Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : preco to nezveris do ruk odbornikom ?

dano

Příspěvek od dano »

kexik: fotku hodim zajtra.

pytkin: to by som rad. ale mne comp skladal jeden typek, ktoremu sa uz rozbehla firma a nema vobec cas... a netusim ze za kym mam ist... nemam problem zaplatit za pracu, ak to bude spolahlivy clovek. daj mi typ a idem tam...

kexik

Příspěvek od kexik »

dano: ved sa dohodni s dakym ezonakom z blavy... to su veci na par minut, tuna imho budeme vediet povedat co si mas zohnat, a nejaky sikula ti to tam nastrka... fakt je, ze chladic na procaku by nemal menit technicky antitalent ani clovek obojstranne lavoruky... standardna motaz chladica na 775 paticu je vymyslena niekym, kto nenavidi cely svet :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : ty si truhlik asi :) ved ja sa tym zivim :)

dano

Příspěvek od dano »

Pytkin píše:dano : ty si truhlik asi :) ved ja sa tym zivim :)
:D tak to je potom velka pohoda... ja ovela radsej zaplatim za produkt odbornikovi (najma ak ho poznam osobne), ako sa stresovat co som spravil dobre a co nie, pripadne obtazovat okolie s mojimi infantilnymi antitechnickymi splechmi... napisem ti PM a dohodneme sa. diky

dano

Příspěvek od dano »

Napriek tomu, ze toto nie je reklamne forum, musim sem napisat, ze po Pytkinovej uprave mojho PC som nadherne vysmiaty clovek. Je to tiche, perfektne to chladi a navyse je cele vnutro skrine paradne prehladne a upratane. Aj toto ma len utvrdilo v tom, ze nie je nic lepsie, ako zverit PC odbornikovi, ktoremu sa da navyse verit. Takze si to idem uz len uzivat :-)

fova

Příspěvek od fova »

Take potrebuji neco vyresit. Mam DAW pocitac s nasledujici konfiguraci:

MB MSI 945PL Neo-F, i945PL/ICH7, S-ATA II, PCIe, GbE
Pentium D930 Presler (3, 0GHz, 800MHz, 2x2M) Box
2,0GB DDRII 533 KINGMAX ORIGINAL
Zdroj EC 400W, ATX-P4, SATA, PFC, 12cm f., s.silent, CE
VGA ASUS EN6200TC512/TD/ 256MB DDR2, GF6200TC, PCIe

Pocitac mi vykonove vyhovuje a nemam nejmensi potrebu ho menit za novy, ale trapi me nadmerna hlucnost vetraku na procesoru.

Procesor jsem koupil v boxu s vetrakem:

Obrázek
Obrázek

Vetrak se roztaci podle momentalni zateze/teploty procesoru. Uz i pri nizkem zatizeni je pocitac docela hlucny, ale pri vyssi teplote procesoru je vetrak slyset i o dve mistnosti vedle. Aplikace, ktera u me sleduje aktualni stav procesoru a zrejme reguluje otacky vetraku se jmenuje MSI Core Center.

Je nejaky zpusob, jak zachovat stavajici pocitac vcetne procesoru a pouze snizit hlucnost vetraku nebo ho vymenit za jiny a tichy?
Uvitam doporuceni na konkretni produkt.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

třeba AC Freezer je o dost tišší než tohle a je za tři čtyři kila...ale jestli jsi větrák na procesoru nikdy neměnil, radši bych to svěřil někomu kompetentnímu...

fova

Příspěvek od fova »

Myslis tohle?

Arctic Cooling Freezer 7 PRO
Obrázek

Mas s nim praktickou zkusenost?

Pocitac je v mistnosti, kde se nahrava pres mikrofony, proto potrebuji, aby byl opravdu hodne tichy.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

jo, mel jsem ho na starem PC s P4, je o dost tissi nez ten BOX co tam mas ted...
ale jako uplny ticho to neni, a to neni asi nic krome pasivu...kdybys mel nejak odhlucnenou skrin, tak si myslim, ze tenhle freezer vubec neuslysis...je to jeden z nejtissich vetraku, co jsem v pc mel, za ty prachy dost v pohode...od Arctic Cooling jsem jeste spatnou vec nekoupil - jsou to svycarske navrhy s cinskejma cenama, co chtit vic...

fova

Příspěvek od fova »

Ted jsem cetl tenhle test:

http://www.ddworld.cz/case-a-zdroje/tes ... ploty.html

a tam to ten AC Freezer vyhral na cele care. Ze 7 testovanych chladicu chladil nejlepe a hlucnost byla take skoro nejnizsi.
No asi pujdu do nej.
Diky, Jindy.

Ted mam pocitac v mistnosti, kde se nahrava a musim pres nej hodit deku, kdyz chci aby byl tissi, ale v novem studijku to bude mozna tak, ze bude ve vedlejsi mistnosti a do studijka povedou pres zed pouze kabely.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

jj, chladi dobre, je v pohode...

jinak v tom testu jsou samy smejdsky vetraky bez heatpipe, jedinej prave ten freezer tam je stavenej nejak rozumne, se vubec nedivim jestli to vyhral...

pc v jiny mistnosti je fakt nejlepsi reseni no...

fova

Příspěvek od fova »

Tohle je take zajimavy test:
http://myego.cz/item/test-sesti-heatpipes-chladicu-cpu
Tam uz jsou testovane "lepsi chladice" a Freezeru je tam vytykana vetsi hlucnost pri nejvyssich otackach. Nedela sice takovy hluk jak Intel Box, ale pry je to dost. Musis ho tedy udrzet na nizsich otackach, coz se ti ne vzdy musi povest.
Co se tyce hluku i chlazeni je lepe hodnocen Scythe Ninja Plus:

Obrázek

Narazil jsem ale na jeden docela podstatny problem.
Proti desce mam napajeci zdroj a mezi deskou a zdrojem mam pouze nejakych 8cm mista.
Ani Scythe (vysoky 15cm) ani AC Freezer (vysoky 12cm) se mi tam nevejdou.
Co s tim?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

fova píše:Ted jsem cetl tenhle test:

http://www.ddworld.cz/case-a-zdroje/tes ... ploty.html

a tam to ten AC Freezer vyhral na cele care. Ze 7 testovanych chladicu chladil nejlepe a hlucnost byla take skoro nejnizsi.
No asi pujdu do nej.
Diky, Jindy.

Ted mam pocitac v mistnosti, kde se nahrava a musim pres nej hodit deku, kdyz chci aby byl tissi, ale v novem studijku to bude mozna tak, ze bude ve vedlejsi mistnosti a do studijka povedou pres zed pouze kabely.
chod do toho, AC freezer je OK.
- okrem toho je dobre mat kvalitny tichy zdroj na skrini najlepsie len s jednym aktivnym 12cm vetrakom (ja mam Seasonic a nie je pocut za ziadnych okolnosti)
- dalej je fajn zakladna doska s vylucne pasivnym chladenim
- VGA s pasivnym chladenim
- kvalitna skrina, ktora nerezonuje + 1-2 12cm ultratiche vetraky kvoli zabezpeceniu cirkulacie v skrini
- a pripadne silentmax na HDD, ak treba

Ninja je podla mna zbytocvne velky a tazky a prakticky brani rozumnej cirkulacii vzduchu v skrini tym, ze zabera vela miesta a prekaza. ja mam freezer, v biose hodeny do silent modu (nizsie otacky) a som vysmiaty.

teraz, ked mam PC v novom izolovanom "ministudiu", sa mi uz par krat stalo, ze som omylom "zapol" uz zapnuty pocitac, pretoze obrazovka bola v sleep mode a PC nebolo vobec pocut

:lol:

Vuid

Příspěvek od Vuid »

fova: Tak to mas prusvih. 8cm je malo na jakykoli tichy chladic. Nejlip udelas kdyz koupis poradnou skrin. Jakykoli Tchieftec treba, to jsou masivni tezky kvalitni skrine. Cim tezsi, tim lepsi - nevibruje, dobre pasivne chladi vse co je uvnitr....

Odpovědět