejak udelat i na pc?
zkus stahnout iDENEB 10.5.6 a ktomu update 10.5.7... ten ma uz v instalaci dost potrebnejch driveru, ktery musis na zacatku instalace zvolit pro svoji konfiguraci...

pc.masters

Příspěvek od pc.masters »

Dekuji, a mohu mit dva systemy a pri startu si vybrat? Pouzivam vista x64 ult. a chtel bych zkusit ten osx. Diky
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters

Panove, kdyby nekdo chtel udelat mini CESKY navod jak narat OSX na PC, vcetne odkazu co stahnout a td, byl bych vdecny a mozna ne jen ja :-)
Vim ze neznalost anglictiny je jen muj hrby nedostatek, ale bohuzel...To co mi vybloudi google prekladac se neda pochopit.
Nespecham, nechci to delat hned, treba se nekdo bude nudit a napise jesti se to nahrava do win, nebo normalne jako os, nevim o tom nic ani sem to nikdy nevidel.
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters

Tak nyni si porizuji iDeneb 10.5.6 + upgrade 10.5.7 jak mi bylo doporuceno :-)
Uvidime jak to funguje bo co :-D
Ma to pomaly 5Gb takze to chvili potrva, nez mi to tou postou dorazi, samozrejme ...
Dalsi info co pak, uvitam !

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ekeaze píše:
Pytkin píše: kto potrebuje OSX, davno ho moze prevadzkovat na PC ..

to sice muzes , ale dost stim bejvaji problemy, pak se stim musi celkem dost laborovat... ale na vozkouseni to staci... pokavad se instalace vubec rozbehne...
na tom linku co som daval, je presne popisane co treba pouzit , co funguje a co nie , prekonkretne zakladne dosky .. aj aky image je pouzity , takze si ho staci len vyhladat .. ono , ked niekto kupuje novy komputer a chce na nom bezat OSX , tak je optimalne si vybrat nieco bez problemove .. a to sa da zistit prave na tom webe ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pc.masters píše:Panove, kdyby nekdo chtel udelat mini CESKY navod jak narat OSX na PC, vcetne odkazu co stahnout a td, byl bych vdecny a mozna ne jen ja :-)
Vim ze neznalost anglictiny je jen muj hrby nedostatek, ale bohuzel...To co mi vybloudi google prekladac se neda pochopit.
Nespecham, nechci to delat hned, treba se nekdo bude nudit a napise jesti se to nahrava do win, nebo normalne jako os, nevim o tom nic ani sem to nikdy nevidel.
na kazdej doske je to inak .. navody su na www.insanelymac.com ..

ja som to vzdy instaloval na USB disk .. a ked som to chcel spustit , tak som si pri starte len vybral , ze chcem bootovat z toho USB disku ..

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Pytkin: ja vim... nekolik let to uz sleduji... ale proste nejaky zadrhele tam muzou byt... i kdyz je fakt ze tet uz jsou ty instalace slusne namakany a maji hafo driveru... pro mne je zasadni to ze neleze jednoduchym zpusobem zprovoznit dve graficky karty pro tri monitory (tedy jde to ale to uz musis byt polovicni progrmator... je to celkem slozty)
pc.masters píše:Panove, kdyby nekdo chtel udelat mini CESKY navod jak narat OSX na PC, vcetne odkazu co stahnout a td, byl bych vdecny a mozna ne jen ja :-)
to je uplne jednoduchy... co je dulezity mit SATA CDROM... s IDE to nejde... pak jednoduse nabootojes z toho iDENEB DVD... naformatujes separatni disk na MAC OSX extended (Journaled) kde bude MAC os... pak je dulezity na zacatku instlace vybrat z nabidky konkretni drivery pro tvoji konfiguraci... nainstalujes a jedes...

A jeste aby to nevypadalo ze jsem nejaky piratsky uzivatel MAC OS , tak vlastnim Mackbook Pro a tahle alternativa me spis zajima ze zvedavosti... muziku beztak delam na Win XP... :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja mam pocit ze som to instaloval aj z IDE DVDromky .. i ked je mozne , ze bola v USB skrinke ..

Co je ale inak zaujimave , ze OSX sa da nainstalovat a bez problemov prevadzkovat na USB disk (skuste to s windowsom !) .. Cize ked chce clovek len tak pricuchnut k OSX , staci lubovolny disk dat do usb skrinky a nainstalovat OSX na to .. pri starte pocitaca si potom clovek vyberie , ze chce bootovat z toho USB disku a nabootujeme OSX ..

pc.masters

Dik, nasel jsem pekny navodek : http://blog.picasa.cz/?p=42&cpage=1

pc.masters

Aha, ale s E-MU 1212m jsem asi namydleny...

listonos

Příspěvek od listonos »

Ja som raz zkusal instalovat OSX pod vmware a slo to, akurat to bolo dost pomale a nepodarilo sa mi rozbehat siet, tak myslim ze by OSX mohol ist na beznom PC ako dualboot s windozom.

kexik

Příspěvek od kexik »

ekeaze píše:
Pytkin píše: kto potrebuje OSX, davno ho moze prevadzkovat na PC ..

to sice muzes , ale dost stim bejvaji problemy, pak se stim musi celkem dost laborovat... ale na vozkouseni to staci... pokavad se instalace vubec rozbehne...
na intel bordoch nebyva ziadny problem praveze...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Nejen na intelech, provozoval jsem to asi pul roku naprosto bez problemu na MSI, kamarad to fici asi rok na hp notebooku ;) Proti origos hw nebyl zadnej rozdil. Samozrejme to UPLNE vsude nefunguje.

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:Ja mam pocit ze som to instaloval aj z IDE DVDromky .. i ked je mozne , ze bola v USB skrinke ..

Co je ale inak zaujimave , ze OSX sa da nainstalovat a bez problemov prevadzkovat na USB disk (skuste to s windowsom !) .. Cize ked chce clovek len tak pricuchnut k OSX , staci lubovolny disk dat do usb skrinky a nainstalovat OSX na to .. pri starte pocitaca si potom clovek vyberie , ze chce bootovat z toho USB disku a nabootujeme OSX ..
to iste isde spravit s dvoma internymi diskami, ked niekto nechce pouzivat externu skrinu... vbehnut do biosu a prehodit poradie boot devices netrva o moc dlhsie ako vytiahnut kabel. vyhoda je aj lepsia rychlost

kexik

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:Nejen na intelech, provozoval jsem to asi pul roku naprosto bez problemu na MSI, kamarad to fici asi rok na hp notebooku ;) Proti origos hw nebyl zadnej rozdil. Samozrejme to UPLNE vsude nefunguje.
ved hej, len na doskach pre amd platformu sa clovek castejsie stretne s neobvyklejsimi chipmi. intelacke dosky su skoro vzdy komplet osetrene intel southbridge a tam osx vzdy zafunguje. ostatne, staci vyskusat, nema velmi zmysel to tu pitvat

Odpovědět