Praskání ve zvuku
Praskání ve zvuku
Ahoj všem,
mám nový PC Intel i7 a 12GB RAM. V ovladači zvukové karty mám nastaven ASIO/WDM Buffer size na 128 Samples.
Při přehrávání VSTi se mi občas objeví praskání ve zvuku, jako kdyby PC něco nezvládal. Tyto projevy byly při stejném nastavení (se stejnou zvukovou kartou - M-Audio Audiopile 192) i na mém starším PC. Ten ale nebyl zdaleka tak výkonný, jako je tento.
Čím by to praskání mohlo být a jak to odstranit?
Díky
Atoss
mám nový PC Intel i7 a 12GB RAM. V ovladači zvukové karty mám nastaven ASIO/WDM Buffer size na 128 Samples.
Při přehrávání VSTi se mi občas objeví praskání ve zvuku, jako kdyby PC něco nezvládal. Tyto projevy byly při stejném nastavení (se stejnou zvukovou kartou - M-Audio Audiopile 192) i na mém starším PC. Ten ale nebyl zdaleka tak výkonný, jako je tento.
Čím by to praskání mohlo být a jak to odstranit?
Díky
Atoss
Re: Praskání ve zvuku
Neměl. XP vs WIN 7. Toto může ovlivňovat i OS?
Myslel jsem, že to je závislé na výkonu PC...
Myslel jsem, že to je závislé na výkonu PC...
Samozřejmě, navíc tam máš W7 64b (jinak si nedovedu představit tu jinak zbytečnou RAM což víš, jelikož jsi se někde ptal)
Ovladače pro zvukovku budou asi fungovat trochu jinak (na XP vs W7 byť W732b např.)
Audio už od Vist je hodně přepracované.
Ovladače pro zvukovku budou asi fungovat trochu jinak (na XP vs W7 byť W732b např.)
Audio už od Vist je hodně přepracované.
Mám 64 bit WIN7. Takže je to jen jiným OS?
Něco ale přece musí způsobovat to praskání. U starého PC vím, že mi problikávala kontrolka ASIO (kontrala výkonu v Cubase). Tj. to praskání se objevovalo, když už byl PC vytížený a neměl rezervu ve výkonu. Tady to ale neproblikává a přesto to ve zvuku lupe.
Není to nějakým nastavením v Cubase nebo ve Windows?
Něco ale přece musí způsobovat to praskání. U starého PC vím, že mi problikávala kontrolka ASIO (kontrala výkonu v Cubase). Tj. to praskání se objevovalo, když už byl PC vytížený a neměl rezervu ve výkonu. Tady to ale neproblikává a přesto to ve zvuku lupe.
Není to nějakým nastavením v Cubase nebo ve Windows?
- a máš takové i ovladače pro zv.kartu ?Atoss píše:Mám 64 bit WIN7. Takže je to jen jiným OS?
- ne, nemusí to být jen jiným OS, ale v tomto případě bych si na to tipnul
( WXP32b vs W764b je velký rozdíl)
Ovladače mám aktuální přímo ze stránek M-Audio pro WIN7 64 bit.
Hmm, takže když něco nefunguje, tak koukám, že WIN7 jsou důvodem. Už to není první věc, která mi nejde, tak jak bych si představoval
Hmm, takže když něco nefunguje, tak koukám, že WIN7 jsou důvodem. Už to není první věc, která mi nejde, tak jak bych si představoval

Nemusí být ještě úplně odladěné (třeba).Atoss píše:Ovladače mám aktuální přímo ze stránek M-Audio pro WIN7 64 bit.
Co ti brání nainstalit i WXP (třeba i virtuálně) a vyloučit třeba HW.
Také o nastavení windows pro potřeby dělání muziky se tu psalo také. Vypnout různé služby atd ......
No a safra co ti brání zvednout Audio Buffer na řekněme dvojnásobek?? Systém prostě nestihne bez výpadků v toku audio dat pracovat s takhle malým bufferem.
P.
P.
Takže zvednout Buffer na 256? To se pak ale vstupní latence hned zvedne z 3,5 ms na 6,5 ms, totéž platí o výstupní. Není celková latence kolem 13 ms moc? Kdysi jsem někde četl, že by to mělo být tak kolem 5 ms.
A jak je možné, že takovýhle dělo nestíhá zpracovávat data? Opravdu to je tím WIN7? Jaké máte osobní zkušennosti vy ostatní?
A.
A jak je možné, že takovýhle dělo nestíhá zpracovávat data? Opravdu to je tím WIN7? Jaké máte osobní zkušennosti vy ostatní?
A.
Ne, neni to win7. Muze to byt blbe napsanym driverem.
Ty snad nastavujes latenci podle nejaky prirucky? Nastavuj ji podle sebe, idealni je takova, ktery ti vyhovuje pri praci. Cim ji mas nizsi, tim vic si zbytecne zatezujes system, takze pokud nesledujes nejaky problemy, zpusobeny latenci, vubec ji neres.
Ty snad nastavujes latenci podle nejaky prirucky? Nastavuj ji podle sebe, idealni je takova, ktery ti vyhovuje pri praci. Cim ji mas nizsi, tim vic si zbytecne zatezujes system, takze pokud nesledujes nejaky problemy, zpusobeny latenci, vubec ji neres.
Jak píše Kermit. Silně se obávám, že to, co jsi četl o latenci ~5ms se týkalo práce s VSTi v reálném čase nebo monitorování skrz DAW při záznamu (aby byly slyšet efekty).
Pokud toto není tvůj případ, může být latence jakákoli, na práci to nemá vliv (sám jedu na 86ms).
P.
Pokud toto není tvůj případ, může být latence jakákoli, na práci to nemá vliv (sám jedu na 86ms).
P.
Atoss : ja pouzivam 20 msec .. a ziadne lupance nemam ..
OK, tak já si s tím zkusím pohrát a uvidím.
Každopádně díky za rady a praktické zkušennosti
Každopádně díky za rady a praktické zkušennosti

- Lunar Flap
idem riesit uplne rovnaky problem.. mam pomerne slusny nb, fasttrack pro, win7 64b, latenciu nastavenu na 128.. upravil som na 256 a vyzera ze to slape zatial bez praskania.. Atoss ako si to poriesil ty?