Thunderbird - nebo je ještě něco lepšího ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Ivo
Moderátor

Thunderbird - nebo je ještě něco lepšího ?

Příspěvek od Ivo »

Po cca 2 letech s (placeným) Batem jsem s ním skončil poté co mi opět nenávratně vymazal spoustu mailů ... (jeho klasický morbidní dialog: zjistil potíže s integritou ve složce inbox - přejete si složku opravit ? Opravit znamená v součtu vymazat :(( Tak jsem s tím praštil, přeexportoval maily do .unix složek a naimportoval do thunderbirdu ...

Vypadá fajn, zdá se že umí skoro totéž co Bat. Mám jen základní otázku: jak nejlépe (průběžně) zálohovat celý obsah thunderbird (všechny maily) ?

Nebo je ještě nějaký lepší mailový program než Thunderbird ?(OE nepočítám )

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Co se zaloh tyce - ja zalohuju tak, ze nechavam maily na serveru (ktery zalohovany mam a kazdy slusny provider by mel mit taky), jednou za rok si vytvorim v thunderbirdu lokalni slozku, kam je ze serveru presypu a odkopiruju na zalozni medium.

Settler

Příspěvek od Settler »

Mam to vyreseno jednoduse.. v nastavenich je moznost volit v profilu slozku, kam budou maily ukladany.. mam je jinde, nez na systemovem disku.. mam je ve sve slozce zalloh a ruznych podobnych dokumentu.. takze jednou za cas proste zalohuju celou slozku dokumentu i s adresarem s mailama..
Pri reinstalaci oken a tedy i Thunderbirdu jen opet vytvorim profil namiren na umisteni onoho adresare s maily.. objevi se bez kecu automaticky presne tam, kde maji byt.. :)
Jinak tedy neco lepsiho.. nesnasim mailove klienty.. jediny Thunderbird jsem zacal opravdu pouzivat a opustil od webovych rozhrani.. nic lepsiho jsem zatim nenasel, resp vyzkousel jsem lecos, ale vse jsem smazal a zustal u TB..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jsem doma bez klienta.. osobnich mailu mi nechodi az zas tolik. v praci ale pouzivam thunderbird a po uvodnim prizpusobovani (trochu ja jemu, trochu on me) spolu fungujeme k moji spokojenosti ;) jedinej problem, je obcasnej pad, pri snaze o otevreni nejakyho mailu - stava se mi to tak jednou za mesic

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Malá drobnost : kde je nastavení pro to, aby při odpovědi byl kurzor automaticky připraven na začátku před citovaným mailem, ne na konci po něm ?

Divná věc: mám nastaveno ponechávat kopii odeslaných zpráv ve složce Odeslaná pošta - ale i když jsem už nějaké zprávy odeslal, je stále prázdná ...
Naposledy upravil(a) Ivo dne 12 zář 2008 19:29, celkem upraveno 1 x.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ivo: account settings -> composition and addressing, kdyz uz to musi bejt ;)

druha vec - ty pouzivas pop3? Co mas v account settings -> copies and folders pod polozkou "place a copy in"?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Ivo: account settings -> composition and addressing, kdyz uz to musi bejt ;)

druha vec - ty pouzivas pop3? Co mas v account settings -> copies and folders pod polozkou "place a copy in"?
Díky ... Napravil jsem to tím že jsem tu automaticky nastavenou složku "odeslaná pošta" přepnul na manuálně nastavenou složku "odeslaná pošta" v "místních složkách" :)

Ještě jedna drobnost - dá se někde vypnout to neustálé upozornování při odesílání, že zpráva nemá předmět ?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja predmety radsi pisu, mozna je to jen moje paranoia, ale nechci aby moje maily koncily v nejaky spamovym kosi

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

biscuit píše:ja predmety radsi pisu, mozna je to jen moje paranoia, ale nechci aby moje maily koncily v nejaky spamovym kosi
No já nevím, všechny spamy co občas dostávám, předměty mají, takže nemyslím, že "bezpředmětovost" je typickým rysem spamu ...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Tak dostavas malo spamu ;) Ale hlavne se to nedela, stejne jako top posting je to pruda pro prijemce.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Kermitak píše:Tak dostavas malo spamu ;) Ale hlavne se to nedela, stejne jako top posting je to pruda pro prijemce.
co je top posting?

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Odpovidani pred zbytkem mailu ("nahore")

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Odpovidani pred zbytkem mailu ("nahore")
Tak to sorry ... když dostanu mail a byl bych nucen nejdřív číst co jsem předtím napsal já (zbytečné, sklerozou zatím netrpím) a až teprve kdesi dole konečně vystopuju co tam odesílatel napsal, byl by to pro mě dost obtěžující styl ... (naštěstí to takto skoro nikdo nedělá - osobně bych právě toto považoval za silné prudění, nemluvě taky o tom, že dostávám kopie mailů na mobil - do 160 znaků, takže když nejsem u počítače, zajímá mě co mi odesílatel sdělil a ne abych si přečetl kus svého předchozího mailu, to je mi k ničemu)

Když mi dojde mail, chci si hned přečíst čerstvý text odesílatele a jen snad kdybych náhodou nevěděl čeho se přesně týká, mám pod tím v případě potřeby referenci (jako doplněk pod čarou). Takhle to vnímám já ...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ivo píše:
Kermitak píše:Odpovidani pred zbytkem mailu ("nahore")
Tak to sorry ... když dostanu mail a byl bych nucen nejdřív číst co jsem předtím napsal já (zbytečné, sklerozou zatím netrpím) a až teprve kdesi dole konečně vystopuju co tam odesílatel napsal, byl by to pro mě dost obtěžující styl ... (naštěstí to takto skoro nikdo nedělá)

Když mi dojde mail, chci si hned přečíst sdělení odesílatele a jen snad kdybych náhodou nevěděl čeho se přesně týká, mám pod tím v případě potřeby referenci (jako doplněk pod čarou)
Ja ti tve osobni preference prece neberu ;) Ale vec se ma tak, ze i kdyz se ti to nemusi zdat, vetsina lidi preferuje bottom posting (znam i par, kteri na top postovane maily proste nereaguji ;) a podle netikety je top posting povazovany za neslusny. Vsechny argumenty proti vypisovat nebudu, to by bylo na dlouho (je jich vyrazne vice nez "pro"), ale tema "top posting" v googlu poslouzi dobre, pokud by to nekoho zajimalo. Jinak osobne taky nejsem proti top postingu pri jednoduche rychle odpovedi, ale pokud se konverzace rozvine, stava se z toho peklo.
Ale at si kazdy pise jak chce, me je to jedno, pokud nejsem adresatem ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:[Ale vec se ma tak, ze i kdyz se ti to nemusi zdat, vetsina lidi preferuje bottom posting (znam i par, kteri na top postovane maily proste nereaguji ;) a podle netikety je top posting povazovany za neslusny. Vsechny argumenty proti vypisovat nebudu, to by bylo na dlouho (je jich vyrazne vice nez "pro"), ale tema "top posting" v googlu poslouzi dobre, pokud by to nekoho zajimalo. Jinak osobne taky nejsem proti top postingu pri jednoduche rychle odpovedi, ale pokud se konverzace rozvine, stava se z toho peklo.
Já neříkám že mi je bereš, ale nenapadá mě moc argumentů proti top posting, zkus něco z praxe naznačit ? Upřímně řečeno si až na 1-2 vyjímky nevzpomínám, že by mně někdo v těch tisících mailech kdy odpovídal jinak než top posting ...

Odpovědět