Zase ten BRUM, prosim o pomoc

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
upman
Vybavení

Zase ten BRUM, prosim o pomoc

Příspěvek od upman »

Nazdarek,

poridil sem si novou FW M-Audio 410. Je pichla (a napajena) pres FW z meho pocitace. Do ni jsou privedeny 2 audio kabely z digitalniho piana GEM pRP 800.

A bruci to:( Ja uz fakt nevim co s tim, vyzkousel sem vsechno (jedna zasuvka, odpojit vsechno ostatni, spojit dratem), ale porad to bruci. Vysledoval jsem nasledujici:

- staci, kdyz se snurou z piana jen dotknu koliku v zasuvce, hned se ozve brum
- pokud je piano vypnute, vsechno je v pohode
- brum kolisa v zavislosti na tom, co zrovna dela pocitac - alias slysim co se deje v pocitaci. Byt tointerni zvukovka, tak bych to videl na nejaky konflikt v irq, ale tohle je externi FW zvukovka....

Poradte prosim, uz fakt nevim co s tim, zvukovku sem si hlavne porizoval, abych mohl nahravar audio z piana, takhle mi je na h....

Dik
upman

dj-bobr

Příspěvek od dj-bobr »

Lezou tam haluze po zemnícím vodiči... je potřeba to oddělit, nejlépe oddělovacím transformátorem.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Ten brum dela na 100% zemeni...
Co mas za pocitac ? Notebook, nebo stolni PC.
Ja mel stejnej probelm s notebookem a s FW zvukovkou. Udelal jsem si kabel k notebooku kde je odstrihly zemeni a vse funguje jak ma. Jen se ten kabel nesmi pouzit na nic jinyho jen na notebook...

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Mam desktop, brum dela 100% zemeni, s tim sem si jisty, ale nemam poneti, jak to z nej dostat.

Vcera jsem jeste udelal dalsich par pokusu a dosel jsem k nasledujicimu:

- i pri vypnutem digit. pianu, jen propojenem pred L/R audio je brum slyset, i pri vypnutem pocitaci!
-jakmile vytahnu piano z elektriky, bum prestane.

Zjevne za to muze nejaka smycka mezi pianem a zvukovkou. Vrazil vsechno do jedne zastrcky, nepomohlo.

Co to je ten oddelovaci transformator? Takova ta civka, co se dava na kabely od monitoru?

Kazdopadne, FW kabel ke zvukovce neni stineny nijak, je to normalni 2m dlouhy kabel.

Neexistuje nejake udelatko, treba jako prodluzka nebo neco, do ceho se strci pristroj, ktery to vyrusi?

Diky moc, fakt uz si trham vlasy;(

dj-bobr

Příspěvek od dj-bobr »

Oddělovací transformátory se dost blbě shání jako hotový výrobek s konektory pro "okamžité použití"; pokud umíš aspoň trochu zacházet s páječkou, nejjednodušší je si v GESu koupit dvě tyhle trafa > http://eos.ges.cz/peosc.asp?menu=rejstr ... &poznamka= < (pro tyto účely je vhodný typ KBT 600/600) a dobastlit si k nim potřebné kabely. Mě už se to osvědčilo několikrát :)
Bohužel netuším, kde se dá takováhle věc sehnat hotová...

Jo, mimochodem - nejde to piáno napájet z baterek? Pokud jo, taky by to stálo za pokus.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Dik, no aspon vim na co mam shanet. Piano z baterek bohuzel nejede, napadla me spis UPSka od kompu, akorat pokud nevim, ze je to jisty, tak se mi do toho nechce cpat prachy.

Fakt to nechapu, jak se to resi na profi scene? Typkove prijedou s masinkama a nastrojema, vrazej to do zsasuvky a prece potom nebehaji kolem kabelu a nezkouseji co jim bruci, ne? Musi na to byt nejaky usmernovac....

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

dj-bobr: copak o to, sehnat hotovy oddelovaci transformator "plug and play" problem neni (maji ho na kazdem rohu, jak v GESU, tak v GM), ale je to cenove ponekud jinde...

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Ehm, tek jeste pro blbyho: oddelovaci transformator mi vyresi muj problem? Znamena to ale, ze budu muset tuhle vecicku pripojit na vsechy el. zarizeni, nebo jenom na piano? Hodte sem link na hotovy veci - pokud vezmu kolik sem dal za zvukovku a klavir a to, ze uz nemuzu 4 dny (Ku*va) nic delat, tak me asi jen tak nejaka cena nezabije....

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

.. a propo, nevyresil by to jenom jiny zdroj k pianu? Je to 12V/2000mAh, to by snad melo jit sehnat v pohode kolem 300kc....

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Upman: www.pselectronic.cz , do vyhledavani zadej 200-230V-FLEX. Je to 200VA zdroj, takze nevim jestli by ti utah i ten pocitac (mozna jo, zalezi co mas za stroj), kazdopadne to trafo musis vlozit do ty smycky, tzn. pichni ho pred piano a mas po problemu (za predpokladu, ze ten brum skutecne ma na svedomi zemni smycka)
Naposledy upravil(a) Kimi dne 09 srp 2006 12:12, celkem upraveno 2 x.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Jo akorat tam mozna budes muset prisroubovat zastrcky, na to trafo, ale to je drobnost. Jinak vykonnejsi a 100% hotovy trafa maj tady:
http://www.empos.cz/cenik/index.php?ik= ... id=&skpid= , ale platit 2x tolik jenom kvuli zastrckam mi prijde zbytecny ;)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hele, a co tohle: http://www.alza.cz/zalozni-zdroj-apc-cy ... d63255.htm, da se sehnat i levnejsi varianta

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Mozna by to jiny zdroj k pianu vyresil, mozna by to vyresila i obycejna prodluzovacka s filtrem a vypinacem za par kacek - to se mi osvedcilo u notebooku se spatnymi zdroji....
Nejlip ale udelas kdyz si koupis nejakou levnou UPSku, aspon budes mit "baterie" pro pokusy.
Navic chranit pc pred prepetim a vypadky v siti je celkem potrebne!
Doporucuju APC Cyber Forte500, mam jiz delsi dobu a funguje bezvadne a naprosto potichu. Stoji par kacek.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

2 Vuid: hele, ta UPSka, jenom pro vysvtleni - jak zaridi, ze mi to prestane brucet?

Jinak prodluzku s vypinacem mam....

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

upman: nejde o to, aby ta prodluzka mela vypinac ;), ale aby mela filtr. Jinak tyhle levny UPSky ti to vyresit nemusej, protoze jsou offline a pokud nejedou na baterky, zadny galvanicky oddeleni tam neni (vystup je pres relatka propojenej se vstupem).
Ale napadla me jedna docela dulezita vec - bavime se o zemni smycce, ale - ty mas to piano pripojeny do site trizilovou snurou ? (s nulakem). To asi ne co...?

Odpovědět