výběr karty

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
rudix999

Příspěvek od rudix999 »

Ctirad

Re: výběr karty

Příspěvek od Ctirad »

paggi píše:mám dilema. objevil jsem 3 zvuk.karty, které splňují mé požadavky.To je: 8 mic in,midi,fire wire. jedna je od MOTU druhá od Focusrite a třetí od PreSonus. všechny v rozmezí 15-18 000. jak byste se k tomu postavili?
Dík
A o které modely konkrétně jde? Pokud se bavíme o českých cenách, tak odpovídající MOTU může být jenom 8PRE. O tom jsem nějakou dobu uvažoval, ale odradily mě celkem negativní ohlasy zejména na kvalitu preampů, které jsou údajně placaté a poddekové. A jak znám MOTU, tak i převodníky budou v téco cenové dost podpůrměrné.

Focusrite má Saffire pro 26 I/O a levnější 10 I/O, ale tam bych si položil otázku, jestli člověku ty dvě ušetřené tisícovky stojí za to, že mu v budoucnu budou chybět vstupy. Jinak ale IMHO velmi slušná věc, ale někomu nesedí charakter zvuku těch preampů.

Z firewire řešení od Presonusu bych šel asi jenom do Firestudia (ale to už je mimo rozpočet), protože levnější Firepod/FP10 není zase tak moc levnější, parametry má výrazně horší a navíc díky chybějícímu ADATu pro něj platí totéž, co jsem psal nahoře o saffire 10 I/O. Pak je ještě kvalitnější Firestudio project, které je opět ořezané o ADATy.

ještě bych k tomu přidal Alesis IO|24, kterému podle mě za ty peníze nelze nic vytkonout a co jsem viděl měření pomocí RMMA, tak strčil do kapsy všechny výše jmenované.

paggi

Re: výběr karty

Příspěvek od paggi »

NO Panečku! Vyčerpávající. Díky moc.Super.[quote="Ctirad"][quote="paggi"]mám dilema. objevil jsem 3 zvuk.karty, které splňují mé požadavky.To je: 8 mic in,midi,fire wire. jedna je od MOTU druhá od Focusrite a třetí od PreSonus. všechny v rozmezí 15-18 000. jak byste se k tomu postavili?
Dík[/quote]

A o které modely konkrétně jde? Pokud se bavíme o českých cenách, tak odpovídající MOTU může být jenom 8PRE. O tom jsem nějakou dobu uvažoval, ale odradily mě celkem negativní ohlasy zejména na kvalitu preampů, které jsou údajně placaté a poddekové. A jak znám MOTU, tak i převodníky budou v téco cenové dost podpůrměrné.

Focusrite má Saffire pro 26 I/O a levnější 10 I/O, ale tam bych si položil otázku, jestli člověku ty dvě ušetřené tisícovky stojí za to, že mu v budoucnu budou chybět vstupy. Jinak ale IMHO velmi slušná věc, ale někomu nesedí charakter zvuku těch preampů.

Z firewire řešení od Presonusu bych šel asi jenom do Firestudia (ale to už je mimo rozpočet), protože levnější Firepod/FP10 není zase tak moc levnější, parametry má výrazně horší a navíc díky chybějícímu ADATu pro něj platí totéž, co jsem psal nahoře o saffire 10 I/O. Pak je ještě kvalitnější Firestudio project, které je opět ořezané o ADATy.

ještě bych k tomu přidal Alesis IO|24, kterému podle mě za ty peníze nelze nic vytkonout a co jsem viděl měření pomocí RMMA, tak strčil do kapsy všechny výše jmenované.[/quote]

paggi

Příspěvek od paggi »

No chtěl jsem Ctiradovi poděkovat a takhle to dopadlo...
...se mi to tam opsalo celé. Pardon

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mame tlacitko edit ;)

paggi

Příspěvek od paggi »

Jo, jinak jste mě pěkně dostali. Už jsem byl rozhodnutej, že si přplatím a půjdu do toho ProSenuse. A vy na mě vyběhnete s tím Alesisem IO 26( IO 24 jsem nikde nenašel), no a jsem opět tam , kde jsem byl....hlavně nechápu, ten velkej cenovej rodzdíl, přesto, že se tu píše, že je lepší, než ten ProSenus....prosím, tedy ještě o nějaký názor. Moc děkuji.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Sorry, překlepnul jsem se, je to samozřejmě IO26.
Pozor, netvrdím, že je lepší než firestudio, pouze, že jsem viděl měření z RMAA a ten alesis z toho vycházel bezkonkurenčně nejlíp. Nicméně čipset používají identický, převodníky budou taky pokud ne stejné, tak určitě stejné třídy a preampy bude mít asi o chlup lepší to firestudio. Na tom Alesisu se mi ale líbí to provedení, ledkové měřáky pro každý kanál, preamp na přenosku..

nunu

Příspěvek od nunu »

8ks za 16000 ??? Budou naprosto luxusni, bude to takzvany totalni highend -))) Jsem asi narocny, ale radsi dva kanaly a alespon slusne nez 8 a zbytecnych -)

paggi

Příspěvek od paggi »

Já jen na upřesněnou. Jde mi o univerzálnost té karty z důvodů, že ji chci používat jak s notebookem( nahrávání bicích ve zkušebně,proto těch 8 in preamp. atd), tak i doma na PC( např.midi).
Chci opravdu poděkovat, že se mnou máte trpělivost....a na závěr ještě jeden dotaz na Ctirada(snad už poslední:-)). Firestudio Firestudio Project, tak jestli jsem to dobře pochopil, tak kvalita stejná, ale druhému jmenovanému Chybí pouze ten ADAT. Je to tak?

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Jo, mělo by to tak bejt. Rozebrané jsem ale neměl ani jedno, takže bez záruky.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Teď koukám, že Presonus má novinku Firestudio Tube a vypadá to hodně hustě. 16 analogových vstupů, z toho 2x lampový MIC preamp s limiterem, 8x "normální" presonusí MIC preamp a 6x linka + 6x linkový výstup. Wow!
Přecejenom bych tam ale rád viděl ještě S/PDIF.

Martin

Příspěvek od Martin »

Slyšel jsem a dělal jsem s FirePod(FP10) a dojem z preampů byl dobrý a celkově ze zvuku velmi dobrý. Výborná stabilita!
Firestudio je rozšířený a vylepšený Firepod, jak co se týká zvuku tak softwaru a routování kanálů.
Dalším článkem je PRESONUS Firestudio Project má oproti Firestudio méně vstupů, nemá ADAT, ale celkově má lepší technické paramety (asi nové převodníky)

A co ART ? :-) TubeFire 8 (cena 18900Kč)

Obrázek

paggi

Příspěvek od paggi »

Bohužel chybí MIDI.
Koukal jsem také, že k tomu Firestudiu se dá ještě dokoupit, MSR(mrknete na stranky) a u Thomanna by to vyšlo oboje jen asi o litr dražší, než tady jen samotná karta....Už mi jde z toho hlava kolem. Včera večer, když jsem usínal, tak jsem si říkal, jestli to má vůbec cenu, že když stejně budem chtít nahrát něco pořádnýho, tak půjdem rovnou do studia....samozřejmě mě ty chmury ráno přešly a už zas kombinuju jakou tu kartu pořídím...dokonce jsem si řekl, že těch 21 000 bych za to dal! :D

Martin

Příspěvek od Martin »

Já myslím, že Firestudio Project je slušný produkt a za 15 tisíc zlatý.
Pokud bys chtěl jít o třídu výš, pak bys musel sáhnout minimálně po RME adat kartě a k tomu například audient_asp_008 . Což by tě ve finále vyšlo cca na 50 tisíc.
Myslím si, že mezi touto třídou zastoupenou např. Firestudio a cenovou třídou 50-60 tisíc nic moc není, co by kvalitou a možnostmi zásadně překonalo Firestudio.

Prostě začít u Firestudia (při rozpočtu do 20 tisíc )se mi zdá rozumná volba.

Odpovědět