Thunderbird - nebo je ještě něco lepšího ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
matucha

Příspěvek od matucha »

aha, tak to ja teda jinak nez "top posting" nefunguju... ale malokdy nechavam RERERERERE 10 mailu zpet, takze pak je to trochu jedno ;)

pc.masters

Příspěvek od pc.masters »

Ivo píše:
Kermitak píše:Odpovidani pred zbytkem mailu ("nahore")
Tak to sorry ... když dostanu mail a byl bych nucen nejdřív číst co jsem předtím napsal já (zbytečné, sklerozou zatím netrpím) a až teprve kdesi dole konečně vystopuju co tam odesílatel napsal, byl by to pro mě dost obtěžující styl ... (naštěstí to takto skoro nikdo nedělá - osobně bych právě toto považoval za silné prudění, nemluvě taky o tom, že dostávám kopie mailů na mobil - do 160 znaků, takže když nejsem u počítače, zajímá mě co mi odesílatel sdělil a ne abych si přečetl kus svého předchozího mailu, to je mi k ničemu)

Když mi dojde mail, chci si hned přečíst čerstvý text odesílatele a jen snad kdybych náhodou nevěděl čeho se přesně týká, mám pod tím v případě potřeby referenci (jako doplněk pod čarou). Takhle to vnímám já ...

Presne, ja mam totalni nervy kdyz musim rolovat dolu a hledat co mi nekdo napsal... Odpoved snad musi byt nahore, ne? Podle me jen toto dava smysl !!
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

pc.masters: ne, nedava ;) Rikam, nebudu to vsechno vypisovat, ale google snadno vyda stranky, kde jsou vypsane vyhody a nevyhody obou verzi. Kdo chce, ten si to najde. Jen par poznamek (neda mi to):
- skrolovani "az nekam dolu" je jen dalsi chyba, ze ktere top posting resultuje a sice neumazavani starsich prispevku v mailu. Pokud clovek neposila v mailu 10 predchozich reakci, vidi pri otevreni rovnou i bottom postovanou odpoved.
- mozna ma nekdo skvelou pamet, ale ze sve zkusenosti mohu rict, ze pokud clovek nevyrizuje denne jeden dva maily, ale treba 50 (z nichz nektere jsou reakce nekolik dni stare), hodne mu pomuze, mrknout na par poslednich vet z predchozi odpovedi, aby se dostal do kontextu. V takovem pripade je pak prirozene navazat hned za predchozim textem (a jak vidno, (nejen) thunderbird s tim pocita a kurzor sam umisti dolu, takze clovek nikam skrolovat nemusi ani v pripade delsiho textu).
- pokud si clovek nastavi automaticky podpis, v nekterych klientech se stava, ze ho umisti az na uplny konec mailu, takze vznikne paskvil, kde nahore je odpoved, pod ni starsi obsah a pod tim vsim az podpis. Pokud si takhle lidi odpovi nekolikrat, zacne v tom byt pekny zmatek.

Opakuju, ze u rychlych kratkych odpovedi, kde se neocekava dalsi konverzace, mi top posting nijak nevadi, obecne ho nezavrhuju a obcas ho sam pouziju, ale u nejake komplexnejsi komunikace (vice reakci, vice lidi) zacinaji jeho nevyhody silne prevazovat.

BS

Příspěvek od BS »

sorry za blbou otazku, ale proc nepouzivas MS Outlook?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak toho thunderbirda pár dní používám. Je to OK, ale v některých věcech je trošku zamrzlý a nedořešený.

Například a zejména : chci si upravit sloupce v jedné složce (v odeslané poště nepotřebuju vidět odesílatele apod.). Odstraním to, ale projeví se to ve všech složkách (v jiných například odesílatele vídět chci ).
Tohle je dost neobratné. V The Bat jsem si mohl každou složku nastavit nezávisle jak jsem potřeboval

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Celkově jsem z Thunderbirdu dost zklamaný - proti Batu je to strašně nepohodlné, uživatelsky ne moc vstřícné a v něčem i lehce retardované ... Asi půjdu zpátky do batu. Dají se TB mailboxy konvertovat do "unix" mailboxu ? (formát, který BAT dokáže importovat)

Odpovědět