Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od carloff » 23 led 2016 22:26

Já mám s 12.4 uplně stejný problém pokud střídám různé samplovaci freq, tak se prostě projekt s jinou sampl. freq neotevře ani po několika restartech pt i win. jediné řešení je dát nový prázdný projekt se samplovací freq kterou budu používat,pak ho zavřít a pak otevřít co potřebuju a jde to.Prostě AVID.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od Liquid Sound » 24 led 2016 00:56

Mám tu PT12.4 na Mavericks a ok resp. tohle to nedělá.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od msmucr » 24 led 2016 02:10

Mě se tohle stávalo kdysi i s PT 10, nemyslím si, že by to byl konkrétní jen problém poslední verze.. Důležité je ještě říct, že to bylo vždy jen na Windows. As to může souviset i se spoluprácí DAE a konkrétního ASIO ovladače zvukovky, protože při té změně frekvence se samozřejmě DAE kompletně reinicializuje a pravděpodobně se to chová jinak při prázdné sešně a již dříve uložené.
Tehdy jsem na to používal stejný workaround, jako tu popisuje Carloff.
Jinak znám např. člověka, co také používá PT 10 ve stejné verzi, co jsem měl, a když je s notebookem někde mimo, tak jede na ASIO4ALL (jen, aby to hrálo ven přes interní zvukovku) a když jsem se s ním o tom bavil, tak říkal, že na tohle nikdy nenarazil, přestože má projekty na střídačku v 44.1 a 48k.

Michal

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od carloff » 24 led 2016 02:12

PT Win 10 RME... dělalo mi to teda i ve verzi 9 a v 10 a v 11 ne.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od msmucr » 24 led 2016 02:18

Jo to vcelku sedí :) u mě to bylo - PT10, Windows 7, RME HDSPe AES.. Ale abych nebyl nespravedlivý k RME, tak jsem to v tu dobu nainstaloval i na domácí šunku s EMU 1212M a projevovalo se to úplně stejně.. :) Nějak pak zvítězila lenost a ani jsem to nezkoušel řešit se supportem nebo někde hledat na DUCu a protože jsem víceméně vždycky dělal většinu dne v jedné frekvenci, tak to nebyl až takový problém.
Novější verze PT jsem už na Windows nikdy pořádně nezkoušel.

Michal

jery
Příspěvky: 18
Registrován: 21 led 2016 23:12
Vybavení

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od jery » 24 led 2016 02:21

Ja mam aj PT 10, a chova sa mi to rovnako. Riesenie je len take ako pise Carloff, ale mne ani to vzdy nezaberie. Potom vypnem PT,
otvorim iny program, napr Wavelab, v nom si prepnem zvukovku na pozadovanu SR. Potom sa mi uz chyti aj PT. Este teda skusim ASIO4ALL, toto som dosial vobec nepoznal. Ale pred jeho instalacou mam original driver k zvukovke odinstalovat? Alebo nie?

Dakujem.

msmucr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 črc 2014 14:12

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od msmucr » 24 led 2016 02:25

ASIO4ALL je jen wrapper na existující ovladač zvukovky.. Fakt spíš taková nouzovka pro lidi, co mají jen on-board zvukovku bez nativního ASIO ovladače. Ten je ve velké většině případů lepší - jak s hlediska výkonu, tak i možností a kompatibility.
Takže to samozřejmě můžeš zkusit, ale obecně bych to spíš nedoporučoval. A samozřejmě původní ovladač tam musí zůstat.

Michal

jery
Příspěvky: 18
Registrován: 21 led 2016 23:12
Vybavení

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od jery » 24 led 2016 02:27

Dakujem Michal za vysvetlenie.

Odpovědět