Windows 10

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21337
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Windows 10

Příspěvek od Pytkin » 03 srp 2015 23:42

demsky : mozno si este mlady , ale mozno raz dojdes do stavu , ze si povies ze mas v pici .. ze sa nechces ucit daco nove .. ze proste chces pouzivat pocitac na pracu , alebo zabavu .. a nechces kazdy rok sa ucit daco nove .. proste si povies , ze radsej ten cas venujes rodine , alebo sulozeniu , lebo si uvedomis , ze uz ti toho casu az tak vela neostava ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12647
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Windows 10

Příspěvek od dendy » 03 srp 2015 23:56

pytkin: k tomu neno co dodat, hlboka pravda :!:
demsky píše: odkedy presiel na Mac tak uz je nadclovek
ale trt, OSX uz je skoro rovnako nahovno ako Windows.. len je stale este 100x prehladnejsi nez ta nova generacia windowsov (8/10) - to je holy fakt .. dnes uz neexistuje spolahlivy OS :evil: ...

a to trollovanie je uz jedina radost co clovek pri tych kazdoennych starostiach ma, tak mi to nekaz :mrgreen:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21337
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Windows 10

Příspěvek od Pytkin » 04 srp 2015 00:07

co sa tyka OSX , tak musim povedat , ze od kedy som si kupil konecne prvy mac aj pre seba domov a zacal som na nom realne robit (nie len v praci support) , tak mi proste vyhovuje , ze ten system si tak nejak drzi tu liniu a neodbocuje velmi .. proste ci si otvorim system z pred 5 rokov , alebo ten dnesny , tak vsetko je tam , kde to clovek ocakava .. a to je to co mi vadi zasadne v sucasnej dobe na windowse .. ze kazdy rok je vsetko uplne inde .. a to mne ako supporterovi strasne vadi ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2675
Registrován: 10 bře 2007 22:43

Re: Windows 10

Příspěvek od demsky » 04 srp 2015 09:25

Mne to hovorit nemusite, tiez radsej sa venujem inym veciam nez operacnemu systemu, na Macoch robim od roku 1995 takze 20 rokov, doma pouzivam Windows hlavne na hudbu a bezne veci, lebo vsetko co som urobil od prechodu z Amigy bolo na nom, tak som si zvykol.

Jedine co ma Windows stale velke minus, je nedostatocne multilayerove jadro, ktore odola roznym nastraham (malware, virus...), takze je potreba 3rd party support ako Eset (a zarabaju na tom tazke miliardy), dalej diskovy operacny system, na Macu tie aplikacie su v podstate nieco ako zbalene zipko, ktore si checkuje svoje integritu (show contens) a ktore nie je len tak lahko napadnutelne.

Takze co sa tyka neotrasitelnosti toho najdolezitejsieho, jadra, ma stale este co dohanat, v podstate folder Windows, systemove subory, DLLka, to by som radsej ani nevidel, mali by to supnut do nejakeho skryteho systemoveho foldra ako ma Mac folder Kniznica (Library), ktory normalne nevidis, az ked v menu Prejst stisnes pri otvoreni roletoveho menu alt.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21337
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Windows 10

Příspěvek od Pytkin » 04 srp 2015 22:56

tak windows trpi na neustalu kompatibilitu so starymi systemami .. APPLE sa na stare veci niekolko krat vysral a presiel na uplne inu platformu ..

Uživatelský avatar
developdevice
Příspěvky: 144
Registrován: 05 bře 2014 12:05

Re: Windows 10

Příspěvek od developdevice » 05 srp 2015 02:05

Já osobně jsem spokojen.. Používám W10 už cca od února v rámci Insider programu a nenarazil jsem na jediný závažnější problém. Sem tam BSOD v raných buildech (NVIDIA trochu zaspala), ale s tím se tak nějak počítá.. po přechodu na ostrou verzi (up. z W7) vše bez jediného problému - na Microsoft až podezřele stabilní :).

Nicméně jelikož nejsem zastánce přepí**ných setupů a blikajících světýlek k ničemu, imho, dělám to spíš moderní sw cestou a i tady asi platí, že čím méně věcí, tím méně problémů.. :D.... co se týče sw, vše šlape jak hodinky, takže za mě :palec+:
Develop Device
composing / mixing / mastering
http://www.developdevice.com

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11524
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Windows 10

Příspěvek od Ivo » 05 srp 2015 08:06

Pořád ale zůstává otázka - je to v něčem lepší než W7 ? V rámci studia a běžící DAW ? Je to rychlejší, spolehlivější, dává to víc možností atd ? Blikající menu a podobné ptákovinky ponechme stranou ...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2675
Registrován: 10 bře 2007 22:43

Re: Windows 10

Příspěvek od demsky » 05 srp 2015 09:05

http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12647
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Windows 10

Příspěvek od dendy » 05 srp 2015 10:08

v preklade - konecne sa microsoft aspon trochu zacal priblizovat stabilite a latencii CoreAudio ktoru ma OSX uz roky :-)))) predpokladam ze veci ako virtualne agregovane zvukovky budu tak vo Windows 15 :-D

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Windows 10

Příspěvek od msmucr » 05 srp 2015 12:02

dendy píše:v preklade - konecne sa microsoft aspon trochu zacal priblizovat stabilite a latencii CoreAudio ktoru ma OSX uz roky :-)))) predpokladam ze veci ako virtualne agregovane zvukovky budu tak vo Windows 15 :-D
:lol:

Stabilita a latence na OS X není principiálně ani horší nebo lepší než na Windows. Nejvíc to záleží na konkrétním rozhraní a jeho ovladači.
Např. tady je porovnávací tabulka s RTL latencí na obou systémech..
http://www.michalkaszczyszyn.com/en/tut ... tency.html

Nic jako izolace na fyzické jádro a jiný scheduling konkrétního procesu, který krmí ovladač od rozhraní tam (alespoň co já vím) také není.. I když tahle novinka se týká WASAPI (což zatím ze standardních DAW teď používá akorát Reaper a Sonar).
Apple koneckonců také šachuje s CoreAudio.. Integer mode (tzn. přímý přenos samplů do zvukovky bez konverze do float formátu a zpátky). V 10.6 to šlapalo, v 10.7 se to muselo specificky vynutit, v 10.8 to vyhodili a v 10.9 to slavnostně vrátili zpátky. :D
Microsoft ani Apple si nemají moc co vyčítat.. audio fakt není v systému zásadní priorita. Pocitově mi víc sedí situace na Windows, kde je ASIO standard od Steinbergu, který se moc často nemění (umí víceméně všechno až po nativní DSD), implementují ho výrobci zvukovek v ovladačích a MS to nemůže moc rozhrabat s každým updatem systému.

Agregované zvukovky na úrovni OS jsou podle mě kravina, což víceméně říkám kudy chodím.. Důvod je ten, že to principiálně nemůže nikdy fungovat úplně dobře, pokud mají ty zvukovky různé ovladače a nejsou nějakým způsobem synchronizované jejich oscilátory.
Jakmile se oscilátory rozjedou, tak jsou asi dvě možnosti, buď vyhazovat/duplikovat samply nebo resampling v reálném čase.. Oboje nic moc.
Typický uživatel, co to chce nějakým způsobem používat, má nějaké dvě různé prosumer zvukovky bez možnosti externí synchronizace a vůbec nemá tušení, že se tam něco takového děje..
Za těchto okolností mi přijde lepší vůbec agregaci na úrovni OS neřešit.. Chápu, že chce každý ušetřit a recyklovat, ale daleko férovější je prostě koupit zvukovku, co má víc kanálů a nebo model od výrobce, který podporuje agregaci na úrovni ovladače (RME, TC, Lynx, Roland..) a má zajištěnou synchonizaci a bezztrátový přenos samplů v rámci toho agregovaného zařízení.

Michal

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2216
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Windows 10

Příspěvek od carloff » 05 srp 2015 13:07

O výhodách win 10 pro audio
https://www.namm.org/video/148
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3158
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Windows 10

Příspěvek od Oxyygen » 05 srp 2015 20:31

Sice vec, ktera se netyka uplne audia, ale je to otravna chyba

Pokud ve windows 10 stahnete z netu jakykoliv office soubor (mail, net, cloud), v Office 2013 jej neotevrete... Zatimco v 7ckach se Vas Office zeptaji, zda chcete otevrit soubor z netu, ve win 10 tvrdi ze je soubor poskozen. Pritom jinde jde otevrit i v Libre office.

Tohle byl zasadni duvod, proc jsem musel ve firme 10 odinstalovat. Skoda

Jinak jsem si s 10kama hral a dokazu si predstavit, ze bych je pouzival. Jsou svizne, celkem prehledne
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
dog
Příspěvky: 125
Registrován: 24 zář 2013 00:01

Re: Windows 10

Příspěvek od dog » 05 srp 2015 21:56

....ony byly snad každé win těsně po instalaci celkem svižné... :-) ...po 2. měsících už to bylo horší... win ME jsem pro jistotu před každým větším nahráváním přeinstalovával... :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21337
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Windows 10

Příspěvek od Pytkin » 05 srp 2015 22:55

ivo : tak uz o win8 hovorili , ze boli vykonejsie v audio aplikacii .. teda ze si zratal viac pluginov .. ja s tym nemam skusenost , ale tuto to ludia pisali .. takze ak to vo win 10 moc nedokurvili , tak by to mohlo platit tiez .. otazne je , ci ta ten novy vzhlad nebude otravovat .. ja som win10 nevidel .. ale win8 ma brutalne otravuje .. radsej ozeliem par percent vykonu a nadalej ostavam pri win7 ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2675
Registrován: 10 bře 2007 22:43

Re: Windows 10

Příspěvek od demsky » 10 srp 2015 09:37

Nevedeli by ste mi poradit s jednou trivialnou blbostou? Netyka sa to len aktualnej verzie ale aj s osmickou... nemozem zmazat folder Windows.old, lebo mam v nom taky zazracny subor AUX.info, jedna sa o "ikonku" z Amiga emulatora UAE, ma hidden a archive atributy, a nemozem ich zmenit. Skusal som aj viacero Delete programov (napriklad https://www.malwarebytes.org/fileassassin/) ale nejde to za nic na svete odstranit, takisto Checkdisk to nelokalizuje ako vadny subor, uz fakt neviem co mam robit.

A este jednu vec neviem vyriesit, odkedy som presiel pred dvoma rokmi z XP na 8. Mam jedine uzivatelske konto a to ma administratorske prava, to je prava na akykolvek zasah, no niektore aplikacie si vyzaduju este navyse zapnutie adminskych prav v properties a zistil som aj, ze nemam pravo zapisovat vo foldri v ktorom je nainstalovane, viackrat som ako admin si napriklad dal properties na cely Program Files(x86) folder a zrusil flag read only, potom to ocividne robil lebo som inkludol vsetky subfoldre, no stale tam nechcel zapisovat. Pri XPckach som taky problem nemal, mal som bezne uzivatelske konto, ZoneAlarm firewall, nod32 a ked som raz nieco povolil, tak potom ma to uz s tym neotravovalo a teraz sa mi casto ukazuju requestery na potvrdenie adminskeho zasahu.

edit: aha tak citam, ze tieto 2 foldre Program Files maju super-duper ochranu, lepsie je zapisovat niekde inde svoje settings alebo data.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět