Ozvučení PC za 15k,-

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: aha, to s temi 24bit jsem nevedel...njn, je to skoda, v tom pripade zase az tak shitova zvukovka nestaci...

kexik

Příspěvek od kexik »

som to skusal totiz... problem je ze revealy D su svinsky hlasne bedne (vykon je nejakych 220W na kus ci kolko a repra su pritom hodne citlive) a spdif treba hodne stisovat (pri plnom rozliseni ked idu spicky do nuly je to randal na plnych 200W) a pri 16bit musis stisit uz na bitovu hlbku ktora je viacmenej smiesna (-40dB robi nejakych 9bit ak si dobre pamatam) a degraduje to nepouzitelne zvuk. 24bit je ine kafe

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

jj, to s tou hlasitosti/bity jsi rikal...to se mi vubec nelibi, meli by to nejak technicky resit...

prave ze ty Revealy 8D mi, jak jsme je tu resily, prisly, ze budou hrat hrozne nahlas, tak jsem je nevzal...mozna chyba, pac bych je pres digital nekrmil a mohl bych je mit snad potichu, ale to je jedno, stejne jsou urcite i velky a tezky jako krava...

kexik

Příspěvek od kexik »

to ano... ale zahraju uz bas pomerne na urovni, ked sa vezme do uvahy cena. a moznost ekvalizacie je tiez vysoko nad priemerom v podobnej cenovej. v basovom pasme ale nie su prave "lupa", zahraju basy nahlas a rychlo ale nie prave farebne presne. dalsie minus je ze si vymyslaju priestor, niektore nahravky silne splostuju a ine naopak zneju hlbsie ako na lepsom zariadeni. kazdopadne do 15k by sa zmestili a su moznym riesenim problemu. a tiez hraju prijemne, ak ma clovek rad ostre a vykreslene vysky

Belgarion

Příspěvek od Belgarion »

A mnou vybrané řešní KRK s EMU by pro mě bylo nevhodné? Měl bych se spíš zamýšlet nad těmi Revealy D?

kexik

Příspěvek od kexik »

to ti ja nepoviem, krky nepoznam, prinajmensom nie ten model co spominas

jackies

Příspěvek od jackies »

Belgarion píše:A mnou vybrané řešní KRK s EMU by pro mě bylo nevhodné? Měl bych se spíš zamýšlet nad těmi Revealy D?
Hele, určitě chceš "studiové" MONITORY ? Pokud jo, tak proč ?
Z prvního příspěvku to nevypadá že by ses v tom nějak orientoval.
Sám to píšeš.

Možná čekáš nějaký překvapivý, parádní zvuk, ale ten se konat asi nebude.
(zvláště ne pro tvoje účely)

V extrému bych klidně vyzkoušel (pokud máš možnost a jen tak pro zajímavost)
třeba
http://www.alza.cz/reproduktory-genius- ... 100951.htm
Třeba bys zjistil, že ti tohle řešení sedne možná i lépe a drasticky levněji.
Naposledy upravil(a) jackies dne 31 led 2009 13:44, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tiez som si od zaciatku myslel ze on hlada nieco ine ako studiove monitory .. co taketo nieco ?

http://avmania.zive.cz/Testy/Onkyo-HTX- ... fault.aspx

marian

Příspěvek od marian »

Ale kolega pisal ze ked bude mat cas, chcel by mozno na tom tvorit aj hudbu.
Tak radsej teraz kupit nieco co potom posluzi aj ako monitor.

Mne sa lubia Fostex PM0.5, podla mna sa da na tom aj v pohode pocuvat muzika. Len ja som uz asi na to zvyknuty :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja si myslim , ze je lepsie mat 2 rozne odposluchy .. jeden na pocuvanie hudby a jeden na miesanie .. Ale kazdemu co mu hrdlo raci :) v pripade len jedneho posluchu su asi lepsie tie monitory ..

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Ja mam KRK RP5 a myslim si, ze to jsou dobre bedny jak na poslech relaxacni, tak na analytickej (samozrejme v ramci mezi). Sam o RP6 premyslim, kdybys nahodou chtel RP5 koupit kratkodobe pouzity, dej vedet, upgradoval bych na RP6 :)

Belgarion

Příspěvek od Belgarion »

Wohma píše:Ja mam KRK RP5 a myslim si, ze to jsou dobre bedny jak na poslech relaxacni, tak na analytickej (samozrejme v ramci mezi). Sam o RP6 premyslim, kdybys nahodou chtel RP5 koupit kratkodobe pouzity, dej vedet, upgradoval bych na RP6 :)
No nevím jestli by zvladly pokoj 6x9, proto bych sel radsi do RP6.

Belgarion

Příspěvek od Belgarion »

Taky jsem uvazoval koupit 2 ruzné sestavy. na poslech hudby a pak filmy + hry, ale většinu času stejně trávím u počítače s puštenou hudbou, takže nejspíš zůstanu u těch monitorů. I pro pozdější případnou hudební tvorbu. A kdo ví, třeba tomu propadnu jako vy :lol:

jardatop

Příspěvek od jardatop »

Ja mam Yamahy HS80M, o kterych tady nekdo tvrdil, ze jsou to spis hi-fi nez studiove bedny. Moc prijemne to hraje i na poslech hudby. Kdyz jsem je zkousel u Thomanna,pustil jsem si normalni akustickou muziku a na techto bednach mi to tam hralo prijemneji nez ADAMy A7 a drazsi.
A michat se mi na tom taky dari docela dobre.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

No vidis, na ty jsem zapomnel. Kombinace HS80M + EMU-1212m bude asi nejlepsi, co tu padla. Hlavne pro ten ucel - libivy a kvalitni poslech muziky. Ja bych do toho sel.
Sam jsem nad nimi hrozne vahal, mel jsem je pred sebou, akorat mi prisly na muj prostor moc silne (a velke) a chtel jsem neco vic kritickeho a sucheho, coz na ucel co chce Belgarion neni vubec treba. Vzal bych tyhle Yamahy.

Odpovědět