Windows - legal na druhu

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

já bych řekl, že je to pololegální a tím, že na instalaci pro hudbu nebudes požívat internet to ani nikdo nezjistí ;-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

dano prober se. koupil sis soft, kterej pouzivas? koupil! tak se vys*r na nejaky nesmysly a pouzivej ho jak je libo. mas snad nejakej rozum, krome toho precitlivelyho svedomi, ne?

fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

-> biscuit: jj, mám tři bedny a na každé legální pinďousy, ale kdybych chtěl jednu instalaci na dva harddisky do jedné skříně, tak to vůbec neřeším ;-)

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Dano:
Legalnost - pracoval jsem v uradu kde to byl samej pravnik, meli jsme admina velmi citlivyho na legalni pouzivani softu presne dle licence. Vzdy kdyz mel pochybnost jak si licenci vylozit obratil se na nase pravni oddeleni a pravnici mu vzdy sdelili, ze si s tim softem dle jejich nazoru muze delat vpodstate co chce, protoze ta licence je nejasne napsana a vyrobce softu by u soudu nepochodil.
Takze pro tvoje klidny svedomi - pocinas si urcite legalne, licence jsou psany nejednoznacne.

dano

Příspěvek od dano »

biscuit píše:dano prober se. koupil sis soft, kterej pouzivas? koupil! tak se vys*r na nejaky nesmysly a pouzivej ho jak je libo. mas snad nejakej rozum, krome toho precitlivelyho svedomi, ne?
jasne /teda aspon dufam/:) ale mne skor islo o to aka je to pic..ina zo strany microsoftu ked takto rozmyslaju... jasne ze ho budem pouzivat ako chcem...

len je sila ze placu ze ma kazdy druhy clovek piratsku verziu a ked sa niekto rozhodne pre legal, tak mu hadzu pod nohy polena

dano

Příspěvek od dano »

Vuid píše:Dano:
Legalnost - pracoval jsem v uradu kde to byl samej pravnik, meli jsme admina velmi citlivyho na legalni pouzivani softu presne dle licence. Vzdy kdyz mel pochybnost jak si licenci vylozit obratil se na nase pravni oddeleni a pravnici mu vzdy sdelili, ze si s tim softem dle jejich nazoru muze delat vpodstate co chce, protoze ta licence je nejasne napsana a vyrobce softu by u soudu nepochodil.
Takze pro tvoje klidny svedomi - pocinas si urcite legalne, licence jsou psany nejednoznacne.
to s tebou uplne suhlasim, preto som aj kontaktoval priamo microsoft, lebo v tej zmluve sa fakt neda vyznat

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

poslechni v praci mam XPcka Pro nandany na dva disky a nic jsem neresil, normalne jsem zavolal na linku, pres automat regnul a nazdar.

Jinak nedalo by se ten disk vysapat GHOSTem tak jak je se systemem i s registraci a na ten druhej disk ho zase nasypat ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

asymetrix

Příspěvek od asymetrix »

safa píše:Jinak nedalo by se ten disk vysapat GHOSTem tak jak je se systemem i s registraci a na ten druhej disk ho zase nasypat ?
Asi áno. Chcel som mať XP-čka na dvoch partíciách (hudba a ostatné) - ale na tom istom disku. Keďže nemám doma internet a musel som to registrovať po telefóne, automaticky som si po nainštalovaní a zaregistrovaní urobil image, rozbalil som to do druhej partície a teraz si bootnem, ktorý chcem.

dano

Příspěvek od dano »

Netusite ktore casti pocitaca vygeneruju cislo, na zaklade ktoreho sa potom vykona aktivacia v microsofte? Konkretne ma zaujima ci to cislo spolugeneruje aj hard disk...

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

moje zkusenost je takova, ze v mikrosoftu to vubec neresi, mel jsem od kamosky windows, kde ji to zablokovali kvuli tomu, ze si je instalovalo dalsich x lidi, tak jsem do microsoftu zavolal, at mi to odbloknou a zadny problemy nedelali

dano

Příspěvek od dano »

Ako riesite upgrade windowsov, ked nemate svoje hudobne PC pripojene k netu?

rastis

Příspěvek od rastis »

dano - pokial nie si pripojeny k netu, nepotrebujes ziadne windows update. oni tie update su spravidla iba bezpecnostne zaplaty. pokial ovsem nie si pripojeny, si zabezpeceny maximale :)

dano

Příspěvek od dano »

rastis jasne, no update windowsu ti napriklad aj stiahne najnovsie drivere napriklad pre procesor

rastis

Příspěvek od rastis »

Co sa tyka wins a celeho PC, tak osobne sa snazim nehasit, co ma nepali a vazim si, ze mi vsetko ako - tak seriozne funguje :). Windows update riesim iba pre bezpecnostne zaplaty (mam komp nonstop pripojeny, jednu instalaciu systemu na vsetko, ale negamesim :) ). Spravidla tam mikrosoft ani nic ine ako zaplaty na stiahnutie neponuka...

kexik

Příspěvek od kexik »

dano: updaty suvisiace s hardverom najdes najlepsie na webe vyrobcu zakladnej dosky. ide hlavne o nove biosy (moc dolezity update - nepodcenovat), ovladace chipsetu, ale byvaju tam aj patche na procesor aj linky na ovladace grafickych chipov atd...

Odpovědět