Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Zeck

Příspěvek od Zeck »

zdravim,
nechcem zakladat novu temu, ked moja otazka suvisi s touto.
neviete mi poradit lacny analog/spdif prevodnik?
toto bude fungovat?
kartu mam emu 0404 a chcem vyuzit spdif vstup
Naposledy upravil(a) Zeck dne 08 lis 2008 19:19, celkem upraveno 1 x.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Zeck: to je skoro provokace :)

Zeck

Příspěvek od Zeck »

podstata je rovnaka :D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

akoze dost slusny zmatok :

Konektory
audio vstup:2x cinch(F) pro stereo signál
audio výstup: 1x cinch(F) pro PCM + 1x TOS(F) pro S-PDIF
video vstup:1x cinch(F) pro kompozitní video
video výstup:1x SVHS(F)

Ale v principe podla popisu by to malo robit co chces .. i ked kvalita nebude nejaka zasadna ..

Zeck

Příspěvek od Zeck »

a nepoznas este nieco ine?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

zeck : ak sa chces hybat v cene 500-1000 , tak obdobne daco robi aj proel .. a tusim sem kexik este daval daco obdobne .. to bude ale vsetko na jednno brdo ..

potom v cene tusim ~3-4 tisic je behringer daky .. to uz by mohlo byt lepsie .. vlastne ale to neviem ci neni DA .. kukni ..

kexik

Příspěvek od kexik »

zeck: mas dve dobre moznosti okolo 120 eur
http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_c300.htm
http://www.thomann.de/gb/mindprint_trio_spdif.htm

tc pouzivam, je super, jedine minus je ovsem samplovacka 48kHz, ktoru prevodnik pouziva, ked bezi ako master (a to musi). velka vyhoda je samozrejme "pribaleny" kompresor so super algorytmami, jedine deesser je nahovno, kompresne programy nemaju chybu. samozrejme ked das kontroler "mix" na prislusnom kanali na 0%, mas 100% bypass, kedze kompresor je digitalny
pri mindprinte neviem ako je na tom audio kvalita, ale co do moznosti je to hodne sikovna vec, mas tam moznost monitoringu, analogovy kompresor, dobry preamp na gitaru atd

Zeck

Příspěvek od Zeck »

dik,
ale 120€ je privela, za tu cenu si mozem kupit deltu 44 a mam v pohode 4 vstupy.
aj tak dakujem za spolupracu :D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo . mindprint som mal kedysi v merku .. ma to velmi slusnu vybavu a kopec veci v studiu to poriesi ..

kexik

Příspěvek od kexik »

pytkin, pravdupovediac TENTO mindprint si myslim ze nebude moc do studia, to bude tak niekde na urovni ART MP s tym ze je tam ten prevodnik. ale na doma super vec, bez debaty. bohuzial ked ja som si zacal davat dokopy domaci setup, bolo to nechutne drahe a dnes to uz v tej podobe neviem vyuzit

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : jo ved cena tomu nasvedcuje .. myslel som presne domace studio ..

Wohma

Příspěvek od Wohma »

kexik píše:zeck: mas dve dobre moznosti okolo 120 eur
http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_c300.htm
http://www.thomann.de/gb/mindprint_trio_spdif.htm

tc pouzivam, je super, jedine minus je ovsem samplovacka 48kHz, ktoru prevodnik pouziva, ked bezi ako master (a to musi). velka vyhoda je samozrejme "pribaleny" kompresor so super algorytmami, jedine deesser je nahovno, kompresne programy nemaju chybu. samozrejme ked das kontroler "mix" na prislusnom kanali na 0%, mas 100% bypass, kedze kompresor je digitalny
pri mindprinte neviem ako je na tom audio kvalita, ale co do moznosti je to hodne sikovna vec, mas tam moznost monitoringu, analogovy kompresor, dobry preamp na gitaru atd
Kexiku, doporucil bys tu c300 i jako standalone kompresor? Hodlam poridit neco na nahravani vokalu, ale prachy nejsou, tohle by byla krasna cena...
Doplnkova otazka: Prevodniky v Presonus FirePOD budou asi lepsi, nez v te c300, coz?
Diky

kexik

Příspěvek od kexik »

wohma: myslim ze je to najlepsi standalone kompresor v cene do 200 eur. musis si najst spravny preset ja nahravam svoj vokal na presete horns :)
aby bolo jasno, rucne kontrolujes threshold, kompresny pomer, makeup, a pomer komprimovany/nekomprimovany signal, ale dynamicke parametre a charakter kompresie urcuje preset. vokalove presety su multiband
prevodnik nie je nic moc, ale analogova cast naokolo je v pohode, zdroj a hodiny takisto. velmi tazko predpovedat ci to bude HRAT horsie ako firepod ale myslim ze ano. samozrejme mas moznost nahravat cez firepod a toto si dat do spdif slucky. preco nie sw kompresor?

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Hlavne kvuli nedisciplinovanemu a nezkusenemu zpevakovi :) SW kompresorem to resim ted, ale radsi bych mel nejakej dynamics tamer jeste pred prevodnikem. A taky mi to prijde pohodlnejsi a praktictejsi a za tyhle penize to je celkem fuk ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

wohma " potom kup urcite analogovy kompresor .. nie digitalny ..

Odpovědět