Tudy, Pytkin > Kexik to castecne pochopil.. S mizernym prevodnikem je to kolikrat horsi, nez s kompresi do mp3 (vzpominam taky, jak jsem na starou kartu paralelne ke vstupnim keramickym kondikum pajel tantaly s cca. 20x vetsi kapacitou, pac to pri nahravani nejak nemelo basy a digitalne se to vazne dohnat nedalo

), ale slo mi o neco jineho. Muzete mi panove vysvetlit, jak dostanu z chraneneho CD s chybami, ktere se pri grabovani projevuji vzdy praskanim a vypadky ve vyslednem wav-u (MC911-ka v techto mistech interpoluje, ale neni to vetsinou slysitelne - patrne umyslne zeslabena mista v lisovaci matrici, na ktere jsou CD mechaniky proste citlivejsi) ? Myslim, ze jsem to ve vete
Mam nekolik chranenych CD, na kterych si i dobre mechaniky vylamaly zuby. Toto byla jedina varianta, jak dostat tracky s minimalni ztratou do meho mp3 prehravace. vyjadril dostatecne, ze to potrebuju bez bordelu z analogovych vstupu a praskani pri klasickym grabu dostat do mp3 prehravace - proto trochu slozitejsi, pomalejsi, ale nejlepsi zpusob, jak to predevsim dostat nejprve do PC a o to hlavne slo, ne ? Ona vlastne cela debata zacala ohledne nejlevnejsiho nahravani pres digital z DAT-ky do PC, nemylim li se....
Kexik>
1. Stara TESLA je stara TESLA (PHILIPS

). Proste se mi na velmi poskozena CD osvedcil uz v minulem stoleti. Verim, ze by jeste dnes v tomto ohledu mohl souperit s dnesnima prehravacema, pokud samozrejme nepocitam RW.
2. Mrkni prosim do katalogoveho listu SAA7220. Myslim, ze tam nekde bude zminka o vyvodu cislo 14 - DOBM (digitalni vystup - snad se nemylim). Na obsah audio dat lezoucich z tohoto vyvodu se vztahuje umlceni, zeslabeni a interpolace, ale jen za predpokladu prilisne ztraty dat bez moznosti oprav, o cemz dava vedet dekoder SAA7210 signalem EFAB.. Pokud to shrnu, tak v pripade neposkozeneho, nebo malo poskozeneho CD lezou z onoho digitalniho vystupu cista audiodata, ktera budou shodna s nagrabovanyma vzorkama pomoci prumerne CD mechaniky. Koneckoncu, kdybych si to sam nezkusil (teorie je pekna vec, ale pokus je pokus), tak bych tady nepoustel bludy. Toto neni nabadani k nelegalnimu kopirovani CD, ale je to jediny zpusob, jak si vytvorit digitalni a vsudehrajici kopii - zduraznuji pro vlasni potrebu

, dokud nekdo nevymysli ochranu pomoci nehrajiciho CD nosice.
Jeste k tem zarytym hifistum - taky jsem k nim patril, ale jen do doby, nez kolegove diky masazi radoby odbornych casopisu v kritickych chvilich zapominali na drive bezne logicke uvazovani. Jestli dobre vzpominam tak obvod SAA7220 zacal byt spatny, kdyz hifisti kapli na vyraz "jitter" a v teto souvislosti v klasickem zapojeni oscilatoru SAA7220 frekvence nepatrne coura. To byla hozena rukavice na tuning CD prehravace a tento obvod se dostal do podvedomi hifistu, jako spatny. V zadnem pripade si vsak s bitikama jen tak nepohrava. Provadi pouze 4x oversampling vztahujici se pouze na analogovy vystup prehravace, interpolaci, pripadne umlceni pri neopravitelne ztrate dat. Nechci se dotknout hifistu, ale jeste jsem ten jitter na neupravene 911-ce nepostrehl. Asi jsem hluchej, protoze neslysim ani rozdil, kdyz nabarvim okraj CD zelenym fixem, jak jsem nekde cetl. Nabarvim radeji okraje usi na zeleno. To snad pomuze, tak mne prosim nekamenujte..