SOS!!! DELTA 1010LT - jde VUBEC nastavit 8x MONO OUT???

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
kexik

Příspěvek od kexik »

je to vec driveru, nie software. asio driver musi vediet mono outs... inak to musi clovek ojebavat cez panoramu jak radil pavlii, co je samo v principe jedno

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Merlin : V logicku si nemozes vytvarat svoje vystupne porty ? mozno je to tym , ze pouzivas velmi staru verziu .. v cubase si nastavis ake vystupy , a kolko ich chces .. mono , stereo, lcrs, 5.0, 5.1 .. atd .. podla toho aku pracu ides robit , tak tak si nastavis vystupy .. Ale este raz to zhrniem , i ked som to uz vsetko napisal na zaciatku tejto temy .. su 3 monozsti :

1/ software ti umozni nadefinovat mono vystupy .. potom stopy rovno posles do nich .. Ak toto v logicku nejde , tak to bude tym ze mas moc staru verziu .. v novych to musi ist .. Logic je dobry program a toto urcite ma .. ja v tom nemam prehlad , lebo logicku nerozumiem ..

2/ software ti umozni poslat mono stopu len do jedneho kanala .. Cize mozes stopu poslat do stereo kanala (potom zavisi od PAN ako to pojde do danych dvoch kanalov) , alebo mozes stopu poslat do L alebo R kanala stereo vystupu (potom nezavisi od PAN)

3/ klasciak metoda ktora sa pouziva na analogovych pultoch s grupami .. Posles mono signal do stereo stopy a PAN skrutis do L alebo R , podla toho ktory vystup chces .. ma to jednu zasadnu nevyhodu .. Paralelny monitoring (priposluch) stop nebdes mat v strede ale po stranach .. cize cas stop bude v L a cast v R .. v strede nic .. co je dost na hovno .. v tom pripade je treba pouzit v odposluchu tlacitko MONO , alebo je treba na odposluch pouzit AUX/SENDy ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik píše:je to vec driveru, nie software. asio driver musi vediet mono outs... inak to musi clovek ojebavat cez panoramu jak radil pavlii, co je samo v principe jedno
v principe mas pravdu aj nie ..

1/ je fakt ze kedysi som pouzival presonus studI/O , ktore si v setupe nastavovalo , ci chcem 16 mono , 8 stereo , alebo X mono a Y stereo .. Na dnesnych zvukovkach som tuto vlastnost uz ale dlho nevidel (asi preto , ze je v principe zbytocna)

2/ driver je nepodstatny , lebo je to zalezitostou software .. v softwari si nastavis , ci chces STEREO vystpuy , alebo MONO vystupy , alebo 5.1 vystpupy .. kazemu vystpunemu kanalu priradis port zvukovky (a je uplne jedno ci tie porty su organizovane v mono , v stereo , v quadro, ...)

kexik

Příspěvek od kexik »

neni driver nepodstatny, pac spusta softverov rutuje proste na asio vystup. ked je konkretny vystup stereo, musis pouzit ojeb s panoramou. samozrejme to ide vzdy zariadit.
nechapem ked ma delta poriesene VSTUPY ako mono AJ stereo, preco nema aj vystupy

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Pytkin: hmmmm....jako samo, že můžeš mít pravdu - já to fakt nezkoušel. Nicméně bych se v tomhle spíš klonil ke kexikovi, protože SW ti ovládá zvukovku přes driver; ergo pokud je driver napsaný tak, že nabízí jako OUT pouze dvojice výstupů, tak ti SW zřejmě nenabídne možnost udělat si MONO Bus.... Ale schválně zkusím, na tohle stačí integrovaná zvukovka v noťasu a uvidím, co si budu moct v Cubase nadefinovat ;-)

Jinak jsi to shrnul naprosto skvěle :-) Není nad takovéhle shrnutí na konci komplikovanější diskuse, to pak hodně helpne!

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : iste .. panorama sa da pouzit vzdy .. uz na analogovych mixoch to fungovalo .. ale stale si myslim ze to ma vediet software .. totiz niektore softwary zase mozu mat problem , ked mas mono kanaly , tak s tym mozu mat problem ..

ok .. hladame problem , kde neni .. :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pavli : kazdy rozumny software by ti mal ponuknut pouzit mono kanal .. je to len otazka softwaru .. ci posiela zvuk do oboch kanalov alebo len jedneho .. je to to iste ako pan , akuat sa vytvori nova zbernica .. Cubase/nuendo toto umoznuju .. dokonca ani nemusis mono kanal vytvarat .. vies poslat vystpu len do jedneho zo stereo kanalov .. a bude to fungovat s lubovolnou zvukovkou . je to vec asio , nie samotneho drajvru .. a myslim si ze toto vie kazdy slusnejsi software .. minimalne to musi vediet kazdy co vie miesat surround .. totiz musis si vytvorit 5.1 vystup , aby si mohol robit surroundovy pan .. cize v softwari si nastavis 5.1 vystupnu zbernicu a pridelis kazdemu kanalu niektory fyzicky port .. a je uplne jedno ci fyzicke porty su v paroch (stereo) alebo single (mono) .. verim ze to ma aj logic .. bohuzial merlinov logic je trosku stary .. tam to mozno neni ..

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:kexik : iste .. panorama sa da pouzit vzdy .. uz na analogovych mixoch to fungovalo .. ale stale si myslim ze to ma vediet software .. totiz niektore softwary zase mozu mat problem , ked mas mono kanaly , tak s tym mozu mat problem ..

ok .. hladame problem , kde neni .. :)
no ja myslim ze problem, i ked maly, tu je. inputy su vylistovane aj ako mono, aj ako stereo, mozes si vybrat napsiklad stereo 1,2, alebo mono 1, alebo spdif L. ale pri vystupoch to nemas, mas proste len stereopary. preco tam nie je moznost mono, to je ten problemik. a to robi asio driver, nie daw.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : uha .. neni to opat vec softwaru ? ja mam pocit ze na delte su aj inputy len stereo ..

ale proste riesime tu hluposti .. v serioznom softwari si ty nastavujes ake porty chces .. jak input , tak output .. cize si nastavim ze chcem mat vystup 20.2 .. a do neho miesam .. a je uplne jedno jake inputy a outputy mi ponuka driver ..

kexik

Příspěvek od kexik »

nie, inputy su na delte aj mono, aj stereo, ako pisem. aj spdif input je aj v mono verziach ako spdif L a spdif R
a neni to vec softveru, rovnako sa to listuje aj v abletone a reaperi

hubert

Příspěvek od hubert »

No ja neviem...mal som Deltu R BUS.....malo to jeden stereo analog I/O a 4 stereo digital I/O......ale v Cubase som si vedel nakonfigurovat aj mono vstupy a vystupy.....a vtedy boli oznacene ako L alebo R.....ale islo to....neviem teda ci tato Delta bola zrovna vynimkou....alebo je to naozaj vecou softu ci to dokaze alebo nie....

kexik

Příspěvek od kexik »

tak pozor, je to zahadnejsie... v reaperi sa mi to sice listuje ako stereo vystupy ale trikrat a raz je to L, raz stereo a raz R. vsetky tri sa volaju rovnako, analog out 1/2 (napriklad)
takze karta mono outy vie

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : podla mna to je vec aplikacie ako tie drivery ukaze (a sme pri tom !!! za vsetko moze aplikacie , nie driver) .. Ja si pamatam ze na audiofilke mi ukazoval vstupy ANALOG stereo , digital stereo a MIX .. ziadne mono tam neboli .. na delte 44 obobne ..

kexik

Příspěvek od kexik »

vstupy SU mono, kua mam to pred sebou, ver mi. analog in 1, analog in 2 atd
mozno nejaky starsi driver ich mal stereo, to neviem

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : preco to ale v cubase neukazuje ?

Odpovědět