Pasivny LAN zlucovac/rozbocovac?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Kermitak
Moderátor

Re: Pasivny LAN zlucovac/rozbocovac?

Příspěvek od Kermitak »

Takze problem je v tom, ze kdyz ti na jednom stroji bezi utorrent, nemuzes se spojit s jinym pocitacem doma, chapu to dobre? BTW jestli musis pri zahlceni linky resetovat router a nestaci vypnout utorrent, tak je ten router na vyhozeni z okna. Nemuzes si v tom utorrentu nastavit maximalni traffic, pripadne neumi ten router traffic shaping? (omezeni trafficu pro konkretni IP zjednodusene receno, kazdej slusnejsi domaci router to zvlada).
Neni mi ale jasny, co se na tom routeru deje, utorrent pouzivam taky a bez problemu. Fakt si myslim, ze je zralej na odpis.

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

Kermitak: nestava sa to vzdy. niekedy mam oba kompy napojene cez router, zapnute a oba slapu bez vypadkov aj ked mam na jednom z nich spusteny utorrent a lieta tam vysoky traffic /v mojom "selskom" ponimani to znamena vysoky up+download 8)/.
priamo v utorrente som uz skusal kadejake nastavenia /aj podla odporucania na hotline providera!!!/, nepomahlo nic.

router bol na odporucanie providera na reklamacii u providera /asi nemusim pisat, ze sa vratil s vyjadrenim "bez zavady"/, este predtym som dokonca skusal vymenit moj kus za kolegov kus presne toho isteho modelu /ktory, podla tvrdeni kolegu, idealne slape/. voila - u mna znovu tie iste problemy.

z toho usudzujem, ze problemom je skutocne samotny utorrent /popripade jeho nastavenia/kombinacia nastaveni, ktore uz ale nemam chut riesit/.

preto skusam problem riesit z ineho konca.

edit: este jedno ospravedlnenie - slusi sa mi dodat, ze po zapojeni kabla, na ktorom fici utorrent, "napriamo" /teda bez routera, napojenim sietoveho kabla priamo do sietovej karty toho konkretneho PC/ je vsetko v poriadku. stahovanie je plynule, bez vypadkov, v maximalnom moznom objeme.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mONOGRAm píše:Pytkin - este raz - v komputri virus nemam, router mi zahlcuje aplikacia. nechcem zbytocne pisat, ze tou aplikaciou je utorrent, lebo by to mohlo viest k zbytocnym offtopic reakciam. peace! 8)
no tak ten utorrent vypni .. alebo mu nastav limity

inak podla toho co pises , by som osobne skusil vymenit ruter .. odporucam mikrotik .. http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14303068

deep

Příspěvek od deep »

Problem bude v tom ze po zapnuti torrentu se otevre maximalni pocet soucasnejch spojeni co ten "router" je schopnej
obslouzit a odNATovat dalsi pozadavky na spojeni se budou zahazovat nebo dlouho cekat ve fronte....

reseni je novej router a ne "router" kterej se zabije necim co generuje vic pps
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

alebo zmenit nastavenie utorrentu ..

kexik

Příspěvek od kexik »

tento problem s podobnym dlink routerom pozorujem aj ja tuna na jednej podsieti v nasom labaku. zaujimave je, ze ked na tom pocitaci, ktory sa nechce pripojit na siet, zavolam cez prehliadac router a prihlasim sa jak admin, tak sa vsetko rozbehne ako ma... na par desiatok minut. po case to opat sklzne do povodneho stavu, ale ked necham otvorene okno s administraciou routeru a refreshnem ho, zasa to cele funguje. mikrotorrent na druhom pc pritom stale bezi a sosa. skusal som uz uplne vsetko... obmedzovat traffic, nanutit torrentu konkretny port atd... nic nepomaha. akurat ako vravim, mam na to figel a moc ma to netrapi

edit: je to dlink 504, pdobny drek akurat bez wifiny. moc dobre renome nema, ostatne dostal som ho do daru od niekoho, kto sa ho zbavil koli nejakym inym problemom :)

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

kexik: tiez som skusal uz skoro vsetko.
no ale kedze sa teraz oteplilo, nemal by byt problem otvorit okno.. ci ho chces do daru?

kexik

Příspěvek od kexik »

ani za svet :)

Odpovědět