Zvuková izolace počítače

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vodní chlazení ? Tooje bezhlučné ? Ale vždycky zůstávají disky.
Tady je rada ze zámoří:
Akorát by to chtělo nějakého šikulku, který by to byl schopen zrealizovat...
"For your computer, you can build a box yourself, but it is not always easy to get good ventilation which is most important so the computer does
not run hot and start having problems.

Do you feel safe making a vent/hole to the outside?

You could build a nice double-cabinet to put your computer inside, with a normal cabinet door in it, that latches tight, and put it next to the
back wall, with a hole in the outsidewall to vent. Put a nice, quiet computer fan (or several) in the back of the cabinet connected to a air-
conditioning hose connected to the outside.

See the attached drawing I made.

Note, the thing that stops SOUND from traveling is HEAVY, DENSE material. Lead. Sand. Etc. Make a double box with dense material in the
outside box that is between the studio and the inside box with computer. Etc.
You can try first and see if it can just vent quietly into the room, otherwise, yes, to the outside.

If you make a tight seal between hose and wall, it should not loose too much heat.

Actually, every corner of the box, and anywhere two materials are joined (edges of the box, etc) should be heavily caulked to make an airtight
seal.

The door should have weather stripping material (like on the door of a refrigerator or freezer) to make an airtight seal as well."

Obrázek
Naposledy upravil(a) Ivo dne 12 kvě 2005 00:02, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja osobne cekam (uz nekolik mesicu) az mi vyzbydou penize a jdu do toho. http://www.vodnichlazeni.cz/index.php

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

Ivo: ja bych se asi jen bal vlhkosti (mozna zbytecne) a ty zimy. Pres noc by ti to pri -20C asi pekne vymrzlo.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

_ravi_ píše:Ivo: ja bych se asi jen bal vlhkosti (mozna zbytecne) a ty zimy. Pres noc by ti to pri -20C asi pekne vymrzlo.

no nemusi to poslat rovno na dvor, staci susedovi do garaze :lol:

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

No, vezmu-li si hluk cerpadel, tak to sice bude lepsi nez vetraky, ale 0 nikoliv.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vychází mi z toho jediné:
1) Absolutně minimalizovat hluk počítače jako takového (case, větráky, disky ...).
2) nechat si udělat speciální velikou masivní zvukotěsnou krabici s dlouhým větracím vývodem(stačilo by asi v rámci místnosti) a též s vhodně vyřešeným vývodem na kabely.
Ale na to musím najít vhodného tvůrčího člověka ... Výsledek musí být 0 ...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

odporucam prestudovat www.silentpcreview.com a jej forum. moja oblubena site, daju sa tam nacerpat rozne napady...

http://www.hushtechnologies.net/start.html toto je krasa fanless pocitace...

dan

Příspěvek od dan »

Ivo píše:No jo - ale tam žádná jiná místnost není ! To je prostě jedna budova a kolem zahrada ... další místnost nebyla úřadem povolena ... anebo tam přistavět malou kadibudku 1x0,5 m ? Ale bude v ní v zimě mráz ...
Když pominu architektonické kvality:-), a zaměřím se na funkčnost, tak bych se toho mrazu možná tolik nebál, pokud bude bouda tepelně izolovaná. Zvláš?, když bys tam dal okno, které bys v létě zase zakrýval.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Ahoj Ivo:)
Já jsem do tohoto problému vrazil poměrně velký peníze, ale stálo to za to. nechal jsem si odhlučnit počítač od firmy Mironet (dnes spíš Orange a Green). Stálo to i s kisnou a zdrojem nějakých 9tis. Kč, ale výsledek je skvělej.
Pokud to chceš upravovat sám, tak základ je ve větším počtu větráků běžících při nižších otáčkách. Stačí například místo jednoho ve zdroji, který fouká z počítače, připevnit stejný na nasávání do přední spodní části a oba 12V ventilátory připojit na 5V. Všechny ostatní otvory musí být utěsněny. (Mironet má i jeden malý nasávací větráček zespodu zdroje)
Celý počítač je pak potřeba zevnitř vylepit nějakou pohltivou hmotou...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ahoj :-)
Sám to určitě dělat nebudu (jsem technický antitalent). Čili ten tvůj počítač je zcela bezhlučný - resp. po strčení do nějaké zvukotěsné krabice by byl ?

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Tak zcela bezhlučný pochopitelně není, ale tak tichý počítač, jak je ten můj, jsem ještě u nikoho neslyšel. V postatě jediné co slyším, je jemné hučení zadního ventilátoru, foukajícího ven. Ale počítač mám hned pod sebou u nohou, takže v nějaké skříni by to bylo ještě podstatně lepší.
Každopádně i takto, mě to u práce nijak neruší (hlasitější je hvízdání harddisku ve Fostexu D80, pokud ho mám zapnutý).

Pokud někdy pojedeš přes Brno, tak dej vědět a múžeš si ho poslechnout...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

kexik

Příspěvek od kexik »

No tak tomu postav budu/skrinu vnutri tej garaze, ALE smerom von vysekaj do obvodoveho muru dieru s krycou mriezkou ohladom vetrania... to bude stacit, snad s vynimkou tropickych letnych dni ktorych je ale 10 do roka... material skrinky mdf alebo sadrokarton + nejaky rockwool alebo molitan na steny a je to... s odhlucnenymi dvierkami aby si sa raz za cas k tomu aj dostal... supertiche kejsy mi pridu ako blbost, oproti beznej tichej skatuli maju navrch mozno 5 decibelov...

deep

Příspěvek od deep »

Ja bych nejvetsi problem videl v hluku co dela hardisk, pokud ma nekdo
tip jak ho sklidnit sem s nim..
muj komp je v podstate celej na pasivu. staci vybrat spravny komponenty
a velkou skrin aby se to teplo melo kde rozptylit
1. zdroj 350W na pasivu (5000 bych za nej nedal ja si ho udelal) hluk =0
2. grafika na pasivu (hry uz me neba) hluk =0
3. procesor, drive pasiv (0.7kg medi) ted po upgradu vodni chlazeni hluk =0 ted s vodnikem taky dobry jen lehce vrni kdyz na nej nalepim ucho
4. akorad nevim co s tim diskem neprijeme piska (oproti zbytku)

osobe bych si do poce nejaky izolacni materialy necpal
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

Me se napriklad pocitac zasekaval, kdyz jsem vnitrek skrine castecne polepil molitanem.

kexik

Příspěvek od kexik »

Deep: jak si vyrobil 350W pasivny zdroj, prosimta? len si zvacsil chladice? alebo rovno zbastlil klasicky linearny zdroj, 500W trafak atd?

Odpovědět