Pocitac sa trapi s DAW a VST

Vše o programu Digidesign Pro Tools
peterslaby
Příspěvky: 67
Registrován: 10 říj 2012 15:03

Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od peterslaby » 16 bře 2014 20:19

Srdecne pozdravujem,
chcel by som sa spytat na vas nazor...
Mam starsi notebook, hp intel core duo 1.66 Ghz, k tomu 2 GB ram, s Windows XP SP3
uz nejaky cas mi na nom beha Pro tools m-powered 8.0 spolu s programom VST to RTAS adapter 2.0, aby mohli na nom behat aj VST plug.
Lenze casto sa mi stane ze notebook uz prestava stihat ked napr. v stopach pouzijem napr. delay alebo aj ine efekty
Rozmyslal som na zvacseni pameti ram, chcem sa spytat ci by to mohlo notebooku aspon trochu pomoct, alebo je viac na vine procesor, a treba radsej kupit novy notebook, alebo ci by nepomohlo napr. preinstalovat win xp na win 7.....neviem
rozmyslal som na zvacseni ram (da sa do 4 GB).
Otazka je hlavne ci pri sekani al. tazkom zvladani VST je na vine Ram alebo procesor, alebo oba dva??
Dakujem

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od Ivo » 16 bře 2014 20:37

To už je opravdu zastaralý setup, o moc lepší to asi ani rozšířením RAM nebude a chtělo by to spíš celkově upgradovat (vč. nového notebooku) na jiný výkonnostní level. Ceny notebooků už jsou dnes tak nízké, že bych asi neváhal ...

zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od zazz » 16 bře 2014 20:55

Myslim, ze te limituje spis procesor

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12784
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od dendy » 16 bře 2014 22:52

jednoznacne procesor, ram ti nijak nepomoze v tomto

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od jazzym » 16 bře 2014 23:22

ja by som to vyskušal s tou ramkou najprv , trošku sa obavam že precenujete naročnosť delay reverbov .. a podcenujete vykon toho procesora :roll: ten má na viac ako na 2GB ram zktorych ukusuje grafika

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2014 23:36

ale ram mu nepomoze , ak nestiha procesor ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od Liquid Sound » 16 bře 2014 23:41

peterslaby píše:Srdecne pozdravujem,
chcel by som sa spytat na vas nazor...
Mam starsi notebook, hp intel core duo 1.66 Ghz, k tomu 2 GB ram, s Windows XP SP3
uz nejaky cas mi na nom beha Pro tools m-powered 8.0 spolu s programom VST to RTAS adapter 2.0, aby mohli na nom behat aj VST plug.
Lenze casto sa mi stane ze notebook uz prestava stihat ked napr. v stopach pouzijem napr. delay alebo aj ine efekty
Rozmyslal som na zvacseni pameti ram, chcem sa spytat ci by to mohlo notebooku aspon trochu pomoct, alebo je viac na vine procesor, a treba radsej kupit novy notebook, alebo ci by nepomohlo napr. preinstalovat win xp na win 7.....neviem
rozmyslal som na zvacseni ram (da sa do 4 GB).
Otazka je hlavne ci pri sekani al. tazkom zvladani VST je na vine Ram alebo procesor, alebo oba dva??
Dakujem

Léta jsem PT8.0.4cs4 na XP SP3 měl, tak mám hodně (dobrejch) zkušeností. První otázka je, fungovalo to někdy dřív? Resp. zastavujou se sešny, které hrály dřív na tom samym počítači? Pozorobvals zhoršení? Jestli ano pak

druhá otázka, jak je ntb instalovanej? Mají PT vlatní instalaci XPček na separátnim diskovym oddílu? Nebo je všechno spatlaný na jednom disku tj. internet, Office, hry a PT na jednějch Windows?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od Liquid Sound » 16 bře 2014 23:47

Btw. admini by mohli popřemejšlet, jestli to nepřesunout do ./pro-tools/
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od jazzym » 17 bře 2014 02:32

Pytkin píše:ale ram mu nepomoze , ak nestiha procesor ..

predpokladam že je to core2 duo nie dualcore .. to by mal byť ešte celkom svieži notebook .. ked sa pohra s nastaveniami tak by to mohlo šlapat..aspon teda take zakladne efekty určite. :roll: novy notas dokaže kupit každy ale ked sa nevieme zbavit balastu spomalovačov tak to može dopadnuť podobne :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od Pytkin » 17 bře 2014 08:20

jazzym : ano, daky balast mu moze komputer spomalovat .. ale este raz .. ak nestiha procesor , tak mu rozsirenie ram nepomoze ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12784
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od dendy » 17 bře 2014 08:32

jazzy prosim fakt nesir tu dezinformacie.. ram pomoze jedine ak by pouzival velke sample kniznice a nestihalo by mu to dotahovat z disku - aj potom je to skorej o kombinacii viac ram + rychlejsi disk...

ak ma projekt postaveny na pluginoch - syntaky, efekty, tak mu proste nestiha cpu a potrebuje vykonnejsi.. neni tu viac o com meditovat, ram pluginy neurychli. bodka.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od Fractal » 17 bře 2014 08:49

Ono taky jde jít druhým směrem - místo upgrade procesoru - používání programů a pluginů, které byly "in" v době prodeje počítače.

peterslaby
Příspěvky: 67
Registrován: 10 říj 2012 15:03

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od peterslaby » 17 bře 2014 19:27

No mam core 2 cpu tt5500 hp..i ked neviem ci existuju aj starsie typi, lebo ta mala nalepocka na noteboku tak tu mam taku starsiu, je tam intel centrino duo, tak mozno to je aj starsi procesor ako core 2 duo...neviem...ale zas dual to nie je.... no asi najviac problemy nastali, ked som si dokupil wraper vst to rtas.....no zas musim povedat ze teraz mam stale pusten wifi, teda rovno aj pripojenie, a aj nainstalovane avg free 2013, disk je 50 gb a 10 gb
je tam par hier ale nacsinou su to take take pecky pre pamatnikov ako pacman, nieco take objemnejsie co tam je tak to je hra diablo 2, z 50 gb je tam 10 gb volneho, na tom disku je windows, pro tools, hry, a pluginy ana tej druhej casti disku 10 gb su projekty z pro tools..
no len ako zistit ktore vst boli v tom case in...ja zijem v nemecku a tu si obcas kupim magazin beat s dvd, ktore obsahuje vzdy nejake lite verzie vst plugins..naposledy reverb hofa, tak ten mi naozaj vytazil pc, tak ten radsej ani nepustam.
a dakujem za odpovede

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od Liquid Sound » 17 bře 2014 19:34

Tak jestli došlo k zhoršení, tak buď reinstaluj všechno a nebo ještě lépe, rozděl disk na dva oddíly a jeden si nech na nternet, hry, Office atp. a druhej JEN na Pro Tools (bez internetu). Budeš bez problémů. Když to pofrčí z jednoho disku, nikdy to chodit spolehlivě nebude. To Windows neuměj.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

peterslaby
Příspěvky: 67
Registrován: 10 říj 2012 15:03

Re: Pocitac sa trapi s DAW a VST

Příspěvek od peterslaby » 18 bře 2014 20:41

No ja mam Disk rozdeleny na 50 Gb (C) a 10 Gb (E) tak ked si na to E čo ma 10 Gb nainstalujem pro tools 8.0 vst to Rtas a Pluginy a pri pouzivani pro tools vypnem wifi (teda net) malo by to teoreticky lepsie frcat? Ak som to teda pochopil spravne:) a keby si kupim iny notebook, nieco co ma napr. 4 jadra ? Malo by to slapat lepsie? alebo ide skor len o tu frekvenciu procesora???

Odpovědět