Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
kexik

Příspěvek od kexik »

1. analogove kompresory za 100 euro su nahovno
2. je to trocha zahada pre mna, ale ta c300 zvlada spicky lepsie ako holy prevodnik. clovek by povedal ze je vnutri nejaky analogovy limiter na vstupe, ale nie je...
http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/kexik/c300_rev.mp3
toto je nahrate z 20 cm, gain na preampe aj c300 na polohach, v ktorych bezne nahravam, zareval som najviac ako viem. ked si pozries waveform, nevidno ufiknute spicky, ale skomprimovane...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : ja som dlho robil s behringerom uz neviem ktorym .. a bol super .. osobne pochybujem ze hociktory digitalny kompresor za 100 euro bude lepsi ako analogovy za 100 euro .. neverim tomu ..
digitalny kompresor mu ale neriesi vec , ze ked mu spevak zareve do mikrofonu , tak prevali vstup .. digitalny kompresor je uplne zbytocny .. to dalej moze ostat pri zvukovke a pouzivat daky plugin .. ten bude urcite lepsi , ako algoritmy v kompresore za 100 euro ..

kexik

Příspěvek od kexik »

pytkin, sorry ale kecas :)
1. vypocul si si tu ukazku? to je prevaleny c300...
2. tato krabica je lepsia ako dbx266, ten lacny alesis aj vsetky sucasne behringre. nepoznam ani plugin do 100 eur, ktory by bol lepsi. vsak nazdielaj nejake audio, predvediem...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : nikdy nepocuvam ukazky .. nevidim v tom zmysel pocuvat na notebooku dake sustanie ..

ok .. pisal som moj nazor .. neverim tomu .. a radsej by som si kupil analog ..

ale kazdy nech robi co chce ..

jardatop

Příspěvek od jardatop »

kexik: Ja jsem mel v planu nakoupit do racku nekolik Alesis 3630 jako levne nutne kompresory na zive zvuceni, ale ta tvoje c300 me zacina zajimat :)
Hlavne se mi tam libi, ze jsou tam ty presety a je to asi inteligentnejsi.
Akorat tam je treshold max 0 dB u Alesis3630 jde az do + 20 dB. Znamena to, ze ten T.C. se v zadnem pripade nesmi prebudit?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jardatop : no kedze je to digital = na vstupe je AD prevodnik .. tak by sa nemal prebudit .. kexik ale pise ze prebudenie na vstupe to dako dobre zvlada .. ze digitalne neklipuje ale zagulatuje ..

i ked mne sa to moc nezda :)

kexik

Příspěvek od kexik »

ked ho prebudis, bude kreslit, je to digital. jak take skreslenie vyzera, viz ukazka. samozrejme ze ked to spravis, nic sa mu nestane, ani sa na vystupe neobjavia nejake peaky, ktore by ohrozili PAcko. ale je to ine ako analogovy kompresor, ktory este v +10 hra pomerne cisto

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik ; pockaj .. sak si hovoril ze to nekresli ... ze to pekne gulati ..

kexik

Příspěvek od kexik »

pytkin, keby si si otvoril tu mp3ku vo wavelabe , nemusel by si tu hutat, co som hovoril. spicky su zagulatene, ale cely signal je skresleny jak prasa. ked ale hentak osolis normalny prevodnik na zvukovke, vyrobis nieco ovela horsie
to som hovoril... ostatne neviem aky ma zmysel riesit ako sa chova nejaky geret pouzivany nadoraz. do cervenych cisel sa aj tak nikdy nesmie dostat a je jedno ci je to digital alebo analog.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : analogu predsa cervene cisla nevadia .. pri pase je to dokonca ziaduce ..

kexik

Příspěvek od kexik »

to je PAS. LAMPE nevadia, ked chces saturaciu. ale solid state krabici vadia, skreslenie ide do haja a nie je prave pekne, lacny kompresor ma na vstupe operacne zosilovace a tie nic pekne pri prebudeni nerobia okrem toho je to len otazka kalibracie, nie? analog ma strop na +20dB, digital na 0. mozes sa na to pozerat tak ze mas budik posunuty o 20dB, nic ine to prakticky neznamena, ak ma alesis threshold do +20 (co inak pochybujem), urcite ho nema v tom pripade od -60dB, ako tc... regulacny rozsah kompresoru vacsi ako 60dB nema zmysel. cize cele je to len o tom aky gain nastavis na preampe, nic ine

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : v principe mas pravdu .. ale aj tak som zastanca analogoveho kompresoru .. digitalny mozes v pohode robit v pocitaci ..

kexik

Příspěvek od kexik »

vseobecne urcite... len v najnizsej cenovej neni vsetko podla logiky. ostatne kedysi stal c300 cez 250eur a za tu sumu to bol urcite nekupitelny trapas.

kexik

Příspěvek od kexik »

tak som prave c300 rozobral, kedze hodlam najst sposob ako ho preclockovat na 44.1 kHz v standalone mode (sposob je zrejmy, vymenit krystal na spdif IO chipe) a rozsvietilo sa mi ako to ze kompresor neclipuje pri prebudeni. pouzity prevodnikovy chip je AK4620, ktory obsahuje na vstupe aj na vystupe zosilovac s programovatelnym gainom a vstupnu citlivost ide externe riadit od 0 do -63dB. takze ked dsp jednotka detekuje clip, znizi vstupnu citlivost AD prevodnika. simplemente maria...

matucha

Příspěvek od matucha »

Nekdo nedavno delal slepej test behringer AD8000 nebo jak se to menuje verzus Lynx Aurora nebo jak se to jmenuje ;-). Je to nekde na GS.... a vetsine lidem se takhle naslepo libil vic behringer ;-).

Odpovědět