Zvuková izolace počítače

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
dan
Příspěvky: 27
Registrován: 10 čer 2002 11:11

Anebo olejovy chlazeni

Příspěvek od dan » 26 kvě 2005 21:26

Tady ten borec ponoril PC do rostlinnyho oleje a uz mu to bezi dlouho a potichu...

počitač v oleji

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 27 kvě 2005 00:05

No to je super ! AKorát vidím určitý problém s vkládáním a vybírání CD a DVD :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 27 kvě 2005 08:48

dvd vytiahnes na kabloch vonka... ani hadr by som do toho nevkladal, bohvie jak to tesni...

podla mna to neni kravina akurat by som urcite nepouzil rastlinny olej, ten polymerizuje... nejaky silikon ale to by stalo dakych 6000 tych 20 litrov

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 12:04

Příspěvek od Pierre niko » 27 kvě 2005 08:51

Tak to je narez! To chce odvahu, na druhou stranu, proc by to nemelo fachat ze? Hele a jak to ma s chlazenim? (neumim nemecky...)

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 27 kvě 2005 09:53

to:kexik
vcelku jednoduse.. to se vezme aspon 400W normalni zdroj (ja 450W)
pro rezervu a proste se mu zvetsi chladic na fetech diodach... v mem
pripade hlinikovy spalek na chlazeni tyristoru z tramvaje :-)
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

dan
Příspěvky: 27
Registrován: 10 čer 2002 11:11

Příspěvek od dan » 27 kvě 2005 10:26

kexik píše:podla mna to neni kravina akurat by som urcite nepouzil rastlinny olej, ten polymerizuje
Jestli jsem to pochopil, tak on zajde kazdej rok nebo pul roku do Aldi, koupi petilitrovku litr po 20 Kc a da tam cerstvej olej, coz drahy neni:-)
Pierre niko píše:Tak to je narez! To chce odvahu, na druhou stranu, proc by to nemelo fachat ze? Hele a jak to ma s chlazenim? (neumim nemecky...)
Jestli jsem dobre pochopil, tak tam nechal i vetrak, kterej mixuje ten olej, aby lepe odvadel teplo ("die lüfter sind zur zirkulation auch noch drin.").

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 28 kvě 2005 10:58

Zamoznejsi mohou rostlinny vymenit za olivovy olej, jehoz cichani zmirnuje pocit frustrace - pri sprave PC to nemuze byt zbytecna investice :)

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 28 kvě 2005 23:19

a pri pouzit opravdu silneho treba 2procesoroveho stroje muze PC slouzit jako fritovaci hrnec :)
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 11:34

Příspěvek od bodyia » 29 čer 2005 22:56

Koukněte na tohle: http://www.silentmaxx.de/stp1.php - není nejlevnější, ale velmi pravděpodobně funkční.
Osobně uvažuju nad instalací http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p ... m#logoInfo a k tomu http://www.thermaltake.com/coolers/chip ... g00003.htm . Na disky bych zkusil http://www.silentmaxx.de/sm-hd.php a dozadu na case 12dB 80mm větrák taky od SilentMaxxu. Dám vědět:-)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 10:51

Příspěvek od Solarfall » 30 čer 2005 08:21

pri pasivnych chladicoch treba mat v case prievan!

cize vpredu dole nasavaci vetrak a vzadu vysavaci. horuci vzduch ti nieco musi z pasivov odvadzat. ja som rozmyslal nad tymi pasivnimi tharmaltakemi ale vzdal som to pretoze tomu moc neverim (a nie je iste ci ho zmestis do case a ci ti sadne na vga kartu) ... isiel som do overeneho zalmana 7000alcu ktory e na 5v tichucky.

disky som si odpojil z case a dal ich na kus peny na dno case a pripevnil ich dobrou lepiacou paskou(na nic lepsie som neprisiel). ucinok to malo taky ze sa mi prestala otriasat case vybraciami a na disky dole fuka nasavaci tichucky 120mm vetrak nexus a ich teplota je super. a kedze su to samsungy tak ich nie je pocut. pocitac sice uz nie je bezpecne prenosny(ale to by s tym obrovskym pasivom na cpu tiez nebol) ale zatial mi to nevadi...

teraz som si pozrel ze ta case silentmaxx stp1 stoji 23000skk bez dph :shock: a to je len zaklad, pasivny zdroj k tomu dalsich 8000skk bez dph... to fakt "neni nejlevnejsi" :lol:

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 30 čer 2005 12:53

Jen takovej malej dotaz.Kdyz je ten pocitac zavrenej treba ve vedlejsi mistnosti ,jak se zapina a jak je to s delkou kabelu mapr.USB ,klavesnice atd.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 30 čer 2005 13:38

musis mat bios ktory vie zapnut klaveskou alebo mysou. vacsina novych dosiek vie. usb je do 5m, resp do nekonecna ale kazdych 5m musi byt hub. klaveska znesie 5m, je to vlastne seriovy port po elektrickej stranke takze snad aj viac... najvatsi trabel je s monitorom... ak ta ale kvalita obrazu moc netankuje tak s dsubom sa da ist na nejakych 10m, tam uz su nejaky duchovia, viac uz je vpodstate zdvojeny obraz. alebo treba kupit v sekaci profi monitor ktory ma bnc vstupy, tam sa da ist donekonecna skoro (v praxi zavisi od grafickej karty ale 50m by nemal byt problem). neviem ako je to s DVI.

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 30 čer 2005 14:26

Jestli muzu.A nastaveni toho zapinani klavesnici?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Příspěvek od Tudy » 30 čer 2005 14:37

Dava píše:Jestli muzu.A nastaveni toho zapinani klavesnici?
Když po zapnutí počítače zmáčkneš DELETE (během testu RAM), skočíš do BIOSu a tam podle desky (mainboardu) zřejmě v Power Managementu lze nastavit, jakým tlačítkem, nebo jakou kombinací kláves lze zapnout počítač. Ale každá deska to neumí.
Taky pozor, u některých desek ta kombinace funguje tak, že např CTRL F1 musíš zmáčknout současně, u některých postupně, abys počítač zapnul

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 30 čer 2005 18:35

Dava: dalsi moznost je ta ze si koupis za par tisicovek console extender, coz jsou dve krabicky, z nich jednu zapojis do pocitace (do konektoru pro klavesnici, mys a monitor), do druhe pripojis klavesnici, mys a monitor a ty krabicky pak spojis normalnim UTP kabelem (kroucena dvoulinka). Vzdalenost toho kabelu muze byt az 200m, rozliseni monitoru to zvladne podle modelu do 1600x1200 (mozna i vic). Take existuji modely kdy si muzes nejakym shortcutem prepinat i mezi vice pocitaci.

Odpovědět