Ozvučení PC za 15k,-

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

jackies píše:
Belgarion píše:A mnou vybrané řešní KRK s EMU by pro mě bylo nevhodné? Měl bych se spíš zamýšlet nad těmi Revealy D?
Hele, určitě chceš "studiové" MONITORY ? Pokud jo, tak proč ?
Z prvního příspěvku to nevypadá že by ses v tom nějak orientoval.
Sám to píšeš.

[glow=red]Možná čekáš nějaký překvapivý, parádní zvuk, ale ten se konat asi nebude.[/glow]
(zvláště ne pro tvoje účely)

Souhlas

Belgarion - ZK -asi tu EMU 1212M
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=63436 + treba http://www.alza.cz/reproduktory-logitec ... d58225.htm
Stud.mon. bych zatim vůbec neresil

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

synth: Mam tu na test lepsi, drazsi, podobne bedny, jako jsou ty Logitech Z4 a i ja rad posloucham muziku a muzu ti rict, ze to hraje vic jak 3x hur, nez moje Fostex PM1-MKII - a mnohem mene nahlas, i to mene basuje. Takze to bych neradil, pak je zbytecny si porizovat E-MU kartu, to by byl spis vtip.

synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

Jindy2 píše:synth: Mam tu na test lepsi, drazsi, podobne bedny, jako jsou ty Logitech Z4 a i ja rad posloucham muziku a muzu ti rict, ze to hraje vic jak 3x hur, nez moje Fostex PM1-MKII - a mnohem mene nahlas, i to mene basuje. Takze to bych neradil, pak je zbytecny si porizovat E-MU kartu, to by byl spis vtip.
Kamarad si to koupil do obyvaku k multimed.centru - pokoj cca 5x7
A zvuk mi pripadal moc fajn - i hlasitem projevu - mozna se pletu - stejne jsem uz dost nahluchlej :-) doporucuji radeji poslechnout nekam do prodejny par beden :-)Ale studiovky bych vazne neresil - aby to hralo tak jak ma tak je potreba vyresit akust. ....... Aby nebyl zklamany...
Jinak ty Fostex bedny jsou fajn ale na muj vkus to hralo moc nahore .... 100 ruznych lidi 100 ruznych chuti :-)
jo ta emu - za ty prachy :-)ja bych ji nacpal i do kuchyne kdyby se pustila do nád. :-)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Co se tyce toho vykonu - ja mam ty moje RP5ky hodne stazeny a bydlim v pokoji cca 6x5m, myslim, ze pokud nechces narusit vztahy se sousedy, tak ti budou bohate stacit i v tak velke mistnosti. Rp6 maji spis vyhodu vetsich menicu a tim padem presnejsich "spodcich", coz se mi docela hodi. Ale jako nenutim ti je, RP6 sis vybral celkem pekne :) Jeste bych popremyslel o tech Yamahach, pripadne i o Tapcu, eventualne i M-Audio (ty jejich "vyssi" rady pry hraji pekne jak na poslech, tak na praci, smaozrjeme ve sve cenove relaci)

kexik

Příspěvek od kexik »

je fuk v akej velkej miestnosti bedne hraju, dolezite je ako je od nich posluchac daleko a ta vzdialenost je pri nearfieldoch vzdy rovnaka

Belgarion

Příspěvek od Belgarion »

to synth: ty logitechy urcitě ne, věřím tomu že na domací kino atd. splní svůj účel maximálně, ale na poslech hudby to není to pravé ořechové, alespoň co jsem měl možnost u kamaráda slyšet

to Wohma: zkusím ještě projed nějaké recenze tech Yamaha a Tapco. Možná by mi stačily ty RP5, ještě popřemýšlím.

Právě co jsem projížděl thready, tak kolem 10k hrajou všechny monitory ,,stejně,, takže vybírám i podle vzhledu a tam KRK vede.
Naposledy upravil(a) Belgarion dne 31 led 2009 19:28, celkem upraveno 3 x.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

kexik: pro analyticky poslech ano, on asi myslel pro pouziti na filmy a tak.

marian

Příspěvek od marian »

ja som riesil pred 4-5 rokmi podobnu situaciu, chcel som si kupit nieco kvalitne na pocuvanie hudby.
Kopa ludi ma odhovarala, ze nemam kupovat studiove monitory. Nakoniec som zobral Fostex PM0.5, nearfield. Miestnost mam akusticky srackovu. Ale clovek si na to zvykne a uz viem kde mam hrb atd. Zo zvukom som velmi velmi spokojny, a myslim ze ked clovek nekupi hrozne zly nearfield monitor tak si na ten zvuk vie zvyknut, bez ohladu na miestnost.

Po 5 rokoch sa stahujem do vacsieho bytu, kde uz izbu v panelaku riesim trocha aj akusticky. Robim muziku, viac toho viem. A tesim sa ze mam uz monitory zabezpecene. Trhal by som si vlasy, keby som si kupil pred 5 rokmi nejaky Logitech :)

P.S. je nieco zle ked clovek pocuva (kvalitne) nahravky, rozumej hudbu na monitoroch ? aspon si ich opocuva

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to jo .. HS80 je dobra na pocuvanie hudby .. na miesanie by som ju nechcel ...

Fractal

Příspěvek od Fractal »

kexik: tak to nevim, jestli je to fakt jedno, vetsi nevytlumena, plocha, pravidelna mistnost je teda pekne peklo i s nearfieldama nearfieldovejsima

kexik

Příspěvek od kexik »

Fractal píše:kexik: tak to nevim, jestli je to fakt jedno, vetsi nevytlumena, plocha, pravidelna mistnost je teda pekne peklo i s nearfieldama nearfieldovejsima
rozhodne mensie peklo ako mala nevytlmena a pravidelna

ale ja som nehovoril o kvalite ale o kvantite. ci uhra mala bedna s mensim vykonom velku miestnost. a pri malej vzdialenosti posluchaca to JE jedno

Odpovědět