Vypadá fajn, zdá se že umí skoro totéž co Bat. Mám jen základní otázku: jak nejlépe (průběžně) zálohovat celý obsah thunderbird (všechny maily) ?
Nebo je ještě nějaký lepší mailový program než Thunderbird ?(OE nepočítám )
Díky ... Napravil jsem to tím že jsem tu automaticky nastavenou složku "odeslaná pošta" přepnul na manuálně nastavenou složku "odeslaná pošta" v "místních složkách"Kermitak píše:Ivo: account settings -> composition and addressing, kdyz uz to musi bejt
druha vec - ty pouzivas pop3? Co mas v account settings -> copies and folders pod polozkou "place a copy in"?
Tak to sorry ... když dostanu mail a byl bych nucen nejdřív číst co jsem předtím napsal já (zbytečné, sklerozou zatím netrpím) a až teprve kdesi dole konečně vystopuju co tam odesílatel napsal, byl by to pro mě dost obtěžující styl ... (naštěstí to takto skoro nikdo nedělá - osobně bych právě toto považoval za silné prudění, nemluvě taky o tom, že dostávám kopie mailů na mobil - do 160 znaků, takže když nejsem u počítače, zajímá mě co mi odesílatel sdělil a ne abych si přečetl kus svého předchozího mailu, to je mi k ničemu)Kermitak píše:Odpovidani pred zbytkem mailu ("nahore")
Ja ti tve osobni preference prece neberuIvo píše:Tak to sorry ... když dostanu mail a byl bych nucen nejdřív číst co jsem předtím napsal já (zbytečné, sklerozou zatím netrpím) a až teprve kdesi dole konečně vystopuju co tam odesílatel napsal, byl by to pro mě dost obtěžující styl ... (naštěstí to takto skoro nikdo nedělá)Kermitak píše:Odpovidani pred zbytkem mailu ("nahore")
Když mi dojde mail, chci si hned přečíst sdělení odesílatele a jen snad kdybych náhodou nevěděl čeho se přesně týká, mám pod tím v případě potřeby referenci (jako doplněk pod čarou)
Já neříkám že mi je bereš, ale nenapadá mě moc argumentů proti top posting, zkus něco z praxe naznačit ? Upřímně řečeno si až na 1-2 vyjímky nevzpomínám, že by mně někdo v těch tisících mailech kdy odpovídal jinak než top posting ...Kermitak píše:[Ale vec se ma tak, ze i kdyz se ti to nemusi zdat, vetsina lidi preferuje bottom posting (znam i par, kteri na top postovane maily proste nereagujia podle netikety je top posting povazovany za neslusny. Vsechny argumenty proti vypisovat nebudu, to by bylo na dlouho (je jich vyrazne vice nez "pro"), ale tema "top posting" v googlu poslouzi dobre, pokud by to nekoho zajimalo. Jinak osobne taky nejsem proti top postingu pri jednoduche rychle odpovedi, ale pokud se konverzace rozvine, stava se z toho peklo.