Vybírám notebook, chci aby tam šly XP, poradíte s otázkami?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Tamango

Příspěvek od Tamango »

Mám servisné skúsenosti s notebookami Siemens, HP, IBM (Lenovo) a Toshiba.

Môj osobný rebríček by bol Toshiba, IBM (pôvodný IBM, nie Lenovo, za Lenovo by som nedal ani 5 korún, nepáčia sa mi a museli by ma dlho číňania prehovárať, aby som si ho kúpil), Siemens (ale len Lifebooky, vyššia kategória aj cenou) a na HP radšej ani nemyslím. Notebooky HP sa už pomaly predávajú ako rožky (Tesco, Metro, Nay a pod.) Mám dobré referencie (nie z mojej vlastnej skúsenosti na ASUS alebo MSI. Nad tými by som ešte rozmýšľal.
Venti píše:DelayLama, robime ofic servis pre fujicu-siemens... myslim ze by som mohol citovat kolegov ktori sa o ne servisne staraju, poviem to ale slusnejsie. Nech ta Fujicu ani nenapadne kupovat :)
nerobíme náhodou v jednej firme? :?:
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Tamango

Re: Vybírám notebook, chci aby tam šly XP, poradíte s otázka

Příspěvek od Tamango »

DelayLama píše:... TOSHIBA Satellite L40-14F ( http://www.alza.cz/notebook-toshiba-sat ... d83027.htm ). Ten je bez OS a kromě toho, že ho nikde nemají na skladě, vypadá úplně skvěle. Jenomže jsem pátral na stránkách Toshiby atd. a tenhle (a nejen tenhle) model tam vůbec nemají. Není k němu žádná stránka se supportem, s drivery, s vůbec ničím.
skús stránku s podporou pre produkty Toshiba
http://aps2.toshiba-tro.de/

v sekcii "Drivers Downloads" si naklikaj konkrétny notebook ... na L40 je tam komplet Driver Pack
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

fova

Příspěvek od fova »

Tamango, v tom hodnoceni s tebou souhlasim.
Jen u toho Lenova jsem myslel, ze je identicke s puvodnimi IBM a podle toho, co pises, se zda ze neni.

Venti

Příspěvek od Venti »

Chalani, vcera som mal akurat debatu na temu Fujicu Siemens .. mali sme vcera dvoch extremne cockovych zakaznikov... ktori su v tom ze ked kupia nb za 15tis.. bude to to najlepsie co existuje pod slnkom. A kedze FS vypusta kazdeho pol roka nove modely.. nemaju sancu to akokolvek vychytat aby tie masiny fungovali....Zaroven toho mi volal kamarat s Asus notebookom ze mu odisla bateria.
Dovod preco budem vzdy nadavat na acer, asus a podobne znacky je servis. Kamaratovi neostava nic ine.. ako poslat notebook do ciech, kde musi cakat 30 dni a potom sa mu vyjadria... pre cloveka ktory bez notebooku nemoze byt, pretoze to jeho hlavny pracovny nastroj to je existencny problem.
Preto ak mozem... a to bez akejkolvek chuti robit reklamu... berte iba taku znacku.. ktora ma servis u vas a opravu vedia spravit na dalsi pracovny den.
Dell to ma napr tak, ze... zakaznik nahlasi problem, dell technici ho identifikuju.. objednaju nahradny diel.. ktory zakaznikovi na druhy den prinesie UPS a zaroven aj nas technik, ktory notebook opravi.
Ja osobne moc dell nemam rad... toshiba ma toto iste, myslim.

fova

Příspěvek od fova »

Pro me to je jen druhy notebook do domacnosti, na kterem nebudu vetsinou delat nic do prace, takze ho klidne mohu mesic postradat. Proto Asus :-)
Ucel, pro ktery si clovek notas porizuje by mel podle me ovlivnovat vyber znacky a modelu. Na live pouziti s kapelou nebo do prace bych asi jednoznacne preferoval Toshibu.

fova

Příspěvek od fova »

fova píše:Tak jsem si objednal novy notebook domu:

Asus F3KA-AP031, cena 23562Kc vc DPH

Obrázek

http://www.onlineshops.cz/notebooky-a-p ... 3ka-ap031/

Mam doma stolni pocitac na tvorbu muziky a protoze mi ho casto okupuje zena na brouzdani na Internetu a deti na hrani her, pristoupil jsem k tomu, ze na tyhle cinnosti dostanou ten notebook. Bude k tomu samozrejme i externi klavesnice, mys a casem i lcd.
Zamerne jsem nekoupil stolni pocitac, ale notas, abychom ho mohli brat s sebou i na nase caste cesty.
Snazil jsem se take vybrat neco, co bude docela nadupane (hlavne graf. karta), aby na tom sly hrat i novejsi 3D hry a ja si ho mohl brat s sebou na PC parby s kamarady.
Cena byla docela limitujici, takze jsem musel jit do kvalitativne horsiho Asuse a ne do nejake Toshiby nebo Lenova.

A objednal jsem si k nemu XP, nikoliv Vistu ;-)
Uz ho mam doma a zde jsou prvni dojmy

Plusy:

- displej je leskly, takze jsou na nem hned videt vsechny otisky, ale na sledovani filmu a fotek ma vynikajici obraz

- zatim vse funguje jak ma, je to hodne rychle a softy co pouzivam mi nepadaji. Uz jsem na tom paril i nektere narocnejsi hry jako Battlefield 2 a beha to fakt svizne.

- notas s moc peknym designem. Mam stribrno-cerne provedeni, ktere vypada jak notas za 50 tisic.

Minusy:

- Asus absolutne kasle na uzivatele s jinym operacnim systemem nez je Vista. Zamerne jsem si k notasu koupil XP a pak jsem zjistil, ze veskere ovladace na cd i na webu Asusu jsou pouze pro Vistu. Nastesti si jeden cech dal tu praci, ze shromazdil pro muj model sadu ovladacu pro XP a dal to na jedno FTP, odkud jsem to stahnul. Otresny pristup vyrobce.

- cely notas je v plastu. Nepusobi dojmem, ze by mu prospivalo caste prenaseni.

- naprosto nelogicky jsou konektory pro pripojeni sluchatek a mikrofonu vpredu. Mam notas pripojeny na stare Truthy, takze mi vpredu cumi kabelaz.

Celkove spokojenost, ale je jasne, ze to neni prilis do terenu.

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

Acid Punk píše:Eh ja koupil notebook s vistou a to procesi nez jsem se ji zbavil a nainstalil legalne xp, to cekani to shaneni driveru,,, a stejne pul veci z notebooku nefunguje (nejvic me pali energy management.. ktery ted jede tak nejak spis windowsacky a neni moznost si ho detailne nastavit.. takze vydrzi tak o pulku min casu nez kdyz mel visty a origo instal funkcni program pro spravu napajeni no jo ten si ale nerozumi s XP des)

Jinak ale ok, microsoftu staci dat zadost o downgrade, do tydne az dvou prijde ale mas pravo jen na XP home verzi... a musi si ji sehnat sam.. no proste super :))

Takze Vist bych se nebal, hlavne si zjistit jestli jde downgrade a vyrobce nabizi ovladace pro svuj notebook take na XP.

Edit: Kdyby to nekdo cetl, tak downgrade z Vista home je mozny jen na XP home, nikoliv professional. Ale je to nejaky cas zpatky.. treba se veci zmenily
no jak je to u notebooku sice nevím, ale tak 2 měsíce zpátky jsem pořizoval nové PC... v tatíkově "podnikové" slevě jsem pořídil tuto sestavu od HP:
http://www.pc4u.cz/zbozi/hp-pavilion-a6 ... ?p=z:99463
prča byla uplně stejná, byli tam visty a já chěl XP.... samozřejmě nikde jsem nesehnal ovladače pro celou sestavu pod win XP - výrobce totálně neschopnej....

první co jsem chtěl udělat bylo zformátovat disk... vrazil jsem tam instalační cd od windows a hádejte co mi to napsalo :? že prej tam už OS je a že instalace bude ukončena z důvodu ochrany dat na PC nebo tak nějak... grrr... tak jsem přemýšlel jak to zformátovat......nenapadlo mě nic lepšího než si stáhnout nějaký linux, vypálit na BOOT CD a zformátovat to z cd linuxu.... tak jsem to udělal....

jenže mi jaksi nedošlo že mám SATA disk....grrr.... pak jsem chtěl nainstalovat win XP, jenže win XP ještě nepodporuje SATA disky... tak jsem na netu našel nějakej návod na vytvoření vlastní instalačky win XP a do ní integrovat nějaké ovladače.... tak jssem si vytvořil vlastní instalačku win XP, ok..... mám win xp. jenže mi tam nic nejede - nejsou ovladače....a ta práce jak dlouho mi trvalo než jsem našel všechny ovladače....... :?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

jenže win XP ještě nepodporuje SATA disky
jak nepodporuje? sak ja ficim na SATA diskoch pod XP co sa objavili na trhu

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

ja mel taky problem s instalaci XP do novyho notebooku...tri dny hledani mi to trvalo, nez jsem na to prisel...slo o to sehnat spravnej driver pro ten sata radic a spravne ho integrovat do xp bootovaciho cd...me to treba neslo pres nlite, musel jsem sehnat jinej (uz nevim jakej) program...
ted uz mam udelany specialni xpecka pro ten muj notebook a vsechno z toho silenyho postupu jsem smazal...nerad na to vzpominam, byl to horror...

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

přesně tak Jindy2. Taky to u mě byl horor, a netrvalo to 3 dny ale skoro týden... teda i s ostatníma ovladačema...... ani nevíte jak jsem začal skákat radostí když se mi podařilo rozjet zvukovou kartu - poslední ovladač co jsem ještě neměl :mrgreen: :mrgreen:

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

BTW: u některých počítačů se dá hodně věcí ohledně SATA disků nastavit v BIOSU a obejít tak hafo moc věcí týkajících se toho integrování ovladačů do WIN XP BOOT CD

psk501

Příspěvek od psk501 »

tak ja se tez pridam protoze downgrade na xp mam zrovna za sebou, problem z diskem minimalni, stacilo v biosu vypnout Sata ale ty drivery...hlavne rozjet zvuk byl porod, kdybych nemel vedle dalsi notas s internetem tak sem v pr...ale i tak to zabralo cca 8 hodin :(

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

to sa uz ako nepredavaju XP? uz len Vista?

fova

Příspěvek od fova »

XP se prodavaji (ted jsem je zrovna koupil k tomu notasu), ale nekteri vyrobci uz se rozhodli je nepodporovat.

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

Jojo jak říká Fova, výrobci už podporují jenom a HLAVNĚ WIN VISTA...
psk501: Jo no to je pěknej opruz co když nainstaluješ windows a nemáš ovladače na síťovou kartu takže se nedostaneš na net abys stáhnul další ovladače :lol: :D taky kdybych neměl další PC tak jsem namydlenej :D

Odpovědět