Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Poshook

Příspěvek od Poshook »

matucha píše:
Poshook píše:ja mam jeden iLook navyse :)

tiez som ma SO v PC. Compressor OK, EQ tiez (aj ked som sa z toho neposral, Sonalksis sa mi paci o dost viac). reverbu som nevedel prist na chut, posobil na mna velmi studeno. efekty moc nezeru, reverb (najtazsi) papal okolo 5% na 2400Mhz CPU

jakeho CPU... megahertze dneska nehrajou az tak roli... P4 @ 2400 a core 2 quatro na 2400 jsou trochu nekde jinde ;-)
zamerne som pisal MHz, pretoze to bolo na 2 jadrovom procesore v aplikacii, ktora vyuziva len jedno jadro :) (AMDX2 2x2600, Wavelab 5). vidis, dokonca to nebolo na 2400 ale 2600Mhz :) uups
Naposledy upravil(a) Poshook dne 24 čer 2007 15:15, celkem upraveno 2 x.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No ale on i vykon jednotlivych jader je dost odlisny ;o)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:No ale on i vykon jednotlivych jader je dost odlisny ;o)
ja viem cica :)

vyserte na to, slo o orientacnu hodnotu. keby som napisal 4.8 - 5.3% na AMD X2 4200+ @2600MHz v jednojadrovej aplikacii Wavelab 5.0.1, tak by to povedalo viac?

aum generator

Příspěvek od aum generator »

poshook: ano
jihad on riaa & soza.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No ono 5% na jednom jadru na 2400MHz muze byt 30% na jinym na 2400MHz :) Ale ok, napsals AMD X2 a je to vyresene.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

aum generator píše:poshook: ano
pre Intelaka alebo Macistu nie

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:No ono 5% na jednom jadru na 2400MHz muze byt 30% na jinym na 2400MHz :) Ale ok, napsals AMD X2 a je to vyresene.
ten pomer bude max. 5% ku 10% (co je 100% - aj to je myslim prehnane) v pripade najlepsieho vs. najslabsieho CPU s rovnakym taktom na jedno jadro. 600% je blbost rovnako ako cely tento OT

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Poshook píše:ten pomer bude max. 5% ku 10% (co je 100% - aj to je myslim prehnane) v pripade najlepsieho vs. najslabsieho CPU s rovnakym taktom na jedno jadro. 600% je blbost
Nemas pravdu, porovnej si treba Athlon Thunderbird a Core2 (na core), uvidis veci.
Poshook píše:rovnako ako cely tento OT
Tak ho porad nerozmelnuj ;)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:
Poshook píše:ten pomer bude max. 5% ku 10% (co je 100% - aj to je myslim prehnane) v pripade najlepsieho vs. najslabsieho CPU s rovnakym taktom na jedno jadro. 600% je blbost
Nemas pravdu, porovnej si treba Athlon Thunderbird a Core2 (na core), uvidis veci.
Poshook píše:rovnako ako cely tento OT
Tak ho porad nerozmelnuj ;)
Stary Thunderbird nebezal standardne ani nahodou na 2400 MHz (mozno tak na polovicu). Dokonca ani Palomino (Athlon XP) nebezalo na 2400 ale len max. na 2200 (3200+) az Semprony a A64. a to by som sa naozaj rad pozrel na tych 600%/jadro...

To moje rozmelnovanie vychadza z toho, ze si necitas svoje prispevky predtym, nez ich posles, pretoze pises hovadiny

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Jenom ještě k těm jádrům a jejich výkonům. Mě subjektivně přišlo, že jedno jádro na mém C2D E6600 2,4 GHz je o hodně rychlejší, než jedno jádro v mém předešlém procesoru, to byl (mimochodem docela rozšířený a kdysi oblíbený) P4 2,4 GHz Northwood. Možná v tom hraje roli větší cache, rychlejší FSB, nová architektura u C2D atd. Nevim, mě to přišlo jako velký rozdíl.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Poshook píše:Stary Thunderbird nebezal standardne ani nahodou na 2400 MHz (mozno tak na polovicu). Dokonca ani Palomino (Athlon XP) nebezalo na 2400 ale len max. na 2200 (3200+) az Semprony a A64. a to by som sa naozaj rad pozrel na tych 600%/jadro...

To moje rozmelnovanie vychadza z toho, ze si necitas svoje prispevky predtym, nez ich posles, pretoze pises hovadiny
Sorry, nechtel jsem bejt sprostej, ale hovadiny pises ty a to skutecne nebetycny a presto s takovou neochvejnou jistotou, ze by se za podobny vytvor nemusel stydet ani jisty Hulan. Nepsal jsem nic o tom, abys srovnaval dve jadra na 2400 MHz, ale dve jadra na stejne frekvenci (takze napr. Thunderbird a Core2, treba nejaky Ecko). A to nemluvim o tom, ze s dusikem se dal Thunderbird pretaktovat o 100%, takze by to jiste slo zmerit i prakticky na 2400 MHz. Nebo si vem nejake Pentium D na 3 GHz a srovnatelny Woodcrest, treba, to je jedno. Cele je to o tom, ze dve ruzne architektury na stejne frekvenci mohou mit vykonnostni rozdil V DANE APLIKACI v ramci desitek procent a to je fakt, ktery nemusis akceptovat, ale to je tak vsechno, co s tim muzes delat. Nelze tvrdit, ze kdyz plugin zatizi procesor na 10%, bude to na dvojnasobne rychlem 5%. Zalezi, jak rychlou mas adresovou sbernici, jak velkou mas cache, kolik pipeline atd., taky zalezi, jestli byl plugin pri kompilaci optimalizovan pro danou instrukcni sadu atd. a vubec to nemusi souviset s tim, kolikrat rychleji dany CPU provadi treba FP operace. Tyhle veci udelaji hrozne moc a tak muzes klidne plugin zatizit jedno CPU na 5% a jedno na 30%.
Jsi redaktor, tak se tak prosim te chovej.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:
Poshook píše:Stary Thunderbird nebezal standardne ani nahodou na 2400 MHz (mozno tak na polovicu). Dokonca ani Palomino (Athlon XP) nebezalo na 2400 ale len max. na 2200 (3200+) az Semprony a A64. a to by som sa naozaj rad pozrel na tych 600%/jadro...

Sorry, nechtel jsem bejt sprostej, ale hovadiny pises ty a to skutecne nebetycny a presto s takovou neochvejnou jistotou, ze by se za podobny vytvor nemusel stydet ani jisty Hulan. Nepsal jsem nic o tom, abys srovnaval dve jadra na 2400 MHz, ale dve jadra na stejne frekvenci (takze napr. Thunderbird a Core2, treba nejaky Ecko). A to nemluvim o tom, ze s dusikem se dal Thunderbird pretaktovat o 100%, takze by to jiste slo zmerit i prakticky na 2400 MHz. Nebo si vem nejake Pentium D na 3 GHz a srovnatelny Woodcrest, treba, to je jedno. Cele je to o tom, ze dve ruzne architektury na stejne frekvenci mohou mit vykonnostni rozdil V DANE APLIKACI v ramci desitek procent a to je fakt, ktery nemusis akceptovat, ale to je tak vsechno, co s tim muzes delat. Nelze tvrdit, ze kdyz plugin zatizi procesor na 10%, bude to na dvojnasobne rychlem 5%. Zalezi, jak rychlou mas adresovou sbernici, jak velkou mas cache, kolik pipeline atd., taky zalezi, jestli byl plugin pri kompilaci optimalizovan pro danou instrukcni sadu atd. a vubec to nemusi souviset s tim, kolikrat rychleji dany CPU provadi treba FP operace. Tyhle veci udelaji hrozne moc a tak muzes klidne plugin zatizit jedno CPU na 5% a jedno na 30%.
Jsi redaktor, tak se tak prosim te chovej.
ja akceptujem, ze pri rovnakych taktovacich frekvenciach mozu mat rozne architektury v danych (bavime sa na audio optimalizovanych) aplikaciach rozdielny vykon (pripustil som dokonca, ze to moze byt v rozmedzi do 100%). pracoval som na 18 audio PC (takze vacsinu procesorov som pocas poslednych 10 rokov prakticky vyskusal), dokonca som mal viac procesorov s podobnou taktovacou frekvenciou jadra Athlon XP 3000+, Sempron 3100+, Athlon 64 3000+, Athlon 64 X2 4200+ (co su vlastne dve 64 jadra na 2200Mhz) a teraz mam Intel Q6600 co su 4x 2400MHz jadra. vykon na jedno jadro sa da prave vo Wavelabe pekne odsledovat. Vsetky tieto posledne menovane procesory maju cca rovnake taktovacie frekvencie jadier, ale vykonnostne rozdiely vo Wavelab medzi XP3000+ / Sempron 3100+ a A64 X2 4200+ boli cca 50-60% a medzi A64 X2 4200+ a Q6600 cca 30%. v sucte je to 80-90%. Porovnavacky som robil niekolko krat (dokonca aj s kexikom). metoda bola jednoducha 8x interny Wavelab MultiCompressor s FM radio presetom.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

poshook: ja mam jinou zkusenost, ale je pravda ze to sem uplne nepatri, tak toho nechame a budeme si zit kazdej s tou svoji pravdou ;)
Martin: rado se stalo, pro tebe cokoliv :)

Kdyztak to pls nekdo promazte, dik

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:poshook: ja mam jinou zkusenost, ale je pravda ze to sem uplne nepatri, tak toho nechame a budeme si zit kazdej s tou svoji pravdou ;)

suhlasim :lol:

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:poshook: ja mam jinou zkusenost, ale je pravda ze to sem uplne nepatri, tak toho nechame a budeme si zit kazdej s tou svoji pravdou ;)

zdravim Kermitak. rad by som sa ospravedlnil za hanlivy prispevok a nadviazal na tuto temu v priatelskom duchu, kde budu vitazit rozumne argumenty nad flame :)

dnes rano som sa bol pozriet na stary znamy Five Tower Test:

http://www.moar.net/cubasetest/results. ... erformance

nasiel som si najsilnejsi viacjadrovy (technologicky najnovsi) system s 2400MHz taktom(X6800/4 jadra /4. miesto v rebricku / 12% CPU load pri play) s najslabsim jednojadrovym systemom na 2400 MHz (Pentium 4 533 Bus 2.4GHz / 99% CPU load pri play). Zamerne som vybral najslabsi jednojadrovy system, aby bol rozdiel co najmarkantnejsi.

pri 4 jadrovom CPU by teoreticky zatazenie na jadro predstavoval 4x CPU load vsetkych jadier spolu, co je 48%, ale je zname, ze pri viacjadrovom procesore nie je celkovy vykon x- nasobkom vykonu jednotlivych jadier, ale cca o 20% nizsi (podla mojich praktickych skusenosti v Cubase SX3 asi o 10%) , takze by sme mohli este 20% z CPU load ubrat, co by robilo cca 40% CPU load na jedno jadro. v tomto pripade by vykonnostny rozdiel medzi najslilnejsim jadrom a najslabsim jadrom na taktovacej frekvencii 2400MHz predstavoval cca 124%.

Odpovědět