SOS!!! DELTA 1010LT - jde VUBEC nastavit 8x MONO OUT???

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Merlin
Vybavení

SOS!!! DELTA 1010LT - jde VUBEC nastavit 8x MONO OUT???

Příspěvek od Merlin »

Mili pratele,

s hruzou zjistuji, ze moje starnouci chobotnice M-AUDIO DELTA 1010LT ma sice teoreticky(!) 8x MONO OUT, ale ve skutecnosti se onech 8 vystupu chova natvrdo jako 4x STEREO OUT, coz je prusvih, jelikoz chci posilat do mixu jednotlive mono stopy :cry:

Pouzivam Logic 5.5.1 a stejne tak jako v ControlPanelu Delty se mi nikde nepodarilo najit moznost nastaveni napr. OUT1 ci OUT2, vzdy jde jedine a pouze napr. OUT1-2 nebo OUT3-4 apod.

Delam neco spatne nebo je ta bestie mizerna opravdu tak nadratovana a neda se s tim hnout??

A paklize se s tim hnout neda, existuje nejaka levnejsi alternativa zvukovky, ktera bude umet 8xOUT?? (jsem totiz v casove tisni...)

Prosim o jakoukoli radu.... :? ...tip....trik.... :(
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

v cubase/nuendo to ide .. vzdy si vies vybrat aj zo stereo paru len ten jeden ..

v logicku to tiez musi ist .. vzdy to mozes dat tak , ze si das mono stopu , posles do vystupu 1-2 a pan das do lava alebo prava ..

a v logicku su tie environmenty .. tam nejde spravit 8 mono outputov ? ja som tomu nikdy nejak v logicku nechapal ..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mno - možná to je ve výsledku jen "vopruz", ale Cubase (VST a tuším i SX) se chová stejně i v případě třeba DSP Factory (můj případ). Fór je prostě potom jen v tom posílat správně zdrojové stopy, čili MONO stopy směrovat natvrdo L a R (pak se budou posílat do lichých/sudých OUTs). Voila - that`s all :-D

1010 tím pádem umí 8x MONO OUT, akurát je prostě ten kus HW udělanej tak, že slučuje dohromady ty dvojice výstupů podle stereo páru. Ale tohle nijak nesouvisí s tím, jestli to umí/neumí MONO OUT; to je jen otázka routování PŘED výstupy.

P.

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

:idea: :idea: :idea:

Pavlii - ty jsi GÉNIUS !!! :D

Je to sice vopruz jak prase, ale FUNGUJE TO !!!

Dikyyyy !!!! :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

plati pre vsetky delty, mimochodom...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja myslim ze to plati pre vsetky zvukovky globalne .. ale je to vec softwaru ..

v cubase/nuendo mozes mono stope pripradit jeden kanal zo stereo portu .. ale tak isto si mozes vytvorit vo VST connection mono porty .. to sa da podla mna spravit aj v logicku v environmente ..

hubert

Příspěvek od hubert »

Pytkin: to nieje pravda celkom....... aspon teda pri Edirole si vies vystupy nastavit v Cubase ako chces Mono alebo stereo.....ako sa to chova pod Logicom to neviem.....

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hubert " ved to pisem .. ze si to v cubase nastavis ako chces ..

hubert

Příspěvek od hubert »

asi sme sa nerozumeli....mna prekvapilo ze na deltu sa nedaju v Cubase nastavit mono outs.....az sa mi verit nechce....

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Jak zmínil Pytkin, je to věc software, ale IMHO software zvukovky a nikoli sekvenceru. Nicméně nehledal jsem, nesrovnával, takže vařím z vody ;-) Ještě mě napadá, že i v Cubase (SX a výš) by to mohlo jít nastavit jako MONO OUT; je akorát třeba nadefinovat MONO Busy (a nikoli STEREO); protože teď u SX nesedím, nemohu ověřit, zdali Cubase tuto možnost nabízí, možná umí definovat pouze STEREO Busy.....

P.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Merlin: jinak s tím géniem bych to moc nepřeháněl ;-) prostě jen znám svůj SW a HW a vím, jak to spolu funguje a co to nabízí za možnosti - a jak se to má dohromady nastavit...... :-D

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hubert " ja mam pocit ze teraz sa nerozumieme .. ved som pisal ze sa v cubase daju nastavit ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pavlii " ved som to uz pisal 3x .. ide to nastavit .. jak mono , tak stereo ..

vratme sa ale k logicku .. podla mna v environmente to ide nastavit rovnako ako v Cubase .. logic je nelogicky ale dokonaly . .neverim ze to nejde ..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Pytkin: Ooops...přehlídl jsem to ;-)

P.

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

Pytkin: IMHO Logic pouze vychazi z mozneho nastaveni zvukove karty, jejiz Control panel sdruzuje kanaly do stereo dvojic, takze Logic to bere asi jako fakt. V environmente jsem (aspon na prvni pohled) zadnou moznost nenasel. Nicmene ten Pavliiho trik je super a uz nic neresim 8)
Jeste jednou vsem DIKY! :-)

Odpovědět