Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)
Tak děkuji moc. A už bych kapitolu procesor/deska uzavřel. Koupím Quada 6600 a Commando. Teď ale řeším paměti. Šel bych do těchto:
http://www.alza.cz/2gb-kit-2x1gb-ddr2-8 ... d69200.htm
Možná bych koupil tenhle bundle rovnou dvakrát. S Vistama to nebude tak horké. Už mám info o tom že Emagic AMT8 na nich nefunguje. Takže bych instaloval 32bit WindowsXP. Tady je ale zase limit myslím 3.2 GB Ram. Ale asi by bylo lepší koupit ty bundly pro DualChanel než jeden 2GB chip a pak jeden 1GB. Ta cena se mi zdá moc pěkná. Koukal jsem na testy a A-data tam dopadly velice dobře...
http://www.alza.cz/2gb-kit-2x1gb-ddr2-8 ... d69200.htm
Možná bych koupil tenhle bundle rovnou dvakrát. S Vistama to nebude tak horké. Už mám info o tom že Emagic AMT8 na nich nefunguje. Takže bych instaloval 32bit WindowsXP. Tady je ale zase limit myslím 3.2 GB Ram. Ale asi by bylo lepší koupit ty bundly pro DualChanel než jeden 2GB chip a pak jeden 1GB. Ta cena se mi zdá moc pěkná. Koukal jsem na testy a A-data tam dopadly velice dobře...
ondrash : A-Data povazujem za tu "lacnejsiu" firmu .. radsej kupujem Corsair a Kingston .. Tym ale nehovorim ze A-Data su zle .. par som ich uz kupil , ked neboli ine , a vsetko fungovalo bez zavad ..
Rozhodne daj 2 sety 2x1G .. kvolu dualchannelu potrebujes aby boli v paroch .. to ze nevyuzijes dnes 4G nic neznamena .. mozno uz o tyzden budes instalovat daky 64bit system .. a tam tie 4G pojdu ..
Rozhodne daj 2 sety 2x1G .. kvolu dualchannelu potrebujes aby boli v paroch .. to ze nevyuzijes dnes 4G nic neznamena .. mozno uz o tyzden budes instalovat daky 64bit system .. a tam tie 4G pojdu ..
Ahoj. tak bych dnes rád objednal komponenty na upgrade PC a pořád váhám s grafikou. Chtěl bych ASUS EN8500GT SILENT/HTD, 512MB. Jaký je rozdíl v paměti mezi 256MB a 512 MB? Hry nehraju.
A pak ještě nejsem rozhodnutý pro chladič k QuadCoru
přemýšlím nad:
chladič Noctua NH-U12P
ThermalRight IFX-14 (ale to je možná zbytečnej luxus)
Nebudu přetaktovávat
Máte nějaký tip?
Ještě jedna věc ke grafické kartě. Chci k ní připojit LCD LG Flatron L245WP-BN. Ten nemá ale DVI jen HDMI. Rozlišení LCD je 1920 x 1200. Budu muset koupit kapel s redukcí z HDMI na DVI (co jsem koukal na Alzu, tak tam píšou že kabel je pro max rozlišení 1900x1200, co těch zbývajících 20 bodů? Neztratím něco na kvalitě při převodu? Do druhého VSUB konektoru bych těch připojit 15" LCD (1024x768) ale to by asi neměl být problém.
Děkuju za rady...
A pak ještě nejsem rozhodnutý pro chladič k QuadCoru
přemýšlím nad:
chladič Noctua NH-U12P
ThermalRight IFX-14 (ale to je možná zbytečnej luxus)
Nebudu přetaktovávat
Máte nějaký tip?
Ještě jedna věc ke grafické kartě. Chci k ní připojit LCD LG Flatron L245WP-BN. Ten nemá ale DVI jen HDMI. Rozlišení LCD je 1920 x 1200. Budu muset koupit kapel s redukcí z HDMI na DVI (co jsem koukal na Alzu, tak tam píšou že kabel je pro max rozlišení 1900x1200, co těch zbývajících 20 bodů? Neztratím něco na kvalitě při převodu? Do druhého VSUB konektoru bych těch připojit 15" LCD (1024x768) ale to by asi neměl být problém.
Děkuju za rady...
tak som prave zlozil svoj dualcore s e2220 na borde gigabyte p35-s3g s grafikou gigabyte hd2600pro, chladic arctic cooler freezer 7 pro, disky v xilence silenceroch... nie je to tichsie ako predosla zostava s sempronom 3100+ a turbinou zalman, ten chladic je sice fajn ale ventilator je drek, vydava zvuky uz ako novy a nema gulickove lozisko. ati grafiku mi bol cert dlzen, nedari sa mi nainstalovat ati utilitu a neviem rozbehat dualhead, ako druhy monitor mi widle stale ponukaju tv out... ale chladic (pasiv) ma grafarna paradny
fuuu som sa uplne ze zamotal v tomto vsetkom, citam aj tuto diskusiu ale nejako sa nedokazem zorientovat.... pritom mam strasne "jednoduchu" poziadavku - tiche a dobre chladene PC... komponenty ktore mam meniot zatial nechcem (mozno len dokupit RAM)... chcem len urobit upgrade co sa tyka tichosti a chladenia (mozno vymenit aj skrinu).
poradte mi prosim kde mam zacat a ako sa najlepsie zorientujem, kolko a akych chladicov musim vymenit a tak...
a este jedna otazka: kolko je optimalny hluk ventilatorov v dB? ak sa to teda da dakto riesit...
poradte mi prosim kde mam zacat a ako sa najlepsie zorientujem, kolko a akych chladicov musim vymenit a tak...
a este jedna otazka: kolko je optimalny hluk ventilatorov v dB? ak sa to teda da dakto riesit...
najskorej napis co mas... na procaku mas firemny chladic z boxu ? ten spravidla reve ako pes, lebo ma male rebro a potrebuje velke prietoky
kup velku heatpipe obludu (heatpipes su medene trubicky naplnene nejakym teplovodivym maglajzom, su naspajkovane na medeny blok, a na nich su nalisovane hlinikove plechy, dost sa to podoba na chladic v aute). taku vec ovieva velky pomalobezny ventas, 9-14cm... ked mas dosku s dobrym layoutom, tak ten ventas sucasne chladi aj chipset a grafiku a z duhej strany s nim spolupracuje 12cm fan v zdroji... to ked sa ti podari, si vysmiaty, uz staci vymysliet co s diskami. ale hlavne potrebujes ventasom znizit otacky, na to sa predavaju kadejake regulatory. a potom len sledovat teploty a odladit si tu regulaciu aby to len tak tak uchladilo pri co najnizsich otackach
kup velku heatpipe obludu (heatpipes su medene trubicky naplnene nejakym teplovodivym maglajzom, su naspajkovane na medeny blok, a na nich su nalisovane hlinikove plechy, dost sa to podoba na chladic v aute). taku vec ovieva velky pomalobezny ventas, 9-14cm... ked mas dosku s dobrym layoutom, tak ten ventas sucasne chladi aj chipset a grafiku a z duhej strany s nim spolupracuje 12cm fan v zdroji... to ked sa ti podari, si vysmiaty, uz staci vymysliet co s diskami. ale hlavne potrebujes ventasom znizit otacky, na to sa predavaju kadejake regulatory. a potom len sledovat teploty a odladit si tu regulaciu aby to len tak tak uchladilo pri co najnizsich otackach
kexik: aha. tak teraz si mi to vysvetlil. tak dik. po tomto si dam asi prihlasku na nejaku konferenciu o jadrovej fyzike a potom ma uz len uplne jebne...
a teraz sa pokusim napisat co mam:
- na procaku (AMD) mam uplne obycajny chladic, cize zrejme firemny, ziadna slava
- dalsi ventilator je taky maly cierny, na zadnej stene, pod zdrojom a ten reve ako pes hlavne po restarte PC (to je haluz ze ide ako tak, potom restartujem masinu a zacne ziapat ako vysavac)
- no a potom este ventilatory na zdroji (tam su dva???)
takze asi tak. ak by si mi sem hodil nejake nazorne ukazky, tak ta budem zehnat... ze proste s cim neurobim chybu... pasivnych sa obavam (staci ze mam taku grafiku)...
a teraz sa pokusim napisat co mam:
- na procaku (AMD) mam uplne obycajny chladic, cize zrejme firemny, ziadna slava
- dalsi ventilator je taky maly cierny, na zadnej stene, pod zdrojom a ten reve ako pes hlavne po restarte PC (to je haluz ze ide ako tak, potom restartujem masinu a zacne ziapat ako vysavac)
- no a potom este ventilatory na zdroji (tam su dva???)
takze asi tak. ak by si mi sem hodil nejake nazorne ukazky, tak ta budem zehnat... ze proste s cim neurobim chybu... pasivnych sa obavam (staci ze mam taku grafiku)...
napis este aku mas dosku, ak to vies zistit... alebo odfot otvorenu krabicu, staci telefonom, aby bolo vidno ako mas ulozeny zdroj, kde je na doske cpu, chipset, atd, aka je hlboka skrina. bez toho sa ti neda poradit, niektore chladice nejde pri niektorych kombinaciach skrin a dosiek pouzit. vyber je obrovsky. v zasade potrebujes lepsi chladic na procak, potom tu svinu co je vzadu mozes vyhodit a naopak, dopredu skrine pred disky dat jeden velky tichy ventilator... a to uz v zasade vyhodnotis ako velke plus. naklady rataj tak 900 - 1300, na celu zabavku. ale stoji to za tie usetrene nervy