Praskání ve zvuku
Re: Praskání ve zvuku
lunar : jo toto je problem externych zvukoviek .. casto treba ist vyssie s bufferom , lebo to praska ..
Přišla mi zvukovka Fireface UCX. Tak jsem ji zapojil, všechno chodí jako hodinky. Až když nastavím v daw 48 samplů ( asi 1,7-2,1ms). Tak to začne praskat. Není to nijak hrozné, ale slyšet to je. Čím to může být? Je možné, že počítač (systém) nestíhá?
Konfigurace
3 roky staré PC Intel Core 2 Duo 4 Ghz ( 2jádro), 4GB paměť, disk 7200rpm, operační systém Win 7 64bit, Daw Reaper 4, nejnovější drivery i firmware karty.
Na 96 samplech to jede bez problémů.
Není to nic závažného, ale chtěl bych vědět, jestli je to problém spíše PC nebo karty.
Konfigurace
3 roky staré PC Intel Core 2 Duo 4 Ghz ( 2jádro), 4GB paměť, disk 7200rpm, operační systém Win 7 64bit, Daw Reaper 4, nejnovější drivery i firmware karty.
Na 96 samplech to jede bez problémů.
Není to nic závažného, ale chtěl bych vědět, jestli je to problém spíše PC nebo karty.
Spravce uloh by ti mohl pomoci, jinak mam tuseni, ze Reaper ukazuje na kazde stope zatizeni procesoru. Mas spustene nejake VSTcka?
Žádná VSTečka tam nemám. Je to 9 holých stop, které nehrají ani všechny rázem.
Edit
Tak procesor jede na 4-8%, ty lupance nejsou časté např. 1x cca za 40 sekund až minutu. Všimnul jsem si, že to také lupne, když ve windousech nebo i v daw otevřu při přehrávání nějaké okno.
Edit
Tak procesor jede na 4-8%, ty lupance nejsou časté např. 1x cca za 40 sekund až minutu. Všimnul jsem si, že to také lupne, když ve windousech nebo i v daw otevřu při přehrávání nějaké okno.
Naposledy upravil(a) Vrzalík dne 11 úno 2012 08:40, celkem upraveno 1 x.
Jejda ted jsem si vsiml, ze to jede na 96 bez problemu, predesleho prispevku si nevsimej.
Pokud to loupe u deviti holych stop na 48, po prepnuti na 96 to neloupne. Tipnul bych to, bud si odporuje nastaveni zvukovky a Reaperu, coz te treba Cubase nenecha udelat, hned nahlasi chybu, nebo vlastnost Reaperu, coz je nepravdepodobne.
Pokud to loupe u deviti holych stop na 48, po prepnuti na 96 to neloupne. Tipnul bych to, bud si odporuje nastaveni zvukovky a Reaperu, coz te treba Cubase nenecha udelat, hned nahlasi chybu, nebo vlastnost Reaperu, coz je nepravdepodobne.
Naposledy upravil(a) W.Cable dne 11 úno 2012 02:27, celkem upraveno 2 x.
Já zase jen tak vrtám, myslel jsem, že když je v nabídce 48 samplů, tak to karta v pohodě dává
. Ale zřejmě to tak není.

S internymi kartami to vacsinou ide.. U externej sa mi to zda dost extremne maly buffer..
Jo, já to beru, řeším tu latenci, kterou zřejmě v reálu ani nepostřehnu. Je to tak?
Pokud zustal buffer stejny, bylo by zvlastni, ze by to na 96 jelo a na 48 praskalo.
jeVrzalík píše:Jo, já to beru, řeším tu latenci, kterou zřejmě v reálu ani nepostřehnu. Je to tak?

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
??? Ved on pise o buffri, ze na 48 to praska a na 96 to jz ide... Mas pocit ze 48 = 96 ?
Samozrejme ze to neni stejne, ani nevim proc jsem si to asocioval se samplerate 

Atoss: a co používáš za VSTi? Některé crackle VSTi jsou špatně crakle, crackly Massive mi taky prskal, kámošovi prskal i origoš. Tzn. může to klidně dělat nějaké špatné vsti.. Nebo třeba nějaký 32bitový plugin na 64bitovém systému to už jsem taky někde četl, že to nedělalo dobrotu a prskalo...
Nahrával jsem teď přes notebook s procesorem Dual-Core 2.1 Ghz, 4GB paměti, 5400 rpm disk, OS Windows Vista (32bit), DAW Samplitude Pro X, buffer 4096.( 2 mono stopy) V nahrávce jsou slyšet lupance ( určitě nejde o přebuzené mikrofony), je možné, že to nestíhá hardware? Nebo by mohl být problém ještě někde jinde? ( nahrával jsem přes 2xOktava mk012-D.A.V. BG1-Fireface UCX) Teď trochu lituju
, že jsem chtěl nahrávat do Samplitude. Jinak bych použil Macbook, tam jsem lupanec nikdy neslyšel.

Naposledy upravil(a) Vrzalík dne 26 bře 2012 02:23, celkem upraveno 1 x.
-
- Profesionál
muzes zkusit tohle: http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml