WD Raptor 36GB na systém
WD Raptor 36GB na systém
Stavím si nové PC a pokukuju po rychlém HD na systém. Myslíte, že investice do Raptoru 36GB - v alze cca 2200,- Kč je na místě?
Nelze srovnávat cenu za 1GB s disky 7200 ot. Jde mi o to (asi jako všem) aby system HD byl rychlej a spolehlivej. 36GB je myslim dost.
Mate někdo zkušenosti s přechodem na Raptory?
Mě trochu odrazuje hlučnost.
V případě, že Raptor nejni zase taková výhoda, pujdu do
SEAGATE Barracuda ES.2 250GB 32MB cache nebo něco podobnýho.
Nelze srovnávat cenu za 1GB s disky 7200 ot. Jde mi o to (asi jako všem) aby system HD byl rychlej a spolehlivej. 36GB je myslim dost.
Mate někdo zkušenosti s přechodem na Raptory?
Mě trochu odrazuje hlučnost.
V případě, že Raptor nejni zase taková výhoda, pujdu do
SEAGATE Barracuda ES.2 250GB 32MB cache nebo něco podobnýho.
Raptor je fajn, mam ten 36GB a je to super disk prave na system, ... je to dost citit s pracou vo win hlavne, tam fakt je vsetko svizne nemal som problem za 5 rokov s XP ktore som za cely ten cas z instaloval len raz... trosku co mi vadilo bola hlucnost ale dalo sa to vydrzat...
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 15 dub 2008 23:00, celkem upraveno 1 x.
biscuit: no nak se to protahuje
. Ted cekam na planovane zlevneni Intelu k 20. dubnu a uvidim jak na tom budou ctyrjadra
excom: prave si chci postavit tichej pocitac. kvuli tomu i kupuju skrin Antec P182, tak si tam nechci dat nic hlucnyho. Tak snad by to ten Antec mohl odhlucnit. Navic pises, ze ho mas 5 let. Tohle asi bude novejsi serie - aspon doufam.
Nicmene jestli je to fakt znat, tak do toho Raptora asi pujdu.
Dik
excom: prave si chci postavit tichej pocitac. kvuli tomu i kupuju skrin Antec P182, tak si tam nechci dat nic hlucnyho. Tak snad by to ten Antec mohl odhlucnit. Navic pises, ze ho mas 5 let. Tohle asi bude novejsi serie - aspon doufam.
Nicmene jestli je to fakt znat, tak do toho Raptora asi pujdu.
Dik
ja som teraz staval jednemu muzikantovi kompik domov .. normalna lacna skrina od Enermaxu .. dva tiche ventilatory vpredu a vzadu .. Q6600 .. Doska riadi vsetky ventilatory .. A bol som uplne sokovany ake je to tiche .. neviem ako to bude pri zatazi .. to som neskusal .. Ale po zapnuti to vobec nepocut .. a je tam uplne bezna skrina .. Enermax zdroj ..
problem je ze taku zostavu budes musiet dost vetrat... vyssie otacky ventilatorov, navyse antec tricool nie su napodiv prave najtichsie, jeden kus mam a ide von, kupil som papst... ja planujem dakde splasit dlhsie heatpipy, mam doma jeden stvorkilovy 250W alu chladic, ten nakurtujem do bedne (je tam taka sikovna priecka ktora sluzi na pritlacanie kariet v slotoch, na nu to imho pojde namomntovat... tolko procak, toz ostane len ventilator v zdroji a uvidime...
pri priamom porovnani je tichsi... ide aj o toto, pouzivam tie regulatory otacok od zalmana (daka ta pidikrabicka s potasom co sa dava do vnutra skrine) a tricool ked je ten prepinac na najmensom, este reve, ale ked sa stiahne tym regulatorom na hodnotu ked uz je ticho, tak je to fajn, ale pri zapinani bedne ma tendenciu sa NEROZTOCIT). papst je pri polohe regulatora na minime nepocutelny a roztoci sa vzdy... imho to bude nizsim trenim v lozisku