Problem s boot.ini na dual win xp

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
BS

Problem s boot.ini na dual win xp

Příspěvek od BS »

Caute,

vcera se mi stala podivna vec. spustil jsem pocitac a misto toho abych si mohl vybrat ze dvou systemu ktery mam nainstalovany (1.net, 2.audio), tak mi to hlasi, ze je chyba v boot.ini a po odkliknuti mne to hodi primo do windows, ktery byly puvodne nastaveny jako default.
Otazkou je co ted? Napadlo mne zeditovat boot.ini a zkusit to nejak nastavit na puvodni hodnoty, ikdyz vubec nevim jak presne to tam bylo puvodne napsany. Nepotkal se nekdo s podobnym problemem? diky..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ovladaci panely - systém - upresnit - spusteni a zotaveni - nastaveni - a tam se podivat a popr. opravit chybku ;)

BS

Příspěvek od BS »

biscuit píše:ovladaci panely - systém - upresnit - spusteni a zotaveni - nastaveni - a tam se podivat a popr. opravit chybku ;)
Dikec,. Snad to pujde timto zpusobem. Problem akorat je, ze nevim jak presne to tam bylopuvodne napsany...

kexik

Příspěvek od kexik »

google "boot.ini"
najdes vycerpavajucu stranku na microsoft knowledgebase kde je to presne popisane
v podstate staci skopcit prvy riadok a prehodit par nul na jednotky v zavislosti od toho na ktorej particii mas druhy system

BS

Příspěvek od BS »

kexik píše:google "boot.ini"
najdes vycerpavajucu stranku na microsoft knowledgebase kde je to presne popisane
v podstate staci skopcit prvy riadok a prehodit par nul na jednotky v zavislosti od toho na ktorej particii mas druhy system
OK, zkusim to tak jak pisou na Mrkvosoftich strankach... Diky

BS

Příspěvek od BS »

Hm, tak to vypada na komplikovanejsi problem protoze uz mi nejede ani jeden system. Pise to neco ve stylu, ze chybi knihovny dll a pak se to restartuje a vrati zpet do bootmenu. Kdyz zvolim druhej system, tak to hodi tu stejnou hlasku. Zkusim to nejak opravit z konzole...

kexik

Příspěvek od kexik »

preinstaluj "namakko" (instalacia typu repair) oba systemy... to vyzera na rozsiahlejsiu diskovu chybu a domrvene subory sa budu prejavovat neskor, aj ked sa ti podari rozbehat boot

LUPO

Příspěvek od LUPO »

...a zkontroluj si disky, takhle to zaclo u me, nez sem prisel o vsechny data ... :)

BS

Příspěvek od BS »

no tak uz je to uplne v prde.i, protoze po repairu z konzole uz se jednak nedostanu vubec do systemu a ani nejsem schopnej nabootovat z CD. Pise to neco ve stylu, ze nebylo mozne nabootovat kvuli chybam softwaru a problemu v dll knihovnach... chjo. Posledni znama funkcni konfigurace a ani stav nouze nepomuze,. Vzdykycky to hodi tu stajnou hlasku..,.
Vzal jsem s sebou kompl do prace, tak asi zkusim vytahnout disky a napojit je na nejakej jinej kompl tady a projet nejakej disk check. Je nejaka dobra utilitka na kontrolu disku??

LUPO: diky, ted uz jsem uplne klidnej :-)

LUPO

Příspěvek od LUPO »

BS: ano , ja taky zacinam od piky :)

BS

Příspěvek od BS »

LUPO: jeste rekni, ze si mel taky Seagate 7200.10 320Gb a jdu do kolen :-)

LUPO

Příspěvek od LUPO »

western digital. ale vyresil sem to doufam zasadne a to tim ze sem vcera objednal Macbook.

rastis

Příspěvek od rastis »

trochu OT

nerozumiem naco su dobre 2 systemy (audio / net ) - jasne teoria hovori o vyladenosti kompu, bezpecnosti, atd atd.

robim s PC cca 10 rokov, viacmenej sa venujem audiu, na nete som odjakziva furt online. dokonca nemam ani rozdelene disky. vystacim s 1 systemom na vsetko - chvilku robim nejaky zvuk, odbehnem si na net, vratim sa, podla potreby. mozno to mam vsetko uplne nespravne pochopene, ale pri troche discipliny na nete a pri troche discipliny s kompom a instalaciami naozaj nevidim dovod na nejake komplikovane dual booty. instalacia XP mi vydrzi 100% funkcna cca 1 az 2 roky (u win98 sa to ratalo na tyzdne az mesiace :) )

koniec OT

repair systemu z win instalacky mi nikdy nepomohlo, ani pri win2k, ani pri winXP - vzdy som sa iba nejak zamotal a tocil dokolecka okolo tych istych hlasok, ale to je zase iba mozno problem mojich neznalosti...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

rastis : na audio XP nepotrebujes antiviry , siet a podobne veci .. ja preferujem AUDIO/INET konfiguraciu a zatial nikto nepovedal , ze by s tym mal problem a vsetkym to dobre funguje ..

REPAIR mne vacsinou vzdy pomohol ..

BS

Příspěvek od BS »

tak ono je to o tom co komu vyhovuje. Ja jsem nikdy nemel s dual boot xp problem, az tedka.

Projel jsem ted kontrolu disku a vypada to, ze tam chyby nejsou. Uz se mi nejak zahadne podarilo nabootovat s CD, ale nevim jestli radeji prvne nevytahnu disk a nedam ho do jinyho komplu a nezazalohuju z nej dokumenty ktery potrebuju a pak to natvrdo preinstalim,. nic jinyho asi stejne nezbyva..

Odpovědět