Zase ten BRUM, prosim o pomoc
upman: a jeste jedna vec, bylo by dobry vedet, jestli to piano ma trafo nebo spinanej zdroj. A kdyz jsi psal, ze ho vypinas, ma to klasicke kolibkovej vyipnac, nebo se to vypina jenom nejak softwarove pres nejakej spinac ?
Naposledy upravil(a) Kimi dne 09 srp 2006 10:59, celkem upraveno 3 x.
Hmm, piano je je pripojeny pres malou cernou pixlu (trafo) a z nej leze kabel do zasuvky, ktery ma 2 kaliky + diru na zemnici kolik. Tohle me presne taky napadlo;( Celkove to je zapojeny takhle:
- piano pres trafo, trizilova snura
- aktivni bedny Tapco, dvouzilova snura
- FW karta - maxi trafo s menicem napeti, dvouzilova snura, popr. to napajim z FW, ale bruci to stejne
Pak uz jenom 1 audio Proel kabel s jackem mezi L peiana a In kary. Jakmile je piano v zasuvce, tak to bruci, kdyz se pusti pocitac, tak je jeste navic slyset co se deje.
- piano pres trafo, trizilova snura
- aktivni bedny Tapco, dvouzilova snura
- FW karta - maxi trafo s menicem napeti, dvouzilova snura, popr. to napajim z FW, ale bruci to stejne
Pak uz jenom 1 audio Proel kabel s jackem mezi L peiana a In kary. Jakmile je piano v zasuvce, tak to bruci, kdyz se pusti pocitac, tak je jeste navic slyset co se deje.
jojo, Kermitak ma pravdu, ruseni pravdepodobne nebude ze zemni smycky, bude to delat nejakej zdroj.
UPSka i ta levna ma samozrejme i filtraci, po tom co me i mym pratelum odesla cast PC na vecnost protoze nemeli UPS bych uz PC bez UPS neprovozoval:)
Jinak tato UPS proti brumu ze zemni smycky nepomuze - pokud zrovna nejede na baterie, ale tim bys to prave spolehlive vyzkousel!
UPSka i ta levna ma samozrejme i filtraci, po tom co me i mym pratelum odesla cast PC na vecnost protoze nemeli UPS bych uz PC bez UPS neprovozoval:)
Jinak tato UPS proti brumu ze zemni smycky nepomuze - pokud zrovna nejede na baterie, ale tim bys to prave spolehlive vyzkousel!
GEM ma vypinac na tele pristroje (je to kalvir za 35tis) + trafo ma na sobe diodku.
Asi to bude ta podelana zemni smycka - zkusim ale asi i pujcite nekde UPSku a vyzkouset to. Pocitac mi zatim neodesel - resim to jednoduse - mam prodluzku z UK s jejich zastrckama a par UK kabelu - maji v sobe prepetovou pojistku. Kdyz mi vyskoci proud, tak jenom menim pojistku (to se ale zatim stalo jenom jednou), ovsem samozrejme prijdu o vsechno, co sem zrovna delal
Dneska tam po praci zkusim vrazit nejaky filtr, snad to pomuze, uz sem z toho fakt hovovej ;(
Asi to bude ta podelana zemni smycka - zkusim ale asi i pujcite nekde UPSku a vyzkouset to. Pocitac mi zatim neodesel - resim to jednoduse - mam prodluzku z UK s jejich zastrckama a par UK kabelu - maji v sobe prepetovou pojistku. Kdyz mi vyskoci proud, tak jenom menim pojistku (to se ale zatim stalo jenom jednou), ovsem samozrejme prijdu o vsechno, co sem zrovna delal
Dneska tam po praci zkusim vrazit nejaky filtr, snad to pomuze, uz sem z toho fakt hovovej ;(
Ted jsme se hezky rozesli v nazorech
Hele jestli ma pocitac i GEm nulak, tak to smycka bejt muze.
Vuid: ono kdyz mas pred PCkem nejakyho psa s filtrem a prepetovou ochranou, tak by ti pri vypadku proudu nic odejit nemelo, na to nepotrebujes UPSku
A v dnesni dobe zurnalovejch filesystemu bys ani nemel prijit o data, ale je fakt, ze je to proste pohodlnejsi a clovek muze dal pracovat 
Vuid: ono kdyz mas pred PCkem nejakyho psa s filtrem a prepetovou ochranou, tak by ti pri vypadku proudu nic odejit nemelo, na to nepotrebujes UPSku
Naposledy upravil(a) Kimi dne 09 srp 2006 11:10, celkem upraveno 3 x.
Tak to se teda dost pletes, minimalne HDD je ve znacnem ohrozeni, ale i ostatni komponenty. Me pri vypadku proudu odesel zdroj a dvd-rom, bratrovi graficka karta, otci zdroj a FDD. A to jsme meli vsichni snury s prepetovou ochranou.Kermitak píše: Vuid: ono kdyz mas pred PCkem nejakyho psa s filtrem a prepetovou ochranou, tak by ti pri vypadku proudu nic odejit nemelo, na to nepotrebujes UPSkuA v dnesni dobe zurnalovejch filesystemu bys ani nemel prijit o data, ale je fakt, ze je to proste pohodlnejsi a clovek muze dal pracovat
Jo a az budes zkouset tu UPSku, tak musis jet na baterky, abys neco poznal. Resp. nejdriv to zkus s UPS pripojenou k siti a jestli ti zmizi brum, bude to bordel v siti, kterej ta UPSka odfiltrovala. Jestli ti brum nezmizi, tak prepni na baterky (pro sychr vytahni tu UPSku normalne ze site) a pokud to pak zmizi, je to zemni smycka.
No a muzu jet s UPSkou porad na baterky? Asi tezko, pocitam ze neni ten stroj pitomej, alias jakmile je v siti, tak to pousti skrz, jinak z baterek, ne?
Jinak ta prepetova ochrana, tohle by melo stacit: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38341. Akorat tam asi neni filtr, takze pro me je to na ho....
Jinak ta prepetova ochrana, tohle by melo stacit: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38341. Akorat tam asi neni filtr, takze pro me je to na ho....
Na baterky furt jet nemuzes, protoze se vybijej:)
Ale Kermitak ti to uz psal - kdyz UPS vytahnes ze site tak jedes na baterie, a jestli v ten okamzik zmizi brum tak je to jednoznacne brum ze zemni smycky!
Jestli brum nezmizi tak ho vyrabi s nejvetsi pravdepodobnosti zdroj k pianu.
Ta prepetovka ma i filtr, lepsi je ale prodluzka s prepetovkou, filtrem a vypinacem.
Ale Kermitak ti to uz psal - kdyz UPS vytahnes ze site tak jedes na baterie, a jestli v ten okamzik zmizi brum tak je to jednoznacne brum ze zemni smycky!
Jestli brum nezmizi tak ho vyrabi s nejvetsi pravdepodobnosti zdroj k pianu.
Ta prepetovka ma i filtr, lepsi je ale prodluzka s prepetovkou, filtrem a vypinacem.
Neco jako tohle? http://www.alza.cz/kabel-prodluzovaci-2 ... d60779.htm
S tima baterkama je mi to jasny;)))
Jo, to by mohlo stacit - jako zakladni ochrana a filtr na bordel ze site. Ja mam za podobnou snurou jeste UPS.upman píše:Neco jako tohle? http://www.alza.cz/kabel-prodluzovaci-2 ... d60779.htm