Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
kexik

Příspěvek od kexik »

ctirad: asi hej :)
all: vcera dorazil ten zalmani pasiv na grafiku. ludia, nesnazte sa to dat dokopy po troch pivach, je to jezek v kleci, asi 10x som to musel rozobrat a zlozit, lebo som dal nieco naopak, a bol som po lakte biely od termopasty. je to pomerne prekoumany vyrobok, ale nevyhol som sa istym vyrobcom neplanovanym upravam (musel som splostit na jednej strane uchytky, ktorymi sa to prichytava ku karte, a chybala jedna distancna gumicka, ktoru som musel nahradit fibrovymi podlozkami, a jedna mosaddzna capicka s M3 zavitom, ktoru som musel nahradit beznou maticou. ale cele to facha, je to teple ako prasa a obcasne BSOD, ktore som maval so starym chladicom, zmizli. vplyv na hluk: momentalne pocut najviac disky a ventilator kuchynskej klimatizacie :)
zaver: jednoznacne odporucam

Vuid

Příspěvek od Vuid »

kexik: Taky me chvilku trvalo nez jsem to namontoval (strizlivej), ale ty sroubky/podlozky jsi asi nekde poztracel, ja tam mel od kazdyho jeden rezervni:)

kexik

Příspěvek od kexik »

vuid: este sa vyskytol jeden problem, ktory som nespomenul, jeden pidikondenzator na karte sa vyskytoval nebezpecne blizko montaznej diery a zavadzal (ked sa pouzila standardna cierna gumka co k tomu bola), takze aj preto som musel siahnut po fibrovych podlozkach (nastastie ich mam furu, ku kazdej zakladnej doske/skrini som ich dostal a nepouzil)

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj. Tak nějak pomalu upgraduju počítač na něco pořádného a myslím si, že začít bednou je ten nejlepší nápad. Zatím jste se tu zmínili jen o jedné. Máte nějaký dobrý tip?

kexik

Příspěvek od kexik »

ja sa chystam po prestahovani do thermaltake matrix... to mi pride ako jednoducha ferova bedna za rozumne peniaze; samozrejme ticha. cital som na nu viacmenej slusne recenzie

Dno

Příspěvek od Dno »

Matrix VX som par kusov robil .. pohoda ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nedavno jsem koupil Thermaltake Aguila (po hodne dlouhem vybirani, bud bedna byla z tenkyho plechu, nebo mela blbe umisteny disky, nebo se dopredu a dozadu nedaly namontovat 12cm vetraky, ...), dal dopredu a dozadu ventilatory od Scythe s magnetickymi lozisky a je to temer neslysne, Jinak bacha, Matrix a Matrix VX jsou ruzny bedny, taky je treba popremyslet o tom, kolik clovek bude mit vevnitr disku, protoze jedna z tech beden ma disky umistene v ramecku, ktery je BOKEM na ventilator, tudiz vzduch neproudi mezi disky, ale fouka na plny bok ramecku. Ta moje bedna to tak ma taky, ale ten ramecek je dost deravy a mam v nem jenom dva disky.
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 02 úno 2007 13:44, celkem upraveno 1 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:Nedavno jsem koupil Thermaltake Aguila, dal dopredu a dozadu ventilatory od Scythe s magnetickymi lozisky a je to temer neslysne, Jinak bacha, Matrix a Matrix VX jsou ruzny bedny, taky je reba popremyslet o tom, kolik clovek bude mit vevnitr disku, protoze jedna z tech beden ma disky umistene v ramecku, ktery je BOKEM na ventilator, tudiz vzduch neproudi mezi disky, ale fouka na plny bok ramecku.
moje disky budu v 5.25" silenceroch...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Tak to jo. Taky jsem o tom premyslel, no zatim ty disky neslysim, tak to neresim :)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

strasne dlho tuzim po Antec P150, alebo skor tmavej verzii bez zdroja Antec Solo.... doslova idealna bedna... na slovensku prakticky nezohnatelna :|

http://www.silentpcreview.com/article272-page1.html

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Tak to asi půjdu do stejného řešení jako Kexík. Budu mít dva (možná tři disky) v silencerech. VXko má rámeček na disky za tím předním větrákem, co? Koukal jsem že mají jen 7dB to zní dobře. jsou regulovatelné?.

A co jiné bedny. Další tipy?

Díky.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jo ja o nem taky premejslim, mam ji porad ve svym navrhu na upgrade, kterej asi presouvam na brezen (prachy nejsou :))

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

biscuit píše:jo ja o nem taky premejslim, mam ji porad ve svym navrhu na upgrade, kterej asi presouvam na brezen (prachy nejsou :))
To jsme na tom stejně. Ale bednou se začít může, mám na procáku okolo 70 stupňů (Prescot 3GHz, sockete478 se Zalmanem) case nic moc, vzduch mi nekoluje, je na čase to změnit.

Dno

Příspěvek od Dno »

kermitak : Matrix VX ma prave na boku diery .. tri pozdlzne .. takze vzduch prudi medzi diskami ..

Dno

Příspěvek od Dno »

ondrash : ventilatory su nutnost .. nutit vzduch prichadzat a odchadzat ..matrix je super lebo ma v predu aj vzadu 120cm .. SCYTHE je super .. absolutne ho nepocut .. tie SONY loziska su fakt vazne .. ale zase ma to slaby vykon .. s procaku sme to museli dat dole , lebo to neuchladilo ..

Odpovědět