PC píská neskutečně!

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
c9000

PC píská neskutečně!

Příspěvek od c9000 »

Ahoj, jsem asi smolař, ale furt se mi na mém novém pc něco podělává.
před týdnem mi začal komp pískat, píska jen občas a to hned po najetí do windows, někdy se zapne a nepíská vůbec ale spíš píská, nedá se u toho sedět natož něco dělat, pískání nelze identifikovat, rozebral jsem ho celej , vyzkoušel všechny komponenty,
- zaměnil jsem disk, zaměnil cpu větráček, zaměnil zdroj, ramky ....
ale furt to bylo stejné, píská někdy víc někdy mín asi podle zatížení cpu, po podrobném zkoumání mi připadlo že píská přímo procesor, jinak pískání se třeba dost zvýšilo při připojení usbdisku.
pokud někdo víte co stím prosím napište, já na to nestačím. :sad:
dík za odpovědi.

Asus M3a
Amd 5000+
wd Caviar
Fotron 450w
Corasair 2gb...

marian

Příspěvek od marian »

skus vymenit dosku , no :)
a mozno ti odide casom sama ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

piska z repraku ? alebo piska tak "vysokofrekvencne" ? jak crt telky ?

c9000

Příspěvek od c9000 »

z repráku nepíská, píská jak telky, jen o dost víc.

c9000

Příspěvek od c9000 »

nastavení biosu je defaultní, jen je vypnutej senzor kontroly otácek vetraku. na cpu. mam freezer který si je ladí sám podle desky, jinak kdyz pc zapnu, a následne zacne pískat ve wimdows, ozve se pri startu ,kdyz se rozjízdéjí disky hlasité krátké Bzzzz.
ze zactku to nedelal, jinak ten arctic freezer je pekne hlucnej, na zkousku sem tam dal zákládní box a bylo to lepsí

delay

Příspěvek od delay »

Třeba chce jíst :). Ne, vážně. Setkal jsem se s pískajícím HDD a zdrojem, ale pokud jsi všechny tyhle komponenty měnil, tak se obávám, že budeš muset zkusit samotnej M-Board. PC sis stavěl sám nebo prodejce?

kexik

Příspěvek od kexik »

to budu dake filtracne cievky na sietovke alebo grafickej karte. skoro vzdy su to cievky, casom im povoli lakovanie a oni si bzukaju do rytmu

c9000

Příspěvek od c9000 »

pc sem stavěl sám, ale skoro všechno je v něm nový, někdy to nedělá ale v poslední době furt, nejhorší na tomhle problému je že to asi může být cokoliv s čímkoli, protože tak může reagovat hw na hw.
No deska to je to nejhorší možné :(
myslíte že to může dělat CPU, mě přišlo že to dělá, ale jak říkám ten zvuk se nedá identifikovat.

kexik

Příspěvek od kexik »

moze to robit aj cpu, aj polovodice su mikrofonicke... ale je to nepravdepodobne
btw tieto piskoty smerovo identifikovat je orech... vytiahni z kompu vsetko co sa da, to bude spravnejsia diagnostika

delay

Příspěvek od delay »

CPU to asi nebude, fakt bych se zaměřil na komponenty, který popisuje kexik. Mě píská napajecí trafo od mixu, že z toho bolela hlava, takže sem to musel obalit molitanem, akorát, že pískot byl konstantní.

Zkus tu grafiku.
Tip: Otevři si skříň a po startu odpoj všechny ventilátory, případně nesystémové disky aby jsi měl co největší klid. Pak se snaž pískání identifikovat. Ještě lepší by bylo desku uplně vyndat ze skříně a jednotlivé komponenty nechat ve větší vzdálenosti.

EDIT: Tak kexik to stihl přede mnou....

c9000

Příspěvek od c9000 »

to bude zas očistec, ne fakt mě to už vytáčí, člověk chce dělat muziku a místo toho se furt hrabe v kompu, do budoucna si pořídím něco maximálně stabilního a jednoduchýho, tyhle pcčká mě naprosto zničej :x

delay

Příspěvek od delay »

Hele, nejsi sám. Já si pořídil novou kytaru a nedá se naladit. Když mi PC jednou za dlouhé období vyflusne nějakej error, tak se modlím, aby to spravil restart a to je pořád dokola... Člověk by se na nějakou hudbu nejraději vy*ral že?

Všechno prodat, koupit si dům v lese a sitár, nebylo by to krásné?
Naposledy upravil(a) delay dne 24 lis 2008 13:33, celkem upraveno 1 x.

c9000

Příspěvek od c9000 »

počkej to můžu jako po startu vypnout třeba vetrák na cpu?

delay

Příspěvek od delay »

c9000 píše:počkej to můžu jako po startu vypnout třeba vetrák na cpu?
No jasný, já to tak běžně dělám, protože jinak nezjistíš rozdíl v produkovaném hluku... Nemusíš se bát, CPU se v klidovém stavu uchladí s pasivem. Když ho odpojíš před startem, tak na tebe zpravidla vyflusne hlášku, ale záleží co máš nastaveno v biosu.

c9000

Příspěvek od c9000 »

ne fakt, já měl před tímhle kompem starej athlon 2600 cca 5 let, dělo se s ním všechno možný, nikdy žádnej problém, nakoupim nový , sámá china hučí to a v jednom kuse se na tom ně něco s...
přílišná technologie je k ničemu, kdyby tam nebyly seqencery a pluginy tak jedu na hdd recording.
stejně člověk zjistí že v tom kompu furt něco ladí a upravuje a hudební výsledek žádnej, proto do něj nechci ani Internet a na monitoru mám přilepenou cedulku "už si nestáhneš ani jeden plugin!"

Odpovědět