Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 10 kvě 2008 01:11

jedine minus toho freezeru je srackovy ventilator... ma trecie lozisko a imho dlho nevydrzi... a chladic nema montaz na standardny ventilator, takze pocitam s tym ze budem bastlit
ja som chcel ist povodne do toho placateho asus tritonu, ale potom sa ukazalo, ze ten amazoni lieferant nema ziadne dalsie vhodne dielce do mojho noveho upgradu, a dat koli jednemu ventasu 8eur postovne sa mi nechcelo... tak som prisiel ako slepe kura ku freezeru. ale katastrofa to neni. cena je dana aj tym ze ma sialene sfusovanu povrchovu upravu a celkovo je kvalita spracovania mizerna. to ma ale nezaujima, staviam pc a nie akvarium ako niektori tuneri

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2008 01:25

fova píše:Skrin je podle me normalni.
Neco takoveho:

Obrázek

Jen ten zdroj visi primo naproti procesoru.
Pockaj .. do takejto skrine sa ti freezer musi zmestit .. milion takych skrin som montoval a nikdy nebol problem .. co to mas za zdroj .. sak to je standardna ATX skrina .. zdroj je nad doskov ne ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2008 01:29

kexik : ano to je pravda .. uz som 3 freezery menil v praci .. po 2och rokoch 24/7 prevadzky sa proste ventilator zadrel .. v domacich podmienkach by to ale nemuselo byt tak zle .. zase na druhej strane mame filtrovany vzduch .. doma ma clovek prach , ktory ventilatorom neprospieva .. Dobre su tie velke SCYTHE ventilatory .. cena je ale nasobne vysiia .. fajn na nich je , ze tam mozes dat velku 12tku ventilator .. Zase Kaykovi sme to davali do kompu .. na to tie ventilatory so SONY loziskami (ktore absolutne nepocut) .. Ale zase to malo slaby vykon .. pri 100% zatazi v cubase sme sli cez 70 stupnov .. Dal som naspat povodny ventilator , ktory ma ovladac otacok a dostali sme ho dakde k 60 stupnom co je uspokojive ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 kvě 2008 01:38

je to ATX case, ale mam ji uz od roku 2001. Kdyz jsem kupoval pred dvema lety nova streva (procesor, MB, HDD, grafiku, atd.), prislo mi zbytecne kupovat novou case, tak jsme streva umistili do stare. Tehdy byl vymenen i zdroj za novy, 400-wattovy, ktery je docela velky.

MB visi svisle podel prave steny a zdroj visi svisle podel leve steny. Zdroj konci nekde tam, kde je ten bocni otvor na tom ilustracnim obrazku. Diky tomu, ze zdroj je docela dlouhy, je primo proti nemu procesor. Volny prostor mezi MB a zdrojem je max. 8,5cm - dnes jsem to nekolikrat meril. Kdyby byl soucasny Intel chladic procesoru jen o 2cm vyssi, tak uz se bude dotykat bocni steny zdroje. Jinak je ve skrini docela dost prostoru pro cirkulaci vzduchu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2008 01:49

fova : divne .. taku skrinu som v zivote nevidel .. ze by to bol midi tower a mal zdroj zvisle , nie vodorovne nad doskov ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 kvě 2008 01:55

Je to midi tower a ma zdroj svisle :)

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 10 kvě 2008 04:46

Pytkin píše:fova : divne .. taku skrinu som v zivote nevidel .. ze by to bol midi tower a mal zdroj zvisle , nie vodorovne nad doskov ..
Tak to jsi stastny clovek :) Tady v CR se jich tocilo hodne a je to na pos*ani neco v te skrini delat, kor kdyz miva takovou zpevnovaci sprusli primo v urovni procaku a pameti ;)

fova: Nebylo by lepsi koupit novou skrin? :?:

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 10 kvě 2008 07:55

hmm, zajímavý, mě se ten freezer tedy nezadřel...no každopádně jsou také chladiče, u kterých se dá vyměnit ventilátor, jde odšroubovat...těch je mraky, namátkou třeba Scythe Ninja, ale to je zase velkej pasiv, já bych ho nechtěl...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 10 kvě 2008 08:14

ja mam u matky tiez taku skrinu... ale pochadza z roku 1999, vtedy tento dizajn dost fical, ovsem cpu mali stratovy vykon 30w a hluk tiez nik neriesil :)

fova: ked tu kupujes mikrofony za tisice, investicia do znackovej skrine urcenej na tiche pc by ta urcite nezabila a su to dobre investovane peniaze, rozmery pc sa imho uz menit nebudu, urcite pridu nove elektricke standardy na napajanie a bude sa musiet menit zdroj, ale jeho mechanicke rozmery bbudu stale AT, ako aj dnes... cize skrinu mas dosmrti

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 10 kvě 2008 08:41

Pytkin píše:kexik : ano to je pravda .. uz som 3 freezery menil v praci .. po 2och rokoch 24/7 prevadzky sa proste ventilator zadrel .. v domacich podmienkach by to ale nemuselo byt tak zle .. zase na druhej strane mame filtrovany vzduch .. doma ma clovek prach , ktory ventilatorom neprospieva .. Dobre su tie velke SCYTHE ventilatory .. cena je ale nasobne vysiia .. fajn na nich je , ze tam mozes dat velku 12tku ventilator .. Zase Kaykovi sme to davali do kompu .. na to tie ventilatory so SONY loziskami (ktore absolutne nepocut) .. Ale zase to malo slaby vykon .. pri 100% zatazi v cubase sme sli cez 70 stupnov .. Dal som naspat povodny ventilator , ktory ma ovladac otacok a dostali sme ho dakde k 60 stupnom co je uspokojive ..
no, ten asus triton ma prave montaz na normalnu 12ku, aj ventas v dodavke... zaujimave je ze ten ventas pride medzi cpublok a samotne rebra, na bloku, z ktoreho vychadzaju heatpipy, je taky maly alu chladic, ako poistka, keby heatpipy napriklad vytiekli... ale hovorim, nepodarilo sa mi ho kupit :(
ked chcipne ventas na freezeri, dam normalnu 12ku, mam rackovu skrinu a presne ponad cpu ide lista co pridrza karty v slotoch... na nu to pojde krasne namontovat, bude treba len par plechovych L vystrihnut a odvrtat (alebo vypilit z nejakeho pc srotu dremelom)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 10 kvě 2008 09:40

ja som az teraz ked mam dobre vetraky zistil, aky bordel mi robia disky... neuveritelne. to bude hned dalsia investicia a postupne ich vymenim za tichsie... som myslel doteraz, ze disk vydava len taky "trhavy" zvuk ked nieco cita alebo zapisuje. teraz zistujem ze huci prakticky stale a ked cita alebo zapisuje sa to len zvysi...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 10 kvě 2008 09:49

dano píše:ja som az teraz ked mam dobre vetraky zistil, aky bordel mi robia disky... neuveritelne. to bude hned dalsia investicia a postupne ich vymenim za tichsie... som myslel doteraz, ze disk vydava len taky "trhavy" zvuk ked nieco cita alebo zapisuje. teraz zistujem ze huci prakticky stale a ked cita alebo zapisuje sa to len zvysi...
hehe, vitaj v klube ;)
ale pamataj, ze stisovat sa da az do uplneho ticha a to znamena pasivna skrina za 600 eur a SSD disk za dalsich 600 :)
chcem povedat ze pri istej urovni hluku sa treba zastavit a povedat si ze dalej to uz nema vyznam vylepsovat

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 10 kvě 2008 09:51

kexik: jasne. neboj. do extremov nejdem. byvam v panelaku a rad si vetram cez okno. to hovori za vsetko... hluk z ulice mi ale nevadi :-) uplne zatvorene okno mam len ked miesam na bedne. ale disky mam uz starsie a naozaj robia bordel. navyse dva z nich si to ficali pri 60C asi 4 roky, takze ktovie kolko este vydrzia...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 kvě 2008 11:47

dano : este ma zmysel dat case do inej miestnosti a natahat si kable... v ramci studia alebo homestudia je to celkom dobre riesenie.. potom neriesis vobec hlucnost case..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 10 kvě 2008 11:51

excom: jasne, ale to je riesenie, ktore je pre mna uplne zbytocne a neplanujem ho. k niecomu takemu by som pristupil len v pripade, ze by som mal doma naozaj kvalitne akusticky odhlucnenu a upravenu miestnost, kde by akykolvek mensi ruch vadil. to by tam nemohol byt ani radiator (ten zvykne obcas krasne zahrat ked mas nieco vybudene - bicie, kombo...)... ale naozaj nemam ambicie hrat sa doma na naozajstne studio...

Odpovědět