Windows - legal na druhu
Windows - legal na druhu
S novym kompom som si kupil aj Windows, ze sa reku legalizovati načim treba. Moja predstava bola taka ako doteraz, teda ze budem mat ten win na dvoch diskoch nainstalovany - jeden na audio a jeden na office a len pri zapnuti kompu si zvolim, z ktoreho ma masinka bootovat podla toho, co idem na kompe robit...
Predstava krasna, az kym som pre istotu nezavolal na info linku Microsoftu, ci je OK mat jeden windows na dvoch doskoch v ramci jedneho kompu. No a ta pizda mi povedala ze nie, ze aj ked ide o jeden pocitac, musim mat dve licencie, teda zaplatit dvojnasobnu sumu...
Toto sa da v pohode obist a aj tak to nainstalovat na dva disky, no serie ma ze to uz nie je legalne. Nech idu do riti... Clovek chce byt poctivy a este na to aj doplati:)
Este som sa poistil tak, ze som svoju otazku poslal aj pisomne ze co mi odpisu smradi zasrani.
Predstava krasna, az kym som pre istotu nezavolal na info linku Microsoftu, ci je OK mat jeden windows na dvoch doskoch v ramci jedneho kompu. No a ta pizda mi povedala ze nie, ze aj ked ide o jeden pocitac, musim mat dve licencie, teda zaplatit dvojnasobnu sumu...
Toto sa da v pohode obist a aj tak to nainstalovat na dva disky, no serie ma ze to uz nie je legalne. Nech idu do riti... Clovek chce byt poctivy a este na to aj doplati:)
Este som sa poistil tak, ze som svoju otazku poslal aj pisomne ze co mi odpisu smradi zasrani.
Naposledy upravil(a) dano dne 09 říj 2006 12:21, celkem upraveno 1 x.
Re: ...
ved ja to aj chcem pouzit v jednom pcbassline píše:to je politika microsoftu...OEM licencia ti plati iba pre ten konkretny jeden PC...dokonca aj ked menis v tom istom PC dosku, aktualna licencia ti uz prestava platit...
To je podle me pekna blbost. Licence se prodava k uzivani na jednom pocitaci a nikde neni omezeno, kolikrat to na nem muzes nainstalovat. Kdyz si koupis novej disk a nainstalujes to znova, tak je to fyzicky to same, jako tvuj pripad. Takze 2 disky bych opravdu byt tebou neresil a nenechal bych si kazit dobry pocit. To bys pak ty wokna nemoh ani preinstalovat...
Lenze on tam pouziva obidva HDD s obidvoma windowsmi v jednom PC...a to je prave nelegalne...Amorph píše:To je podle me pekna blbost. Licence se prodava k uzivani na jednom pocitaci a nikde neni omezeno, kolikrat to na nem muzes nainstalovat. Kdyz si koupis novej disk a nainstalujes to znova, tak je to fyzicky to same, jako tvuj pripad. Takze 2 disky bych opravdu byt tebou neresil a nenechal bych si kazit dobry pocit. To bys pak ty wokna nemoh ani preinstalovat...
kolega tohle řešil pomocí profilů, dva disky můžeš využít daleko lépe, než si oba zas.... woknama
konkrétně má jeden profil na nahrávání hudby, kdy jsou zakázány veškeré síťové služby a vypnutý antivir a v druhém profilu má síť a kancelář (office - přesněji Open Office)
wokna mu pak stačí jedny, druhej disk má jen na dokumenty
(klidně si udělej taky na jednom disku partition se systémem a třeba partition na dokumenty, druhej disk nech jen na hudbu (video)
s tím by ti měli "Billovi hoši" pomoct
konkrétně má jeden profil na nahrávání hudby, kdy jsou zakázány veškeré síťové služby a vypnutý antivir a v druhém profilu má síť a kancelář (office - přesněji Open Office)
wokna mu pak stačí jedny, druhej disk má jen na dokumenty
(klidně si udělej taky na jednom disku partition se systémem a třeba partition na dokumenty, druhej disk nech jen na hudbu (video)
s tím by ti měli "Billovi hoši" pomoct
Ja mam taky koupenej win xp prof, a parkrat mi to padlo, a kdyz sem to instaloval po nekolikaty, tak uz sem musel volat na microsoft. Protoze mi to zablokovali.Amorph píše:To je podle me pekna blbost. Licence se prodava k uzivani na jednom pocitaci a nikde neni omezeno, kolikrat to na nem muzes nainstalovat. Kdyz si koupis novej disk a nainstalujes to znova, tak je to fyzicky to same, jako tvuj pripad. Takze 2 disky bych opravdu byt tebou neresil a nenechal bych si kazit dobry pocit. To bys pak ty wokna nemoh ani preinstalovat...
DEMENTI!!!!
....:::: DJ Dave ::::....
Podle mě to až tak řešit nemusíš, páč nepředpokládám, že bys s tou instalací pro hudbu lezl na net, akorát možná bude menší problém s aktivací systému... Ale nepředpokládám, že by tě za to někdo buzeroval, protože máš windows legálně koupený, nainstalovaný na jednom jediným počítači a přes net microsoft zjistí, že to je OK, takže si to tak s klidným svědomím nainstaluj a používej 
Re: ...
praveze sa to nainstalovat DA aj na dva a v pohode to aj zaregistrujes... ja riesim len to ze to nie je legalne...bassline píše:jo, lenze uz to instalujes 2x na 2 rozne hdd....viem je to nezmysel, ale co uz