pc a opticky kabel

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

jehlar píše:Celkem mě baví věta v manuálo mého CD dvojčete Marantz.
"Because the CDR510 is a professional CD recorder, it will record from any digital source, ignoring the copy protection setting of the source material."
Zatím jsem nenarazil na audio CD s kterým bych měl problém :-)
... neblazni, STOP BIT ti ostani i krabicka za petistovku ... na to nepotrebujes profesionalni MARANTZ ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Viktor Jistic píše:dat=minidisc=48kHz ??

DAT neni Minidisk a oba umi i 44,1kHz strejdo.. :lol:

Bonus: 8738 umi 48kHz..
A stejně tak obojí umí 48kHz :)

Viktor Jistic

Příspěvek od Viktor Jistic »

Tudy> vsimni si toho nenapadneho, ale velice podstatneho "i" pred tim 44,1 :lol: :lol: :lol:

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Viktor Jistic píše:dat=minidisc=48kHz ??

DAT neni Minidisk a oba umi i 44,1kHz strejdo.. :lol:
Abychom byli přesní, tak:

DAT - nativní frekvence 32, 44.1 a 48 kHz při 16ti bitové kvantizaci (některé modely umí i nestandardní 96kHz a 24bitů, případně i některé další režimy)

MD - nativní frekvence je jediná a to 44.1kHz, ale většina modelů má na S/PDIF vstupu konvertor, který dokáže zkonvertovat 48 a 32kHz na požadovaných 44.1.
Bonus: 8738 umi 48kHz..
8738 umí nativně (tj bez resamplování) na S/PDIF 44.1kHz i 48kHz při 16 nebo 24bitové kvantizaci.

Viktor Jistic

Příspěvek od Viktor Jistic »

Konecne mi nekdo rozumi.. :wink:

jehlar

Příspěvek od jehlar »

safa píše:
jehlar píše:Celkem mě baví věta v manuálo mého CD dvojčete Marantz.
"Because the CDR510 is a professional CD recorder, it will record from any digital source, ignoring the copy protection setting of the source material."
Zatím jsem nenarazil na audio CD s kterým bych měl problém :-)
... neblazni, STOP BIT ti ostani i krabicka za petistovku ... na to nepotrebujes profesionalni MARANTZ ;-)
no jo jenže krabička za pětistovku neudělá kopii CD opatřeného ochranou proti kopírování, kdežto tahle mašina ano. Vím že věta z manuálu se týká něčeho trochu jiného - takže sorry za OT

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Viktor Jistic píše:Tudy> vsimni si toho nenapadneho, ale velice podstatneho "i" pred tim 44,1 :lol: :lol: :lol:
Já si ho všim, to byla jen taková trapná poznámka s informativní hodnotou 0 :D
V pohodě, přece si nebudem trhat občanky 8)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dost casto sa na ezone riesia kokotiny .. nemate ten pocit ???

peteness

Příspěvek od peteness »

potrebuju opticky kabel k ADAT. Muze nekdo poradit ktery koupit. Videl jsem metrove kabely za tri kila i za dva tacy. Jaky je rozdil? Nake doporuceni?

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Mam nejakej nejlevnejsi od Thomanna a nemam s nim nejmensi problem (propojeni HDSP9632 a AI3)

kexik

Příspěvek od kexik »

lacniak bohate staci, pokial je na pevnu instalaciu a nebude sa casto vyberat. rozdiel je len v prevedeni a mechanickej trvanlivosti konektorov, co je pre samotny prenos signalu uplne nepodstatne (nie ako pri analogovych kabloch). a casto su za tou cenou hifisticke woodoo tanceky=vylozene vyhodene peniaze

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Tome, ty kabely mám taky od Thomanna a je to nejlevnější řešení!!!

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Tome, nepoužívám sice ADAT, ale mám optické kabely k DATce a MiniDisku z obchodu DISK (Boskovice) a je na nich napsáno, že jsou určeny i na ADAT. Stály kolem 200,- a kupoval jsem všechny možné délky.

Krom toho jsem si koupil i jeden krátký "Hi-End" optický kabel v Hi-End studiu a jediný viditelný rozdíl je v opletení a v "pozlacených" konektorech - to má samozřejmě u optického přenosu "ZÁSADNÍ" vliv :) :) :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

jehlar

Příspěvek od jehlar »

Na propojení ADATů používám levné kabely. Zařízení je používáno jako mobilní a za tři roky provozu jsem nezaznamenal jediný problém v propojení optiky.
PS: taky mě pobavilo když na jednom kabelu, který jsem pořídil za 195,-Kč v nějakém hypersupercentru bylo velkým písmem uvedeno "99,9% Cu". Ti asiati jsou velcí kouzelníci :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tudy opletenie moze byt dolezite ak sa s tymi kablami hore dole manipuluje a je moznost znicenia tej krycej folie na kabli ..

Odpovědět