fova píše:Tak jsem si objednal novy notebook domu:
Asus F3KA-AP031, cena 23562Kc vc DPH
http://www.onlineshops.cz/notebooky-a-p ... 3ka-ap031/
Mam doma stolni pocitac na tvorbu muziky a protoze mi ho casto okupuje zena na brouzdani na Internetu a deti na hrani her, pristoupil jsem k tomu, ze na tyhle cinnosti dostanou ten notebook. Bude k tomu samozrejme i externi klavesnice, mys a casem i lcd.
Zamerne jsem nekoupil stolni pocitac, ale notas, abychom ho mohli brat s sebou i na nase caste cesty.
Snazil jsem se take vybrat neco, co bude docela nadupane (hlavne graf. karta), aby na tom sly hrat i novejsi 3D hry a ja si ho mohl brat s sebou na PC parby s kamarady.
Cena byla docela limitujici, takze jsem musel jit do kvalitativne horsiho Asuse a ne do nejake Toshiby nebo Lenova.
A objednal jsem si k nemu XP, nikoliv Vistu

Uz ho mam doma a zde jsou prvni dojmy
Plusy:
- displej je leskly, takze jsou na nem hned videt vsechny otisky, ale na sledovani filmu a fotek ma vynikajici obraz
- zatim vse funguje jak ma, je to hodne rychle a softy co pouzivam mi nepadaji. Uz jsem na tom paril i nektere narocnejsi hry jako Battlefield 2 a beha to fakt svizne.
- notas s moc peknym designem. Mam stribrno-cerne provedeni, ktere vypada jak notas za 50 tisic.
Minusy:
- Asus absolutne kasle na uzivatele s jinym operacnim systemem nez je Vista. Zamerne jsem si k notasu koupil XP a pak jsem zjistil, ze veskere ovladace na cd i na webu Asusu jsou pouze pro Vistu. Nastesti si jeden cech dal tu praci, ze shromazdil pro muj model sadu ovladacu pro XP a dal to na jedno FTP, odkud jsem to stahnul. Otresny pristup vyrobce.
- cely notas je v plastu. Nepusobi dojmem, ze by mu prospivalo caste prenaseni.
- naprosto nelogicky jsou konektory pro pripojeni sluchatek a mikrofonu vpredu. Mam notas pripojeny na stare Truthy, takze mi vpredu cumi kabelaz.
Celkove spokojenost, ale je jasne, ze to neni prilis do terenu.