Problem M-Audio FW410 pri nahravani audio

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
upman
Vybavení

Problem M-Audio FW410 pri nahravani audio

Příspěvek od upman »

Zdravim,

reseno uz asi 100x ale stejne porad stejny problem. Prestehoval jsem se, do studia mam natazeny jediny rozvod, dedikovany jistic, vsechno 1 okruh. No tak jsem to rozjel, zacal nahravat a prislo zklamani.

Jakmile dam jen a pouze record (ready to record) v DAW (Ableto), tak vidim na meracich bordel na audio stopach.

Kdyz to zkusim nahrat, neda se to poslouchat, lupani, sum, atd. Zadny poctivy brum, ale proste bordel.

Mel jsem za to, ze je to pianem. Vytahnu ho, meraky ukazi pokles bordelu, ale porad tam je.

Setup:
- m-audio fw410
- comp pres fw
- tapco S5 na out
- vsechno v 1 zasuvce.

Chova se to, jako by snad po kabelu do FW karty sel bordel z compu - byt to nejaka shit karta, bylo by to snad mozne, ale u tehle?

No a co by s tim mohlo byt?
- je mozne, ze by se po FW kabelu do karty prenasel el. bordel z compu?
- je mozne, ze tomu vadi wifi router, ktery je primo za kompem a visila signal do celeho baraku?
- wifi antenka, ktera prijima signal z routeru?

Je vybec mozne, aby byl kabel tak blbe stineny?
No a pokud ano, co kur*a s tim?

Dik za radu, sem uz vazne frustrovany, chtel jsemnahravat vokaly, akordon, fletnu, klavir, same drevo a projekt je v riti kvuli tem mizern sumum...

upman

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

upman : wifi ruter vypni a uvidis ci to robi on .. ale to sa mi nezda ..

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

No me prave taky ne - jeste 1 varianta je, ze je v tahu ta zvukovka.... Da se kdyztak pres nejaky SW filtrovat ten vstupni sum? Asi ne, co....

kexik

Příspěvek od kexik »

upman: nahraj pliz kratucky, opakujem kratucky (5s) usek toho bordelu a daj sem .wav subor... potreboval by som pocut ci je to termicky sum (= sumi nieco v analogovej casti karty), alebo je to bordel z pc

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

ok, dam to sem hned vecer, predem diky. Jedine, co jsem vysledoval a ma nejaky logicky podtext, je nasledujici:

- kdyz odpojim dig. klavir, tak uroven sumu klesne
- kdyz pustim tiskarnu, tak vidim na karte lupance, nic ale neni slyset

Venti

Příspěvek od Venti »

upman

1. poodpajaj z pocitaca vsetko externe okrem zvukovky, klavesnice a mysky. (aky je vysledok?)
2. Odpoj zo zvukovky vsetko okrem vystupu.. a nahraj.. ci ti to tiez bude robit ten bordel.
3. Vymen FW kabel. Uz som nedavno kamaratovi riesil toto ze sa mu NEJAKO prerusilo tienenie na tom kabliku.
4. Skus inu zvukovku.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Az zkusis vse vyse napsane a nic nepomuze vymen zdroj v PC.
Nebo jeste lepe - pust pc z baterie na zaloznim zdroji (jestli mas).

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Ten wav vubec nezni jako externi ruseni, spis lupance jako kdyz nestiha pc! (latence, sitovy provoz, drivery....)
Tipl bych si ze to bude sw problem. Mozna nejaky hw konflikt - nepridaval jsi do pc neco noveho?

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

:( tak sem na to prisel. Do FW410 mam pres firewire strceny externi disk, na ktery jsem nahraval a mam tam externi library. Strcil sem to do USB a je po lupancich. Akorat to nestiha pak pres usb2 cist. Tak sem hodil nahravani na interni hadr a ejhle - bezi mi vsechno bez lupancu :(

Holt to musim kompletne preinstalovat, je videt, ze mam daw zmasteny. Musim zjevne bezet komplet z internich HD a externi pouzivat asi pouze jako storage.

Mozna i jako sample libraries, tot ale otazka. Vypada to hlavne, ze fw410 drivery nestihaji zaroven audio a zaroven delat interface na hadr. Sem blbej, uveril jsem reklamnim kecum, tak je to.

Pujdu do rebuildu celyho daw, z toho sem vazne totalne odvarenej :( Takze kdyz uz jste mi radili, ma smysl tenhle setup pc?

- xp pro US
- ableton
- nod32
- office
- internet

Nebo mam jit radeji do uplne oddelene konfigurace a dat daw bez netu a jet paralelni konfig pouze na net, office a dalsi?

Jinak tohle je ciste zaznam bez zvuku, mrknete na to jako wav, je to sum, ktery se mi nevim odkud prenasi z compu:

http://www.compoundev.com/upmanmz/studi ... oblem1.wav

Takze stejne tam je nejaky HW ruseni, kurna prace:(

Vuid

Příspěvek od Vuid »

S tim firewire - kup si firewire kartu at mas v pc 2x fw radic, melo by to jet, aspon doufam...
Ze to nestiha tak jak jsi to mel zapojeny se dalo cekat.

Dve instalace win - to je vec nazoru, ja jedu uplne vse na jedny instalaci a vsechno vpohode, jen je potreba trochu system udrzovat a pravidelne zalohovat.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

ok. Dik za radu, pujdu taky do 1 instalce s tim, ze si dam majzla na to, co instaluji. S M$ to chce stejne kazdy rok refresh, jinak se zadelaji registry a je to v riti :(

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

upman : neni mi jasne ze ti to z USB disku nestiha .. audio je strasne maly tok .. uplna pohoda .. tak isto software si robi cache .. cize to musi ist . .musi byt problem inde .. co mas na USB zavesene ? miesali sme 28 stop koncert z USB disku .. ani naznak problemov .. ak tam ma library , teda sample , tak to zly streaming .. to nezvlada poriadne nic okrem gigasu ..

a dva systemy odporucam .. naco chces aby ti nod kontroloval subory na pozadi , ked ti bezi DAW ?

jaky je problem oddelit zo systemoveho disku 20-30 GB na internetovy windows ?

Venti

Příspěvek od Venti »

Resp.. nerobi ti USB iba v mode USB1 ? Teda v tom starom pomalom ? Ked kopirujes na ten externy disk akou rychlostou sa tam prenasaju data ?

Minuly tyzden som pocuvat hudbu cez FF400 a zaroven kopiroval data na externy disk zapichnuty v zvukovke a nebol problem.

kexik

Příspěvek od kexik »

upman: kup si na externe disky krabice s SATA a vyved si nejaky SATA port na zadny panel... mas potom uplne luxusne rychlosti aj pristupove doby, s usb aj fw totalne neporovnatelne
alebo ten PATA suflik na hole disky co tu pytkin minule odporucal... to je tiez vtipna vec a riesi tvoj problem
Naposledy upravil(a) kexik dne 28 lis 2007 09:35, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět