Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?
Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?
Uvažuju že bych upgradoval XP na Windows 7. Vím, že už se tady před časem o 7 diskutovalo , ale zajímaly by mě čerstvé zkušenosti ve spojení se zvukovými programy. Funguje to bez problémů ? Má to nějaké výhody oproti XP ? Nebo se lépe držet zásady - neupgradovat nic co funguje ? I když po pravdě řečeno nemůžu říct že by mi to na XP všechno fungovalo úplně bez problémů ...
Mám celý disk zálohovaný na Acronis True image - otázka jestli se to pak dá znovu celé obnovit na puvodní konfiguraci s XP, kdyby byly problémy anebo z Windows 7 bude problém ? A běžné ovladače karet (RME) budou normálně fungovat pod Windows 7 ?
Mám celý disk zálohovaný na Acronis True image - otázka jestli se to pak dá znovu celé obnovit na puvodní konfiguraci s XP, kdyby byly problémy anebo z Windows 7 bude problém ? A běžné ovladače karet (RME) budou normálně fungovat pod Windows 7 ?
Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?
ivo : ja by som to neupgradoval .. upgradom na Win7 nic neziskas .. len ta to bude viacej srat .. to su zatial moje skusenosti s win7 ..
Ale mas zalohu disku , cize sa vies lahko vratit .. nepoznam acronis trueimage ale predpokladam ze je to ako ghost , ktory pouzivam .. proste disk potom das do povodneho stavu , ako pred tym ..
Ale mas zalohu disku , cize sa vies lahko vratit .. nepoznam acronis trueimage ale predpokladam ze je to ako ghost , ktory pouzivam .. proste disk potom das do povodneho stavu , ako pred tym ..
ok díkyPytkin píše:ivo : ja by som to neupgradoval .. upgradom na Win7 nic neziskas .. len ta to bude viacej srat .. .

Ivo : ale nechcel som ta odratid .. ak mas cas sa s tym bavit , tak to sprav .. neni nic lepsie , ako vlastna skusenost .. vratit sa na XP z toho image je otazka par minut ..
Ivo tohle je vsechno hrozne individualni, zalezi hodne na ovladacich k tvymu HW a konkretnich programech. Je treba zjistit, jestli vsichni podporuji Win7, to v prvnim pripade. Za sebe muzu rict, ze provozuju Win 7 64b a s Cubase4 + UAD2 + RME HDSP 9632 nepozoruju zadny problemy.
Co se tyce toho Acronisu, tak netusim, zeptej se jich. IMHO by to ale jit melo (koneckoncu jestli mas volny disk, muzes to vyzkouset).
S Pytkinem nebudu souhlasit, Win 7 jsou napsany od zakladu a vyrazne lepe nez XPcka, je kompletne predelanej driver model, scheduler, memory management a spousta dalsich veci, podle me to je jeden z nejpovedenejsich systemu od MS (a mozna nejen od MS). Pytkin s tim muze mit problem, ale s kazdym systemem ma nekdo problem, tak uz to holt je
Muzu jen rict, ze vsichni mi kamaradi a znami si prechod z XPcek pochvaluji (rychlejsi, stabilnejsi). Samozrejme je to subjektovni hledisko, ale i tak tech lidi je dost na to, aby to nejakou vypovidaci hodnotu snad melo.
Co se tyce toho Acronisu, tak netusim, zeptej se jich. IMHO by to ale jit melo (koneckoncu jestli mas volny disk, muzes to vyzkouset).
S Pytkinem nebudu souhlasit, Win 7 jsou napsany od zakladu a vyrazne lepe nez XPcka, je kompletne predelanej driver model, scheduler, memory management a spousta dalsich veci, podle me to je jeden z nejpovedenejsich systemu od MS (a mozna nejen od MS). Pytkin s tim muze mit problem, ale s kazdym systemem ma nekdo problem, tak uz to holt je

ivo : ak si si neni isty ACRONISom , tak si stiahni Hiren's boot CD .. z neho pustit z DISCK CLONE TOOLS -> GHOSTa .. ten vie skopirovat vsetko vsade .. jedna z moznosti je Disk to image .. z toho image to vies obnovit do toho povodneho stavu , ako to bolo pred tym ..
Ale pozoruješ i nějaké výhody, vylepšení atd oproti XP ?Kermitak píše:Za sebe muzu rict, ze provozuju Win 7 64b a s Cubase4 + UAD2 + RME HDSP 9632 nepozoruju zadny problemy.
.
Na prvni pohled ne, vsechna zasadni vylepseni jsou pod kapotou, jak uz jsem psal vyse, ale jsou z meho pohledu velmi zasadni. Maji na svedomi to, ze nebudes pozorovat nevysvetlitelne vytuhy, zpomalovani, driver by ti nemel shodit system, mela by se lepe vyuzivat pamet, atd. Krom jineho ma tohle napriklad i pozitivni dopady na bezpecnost apod. Zkratka je to moderni system se vsim vsudy, jeho potencial se plne odkryje postupem casu (lepsi vyuzivani noveho HW, efektivnejsi prace s velkymi kapacitami, atd.)Ivo píše:Ale pozoruješ i nějaké výhody, vylepšení atd oproti XP ?Kermitak píše:Za sebe muzu rict, ze provozuju Win 7 64b a s Cubase4 + UAD2 + RME HDSP 9632 nepozoruju zadny problemy.
.
No ja som teraz videl Windows7 na notebooku .. bolo to desne pomale , desne dlo to bootovalo .. Vsetky veci co ma srali na viste ma aj windows 7 ..
Ale samozrejme to som ja .. Inemu to moze vyhovovat ..
Ale samozrejme to som ja .. Inemu to moze vyhovovat ..
No to zní slibně. Ještě kdyby to eliminovalo můru zvanou "lost ASIO buffer", tak by to bylo na tanec a oslavyKermitak píše:
Na prvni pohled ne, vsechna zasadni vylepseni jsou pod kapotou, jak uz jsem psal vyse, ale jsou z meho pohledu velmi zasadni. Maji na svedomi to, ze nebudes pozorovat nevysvetlitelne vytuhy, zpomalovani, driver by ti nemel shodit system, mela by se lepe vyuzivat pamet, atd. Krom jineho ma tohle napriklad i pozitivni dopady na bezpecnost apod. Zkratka je to moderni system se vsim vsudy, jeho potencial se plne odkryje postupem casu (lepsi vyuzivani noveho HW, efektivnejsi prace s velkymi kapacitami, atd.)

Pytkin: jasne, rikam, ze vyjimky se najdou vsude a u vseho, 100% spokojeny zakazniky nenajdes nikde
ale to u neceho tak komplexniho, jako je dneska operacni system, snad ani neni mozny.
Fakt si Ivo myslim, ze bude nejlepsi, kdyz si nekde sedmicky pujcis a vyzkousis, to je nejjistejsi cesta, sto lidi sto chuti.

Fakt si Ivo myslim, ze bude nejlepsi, kdyz si nekde sedmicky pujcis a vyzkousis, to je nejjistejsi cesta, sto lidi sto chuti.
A obecně - všechny VST pluginy automaticky fungují pod W7 nebo jsou třeba jejich nové verze speciální pro W7 ?
Pytkin mel asi nainstalovane jine Windows 7 nez ja
Upgradoval jsem z XP na Win7 (32 bit) a je to rozhodne zmena k lepsimu. System rychleji reaguje, rychleji bootuje a jen tak neco ho neshodi. Kratce jsem zkousel i Visty, ale to byl pruser.
Podle me neni duvod u XP zustavat.
Tady je link na peknej clanek, kdyby nekdo chtel: http://createdigitalmusic.com/2009/09/2 ... #more-7680

Podle me neni duvod u XP zustavat.
Tady je link na peknej clanek, kdyby nekdo chtel: http://createdigitalmusic.com/2009/09/2 ... #more-7680
A pro běžné potřeby DAW/místní sítě stačí W7 Home ?
Hele obecne nevim. Mne vsechno co potrebuju funguje, ale vim ze je snad nejaky problem v tom, ze 32b VSTcka nefunguji v 64b verzich DAW (neplest s 64b OS). Ja to resim tak, ze zatim bezim 32b DAW a nemam s tim problem, navic treba Steinberg snad ma v Cubendu nejaky interface, ktery tohle resi automaticky. Nicmene s 32b W7 nebo v 64bit W7 v 32bit DAW by imho nemel byt problem, koneckoncu VSTcka jsou normalni aplikace.Ivo píše:A obecně - všechny VST pluginy automaticky fungují pod W7 nebo jsou třeba jejich nové verze speciální pro W7 ?