Presonus Firebox

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
aum generator

Příspěvek od aum generator »

[[viem ze som to tu uz niekde spominal, ale napisem to aj sem, keby si niekto tuto kartu planoval kupit a bude hladat info tak nech to v tomto threade najde / nech tu na firebox nieje len chvala....]]

na tuto zvukovku pozor...nejaky saboteri (asi z presonusu) tvrdia po vsetkych diskusnych forach na internete ze je to najlepsia zvukovka vo svojej triede, a tato informacia sa siri ako mor...v skutocnosti na DA prevod pouziva chip urceny do DVD playerov (akm ho ani neradi do kategorie 'pro audio')...a aj realne, podla testov/merani vychadza cely firebox dost zle...(teda co sa tyka DA a AD)

aby to neboli aj z mojej strany len reci, tak tu su fotky z vnutra http://www.pcpop.com/doc/0/98/98824_1.shtml
a tie grafy merani - http://arkiv.idg.se/fileArchive/studio/ ... 154428.zip
(su tam aj ine karty na porovnanie. edirol, m-audio, focusrite, mbox-2, rme...)

som si ju skoro kupil, no den pred kupou som zistil, ze co je dnu, tak som radsej este hladal dalej info...nechapem preco tolko ludi pise ze to hra skvele, a ked dojde na cisla tak je to hroza a strach...(asi dost kvalitny marketing? podplateny ludia zo spravnych casopisov?...neverim odteraz uz nikomu a nicomu, kym to nebude double blind test, alebo merania/cisla...)

Martin

Příspěvek od Martin »

Firebox
GENERAL DESCRIPTION
The AK5384 is a 4-channel A/D Converter with wide sampling rate of 8kHz ~ 96kHz and is suitable for
Multi-channel audio system. The AK5384 achieves high accuracy and low cost by using Enhanced dual
bit DS techniques. The AK5384 supports master mode and TDM format. Therefore, the AK5384 is
suitable for multi-channel audio system.
FEATURES
o 4-Channel DS ADC
o Differential Inputs
o Digital HPF for DC-Offset Cancel
o S/(N+D): 100dB@5V for 48kHz
o DR: 107dB@5V for 48kHz
o S/N: 107dB@5V for 48kHz
o Sampling Rate Ranging from 8kHz to 96kHz
o Master Clock:
256fs/384fs/512fs/768fs (~ 48kHz)
256fs/384fs (~ 96kHz)
o TTL Digital Input Level
o Output format: 24bit MSB justified, I2S or TDM
o Cascade TDM Interface
o Master & Slave Mode
o Overflow Flag
o Power Supply: 4.75 to 5.25V
o Power Supply for output buffer: 3.0 to 5.25V
o Ta = -40 ~ 85°C
o 28pin VSOP

Tascam FW-1884
The AK4528 is a high performance 24bit CODEC for the 96kHz recording system. The ADC has an
Enhanced Dual Bit architecture with wide dynamic range. The DAC uses the new developed Advanced
Multi Bit architecture and achieves low outband noise and high jitter tolerance by use of SCF (switched
capacitor filter) techniques.
FEATURES
• 24bit 2ch ADC
- 64x Oversampling
- Full differential Inputs
- S/(N+D): 94dB
- Dynamic Range, S/N: 108dB
- Digital HPF for offset cancellation
- I/F format: MSB justified or I2S
• 24bit 2ch DAC
- 128x Oversampling
- 24bit 8 times Digital Filter
Ripple: ±0.005dB, Attenuation: 75dB
- SCF
- Differential Outputs
- S/(N+D): 94dB
- Dynamic Range, S/N: 110dB
- De-emphasis for 32kHz, 44.1kHz and 48kHz sampling
- Output DATT with –72dB att
- Soft Mute
- I/F format: MSB justified, LSB justified or I2S
• High Jitter Tolerance
• 3-wire Serial Interface for Volume Control
• Master Clock
- 256fs/384fs/512fs/768fs/1024fs
• 5V operation
• 3V Power Supply Pin for 3V I/F
• Small 28pin VSOP package

nunu

Příspěvek od nunu »

Ja doufam a pevne verim Ze EMU udela klon 1820M na FW nebo USB.Je to velmi slusna karta a ma vsecko co potrebuju.PCMCIA mi bohuzel nevyhovuje.

Martin

Příspěvek od Martin »

aum generator píše:[[viem ze som to tu uz niekde spominal, ale napisem to aj sem, keby si niekto tuto kartu planoval kupit a bude hladat info tak nech to v tomto threade najde / nech tu na firebox nieje len chvala....]]

na tuto zvukovku pozor...nejaky saboteri (asi z presonusu) tvrdia po vsetkych diskusnych forach na internete ze je to najlepsia zvukovka vo svojej triede, a tato informacia sa siri ako mor...v skutocnosti na DA prevod pouziva chip urceny do DVD playerov (akm ho ani neradi do kategorie 'pro audio')...a aj realne, podla testov/merani vychadza cely firebox dost zle...(teda co sa tyka DA a AD)

aby to neboli aj z mojej strany len reci, tak tu su fotky z vnutra http://www.pcpop.com/doc/0/98/98824_1.shtml
a tie grafy merani - http://arkiv.idg.se/fileArchive/studio/ ... 154428.zip
(su tam aj ine karty na porovnanie. edirol, m-audio, focusrite, mbox-2, rme...)

som si ju skoro kupil, no den pred kupou som zistil, ze co je dnu, tak som radsej este hladal dalej info...nechapem preco tolko ludi pise ze to hra skvele, a ked dojde na cisla tak je to hroza a strach...(asi dost kvalitny marketing? podplateny ludia zo spravnych casopisov?...neverim odteraz uz nikomu a nicomu, kym to nebude double blind test, alebo merania/cisla...)
Tohle je velmi usmevna zalezitost.
Hlavne jsem se bavil na M-Audio 1010 vs. RME
:shock:

kdybychom nemeli ve studiu jak 1010 , rme 9632/fireface , nebo firebox , mozna by me nektera cislo nahlodala.

Kartu od Presonusu jsem v rukach mel , slysel jsem , vyzkousel jsem a dal tvrdim, ze desitku neni lepe znejici a vybavena karta!

Martin

Příspěvek od Martin »

Obrázek

Martin

Příspěvek od Martin »

a protoze jsem zaplaceny od presonusu , pridavam dalsi ohnivou kouli z nasi staje! tentokrat jsme kartu postavili na AK1981 - kdysi pouzity a dokonale provereny v SB16 :oops:

Obrázek

aum generator

Příspěvek od aum generator »

Martin: teraz neviem co myslis ironicky a co vazne...snazis sa spochybnit vysledky tych testov?
ak ano, tak mas niekde vysledky nejakych inych testov, ktore by tvrdili nieco ine? alebo si s tymi kartami co mate v studiu robil aspon double-blind testovanie?
kvalita prevodnikou sa da merat vedeckymi metodami a moze to robit aj hluchy clovek. prevodniky maju konvertovat signal co najpresnejsie. a ich presnost sa da zmerat. tak naco sa hadat subjektivnymi nezmyslami ked sa to da merat, a niektory ludia to aj robia...(staci prejst audio.rightmark.org ixbt.com pripadne lavryho sekciu na fore http://recforums.prosoundweb.com/index.php atd atd

co sa tyka toho pastnuteho infa z AKM stranky, tak to info som presiel nikolkokrat a neviem co presne si tym chcel naznacit...(jedine co je z toho jasne je, ze Tascam FW-1884 bude asi tiez dost zla zvukovka)

Delta1010 vs RME HDSP 9632 by som neporovnaval. ta RME ma prevodnikove chipi priamo na PCI karte a to bude vzdy o dost horsie ako ked je to vsetko v externom boxe.. napr LYNX ONE/TWO je tiez paradna (mozno najlepsia interna aku zozenies), ale ked ju porovnas s nejakou lepsou externou, (kludne aj lacnejsou ako lynx) zvukovkou, tak je to dost inde.

Odpovědět