PC nelze správně vypnout... +Chyby při startu systému...

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
BS

Příspěvek od BS »

ondra.m píše:
BS píše:Obcas se mi taky objevi problem s vypinanim komplu. Nedavno jsem vymenil zvukovku z Audiophile2496 na emu1212M a semtam se pri vypinani komplu nic nedeje, vypada to jako by se sekl nejakej proces pri vypinani a zustal viset, a blokuje vypnuti komplu.
Resim to restartem nebo vypnutim natvrdo.
Mrkni přes msconfig, jestli ti náhodou neběží procesy s názvem CTHELPER.EXE a CTXFIHLP.EXE. Pokud ano, tak je zruš a tyto soubory smaž.
dik,. CTHelper.exe mi na 100% bezi. Takze rikas, ze ho muzu sestrelit a ten fajl smazat, jo? K cemu je vlastne ten cthelper?

delay

Příspěvek od delay »

Jééžiš, ta nVidia je tak pitomá, myslím MX 420 (440), ale spíš 420. Fakt vopruz, ale vykonější než bezproblémová ATI Radeon 7000. Bohužel.

BS

Příspěvek od BS »

delay píše:
BS píše:Obcas se mi taky objevi problem s vypinanim komplu. Nedavno jsem vymenil zvukovku z Audiophile2496 na emu1212M a semtam se pri vypinani komplu nic nedeje, vypada to jako by se sekl nejakej proces pri vypinani a zustal viset, a blokuje vypnuti komplu.
Kámoš mi tvrdil, že mu to začal dělat Cubase SX3, pak se toho nějak zbavil. Ale těžko z něj něco dostat :-)
No mne se to vetsinou stava taky ve spojitosti s SX3. Ale nevim jestli na tom nema podil taky ta 1212M. Driv se mi to s Audiophile nikdy nestalo..

Krom toho se mi po vymene karet stala zvlastni vec. ikdyz jsem odinstaloval vsechno tykajici se stare karty, tak v sx3 se mi ze zacatku normalne na cubase mixaku ukazovaly udaje jako, ze jde zvuk pres EMU,,,pak nevim proc se mi tam najednou zacala zjevovat Audiophile (ikdyz zvuk sel pres EMU mixer a na komplu uz nic od MAudia nebylo),,atak jsem pak zacal spekulovat proc to tak je, jestli to nahodou neni bug v sx3,. nevim v cem byla pricina ale po par dnech se mi tam nakonec zase korektne zacaly ukazovat udaje o EMU,., :Weird: ...sorry za OT.

delay

Příspěvek od delay »

Já teda navíc nemám NET ani síťovku, což problém možná zužuje. přesto ještě PC projedu ad-awarem atd...

ondra.m

Příspěvek od ondra.m »

BS píše:dik,. CTHelper.exe mi na 100% bezi. Takze rikas, ze ho muzu sestrelit a ten fajl smazat, jo? K cemu je vlastne ten cthelper?
CTHELPER.EXE je obsažen například v ovladačích zvukovek od Creativu. Je to soubor, který umožňuje použití software třetích stran, často označován za spyware. Nejsem si teď jist, ale ten soubor najdeš buď přímo ve složce Windows nebo Windows/system32.

delay

Příspěvek od delay »

BS píše:
delay píše:
Kámoš mi tvrdil, že mu to začal dělat Cubase SX3, pak se toho nějak zbavil. Ale těžko z něj něco dostat :-)
No mne se to vetsinou stava taky ve spojitosti s SX3. Ale nevim jestli na tom nema podil taky ta 1212M. Driv se mi to s Audiophile nikdy nestalo..

Krom toho se mi po vymene karet stala zvlastni vec. ikdyz jsem odinstaloval vsechno tykajici se stare karty, tak v sx3 se mi ze zacatku normalne na cubase mixaku ukazovaly udaje jako, ze jde zvuk pres EMU,,,pak nevim proc se mi tam najednou zacala zjevovat Audiophile (ikdyz zvuk sel pres EMU mixer a na komplu uz nic od MAudia nebylo),,atak jsem pak zacal spekulovat proc to tak je, jestli to nahodou neni bug v sx3,. nevim v cem byla pricina ale po par dnech se mi tam nakonec zase korektne zacaly ukazovat udaje o EMU,., :Weird: ...sorry za OT.
No, tohle je možná důvod k reinstalaci XP, včetně formátu HDD.
Já se tomu zatím bráním, co to pude...

delay

Příspěvek od delay »

ondra.m píše:
BS píše:dik,. CTHelper.exe mi na 100% bezi. Takze rikas, ze ho muzu sestrelit a ten fajl smazat, jo? K cemu je vlastne ten cthelper?
CTHELPER.EXE je obsažen například v ovladačích zvukovek od Creativu. Je to soubor, který umožňuje použití software třetích stran, často označován za spyware. Nejsem si teď jist, ale ten soubor najdeš buď přímo ve složce Windows nebo Windows/system32.
No paráda, já mám v PC starýho soundblastera a možná nějaký zbytky po 1212m, ale ikdyby to zapříčinilo problémy s vypínáním, jsou tady problémy se zapnutím :-)

BS

Příspěvek od BS »

ondra.m píše:
CTHELPER.EXE je obsa%u17een nap%u159íklad v ovlada%u10dích zvukovek od Creativu. Je to soubor, který umo%u17e%u148uje pou%u17eití software t%u159etích stran, %u10dasto ozna%u10dován za spyware. Nejsem si te%u10f jist, ale ten soubor najde%u161 bu%u10f p%u159ímo ve slo%u17ece Windows nebo Windows/system32.
Dikec. O tom CThelperu.exe uz jsem ted vyhledal par odkazu v googlu a vypada to , ze to je od Creativu pekna prasarna.
Par commentu ohledne problemu s cthelper.exe ---ZDE---

a navod jak se toho zbavit primo na creative webu (z nejakyho duvodu z toho nejde udelat link, takze copy paste)

---http://193.95.171.84/SRVS/CGI-BIN/WEBCG ... ative.com/

Venti

Příspěvek od Venti »

delay, ako ti to moze robit cubase, ked ti ostane pc visiet hned pri testovani pamate ? To je hlupost. Hladaj chybu v HW.
Pises ze mas 4 rozne pamate... TO moze byt problem. Ak mas rozny CAS, roznych vyrobcov, moze to robit problem.
Odtestuj masinu s MEMTESTom co ti tu chalani odporucili... idealne po jednom, aby si vedel ktora pamat ti robi problem.
MEMTEST nechaj bezat dlho... mne bezal ale 6 hodin...

delay

Příspěvek od delay »

Venti píše:delay, ako ti to moze robit cubase, ked ti ostane pc visiet hned pri testovani pamate ? To je hlupost. Hladaj chybu v HW.
Pises ze mas 4 rozne pamate... TO moze byt problem. Ak mas rozny CAS, roznych vyrobcov, moze to robit problem.
Odtestuj masinu s MEMTESTom co ti tu chalani odporucili... idealne po jednom, aby si vedel ktora pamat ti robi problem.
MEMTEST nechaj bezat dlho... mne bezal ale 6 hodin...
Já nenapsal, že mi ty potíže působí CUBASE. Psal jsem akorát, že kámoš mi to tvrdil v souvislosti s vypínáním (čti pozorněji).
RAMky jsou všechny 133Mhz, dvě jsou stejný, dvě od jinýho výrobce. Používal jsem jen ty původní.

delay

Příspěvek od delay »

Včera se mi PC doma zapnul normálně. Nejprve jsem chtěl udělat menší čistku spyware atd., protože PC nebylo nikdy napojené na NET, tak jsem viry a sypware netestoval skoro nikdy.

Použil jsem MicroWorld Anti Virus and Spyware Toolkit Utility (MWAV by Kaspersky) a našlo to hodně moc bugů (117). Pak tam naskočila hláška "...found virus in memory. Do you want check all drives?" nebo tak něco. Když jsem dal OK, tak PC totálně zamrznul a po restaru jsem ho už nerozchodil.

Teď teda už vůbec nenaskočí nic. Zdroj funguje, šťáva jde do MB, ale už se neozve takové to charakteristické pípnutí, po kterém se startuje úvodní screen (grafika, memory a HDD boot, Win...), prostě očividně něco s HW, tipuju na MB. Oprava týhle sestavy už asi nemá cenu, ale zajímá mě to. Investice do nového PC mě asi nemine :-(.

Venti

Příspěvek od Venti »

Delay nemyslel som to nejako ofenzivne s tym cubasom, mozno to tak blbo vyznelo, len som chcel napisat ze nehladaj chybu v SW, ze tym zbytocne stracas cas a energiu, ze to bude urcite v HW.
Mozes este skusit to, ze povytahujes vsetky karty, a veci ktore napajas, teda hdd, cdrom, fdd.. atd... nechas iba VGA, CPU a Pamat, ci sa to nezobudi, pripadne iba vzdy jeden pamatovy modul. Ak ani toto nepomoze a nerozbehne sa, tak to je MB. Nemas na MB nejeke LEDky ktore identifikuju pripadny problem ? MSI ma vzadu take 4 ledky, alebo niektore dosky maju aj taky maly display na doske...
A ked uz nic nepomoze.. aspon mas motivaciu na novy comp :).

kexik

Příspěvek od kexik »

chytil si nejaky praveky virus, ktory ti flashol bios seriou nul ;)
bord sa uz asi neoplati davat opravovat, skus nejaky zohnat na inzerat a komp potom daj mame na hranie sudoku :)

delay

Příspěvek od delay »

kexik:
Naši admins mi ještě poradili vyndat baterčičku biosu z MB, zkratovat, baterku vrátit a zapnout PC (???).

Venti

Příspěvek od Venti »

Skratovat nemusis... staci vypnut pc, vybrat baterku, vytiahnut el kabel,zapnut pc...vypnut pc ...strcit kabel naspat skusit zapnut a malo by to byt vyresetovane....
Ale bohuzial je kexikova moznost dost pravdepodobna ak si nemal nejaky antivir nainstalovany.

Odpovědět