Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Vše o programu Digidesign Pro Tools
jery
Příspěvky: 18
Registrován: 21 led 2016 23:12
Vybavení

Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od jery » 22 led 2016 00:02

Zdravim Vas. Mam problem, pri otvorni noveho projektu v PT, ktory ma inu vzorkovaciu frekvenciu, ako predchodzi. (napr. 44 kHz a potom 48kHz). PT mi nechce hrat, zatvori sa alebo zamrzne. Pomozu mi len niekolko nasobne restarty PT a tiez Windowsu. Sam neviem, ako to potom rozchodim. :D Moze mi niekto poradit, aky je spravny postup prechodu na projekt s inou frekvenciou? Pripadne - nastavenie externej zvukovky vo Windowse? Pisem o zostave PT10 a PT12.4, zvukovka NI Komplet Audio6, ale neslo mi to ani na Fast Track Duo.
Dakujem za radu.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od Stan » 22 led 2016 00:43

Muzes zkusit tyto moznosti:
1. zmenit SR (sample rate) v originalu a vyexportovat s jinou SR
2. zmenit SR pomoci externiho programu (napr R8Brain, SoX-Sound eXchange, Barbrabatch)
3. zmenit SR na zvukovce pred importem stemu jinymi slovy nastavit projekt na stejnou SR jako stemy)
4. aktivovat si v PT automatickou konverzi importovaneho audia na SR projeku (nemam PT ale tohle je zakladni funkce kterou maji snad vsechny DAW)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od pavlii » 22 led 2016 08:50

Stane, já to pochopil jinak: pracuje na projektu se S/R 44.1, pak si otevírá jiný projekt se S/R 48 (nebo obráceně) a v tom případě se mu děje popisované. Nevyznívá mi to, že by do nastavené S/R chtěl rovnou vkládat audio v jiné S/R.

Pokud by to bylo tak, jak to chápu já, bude mít problém jinde - instalace PT, problém v samotném systému (Win) apod. Samozřejmě konverze materiálů by mu pomohly, ale dělat to jen proto, že je třeba řešit jiný problém - to by byl teda vopruz maximální 8)

P.

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od IGGY » 22 led 2016 08:51

kdyz delas standartne v 44kHz, tak pred spustenim PT nastav na zvukovce 48kHz. Pak pust PT, neotvirej zadny projekt a podivej se do nastaveni audia jestli je tam 48kHz, pak bud muzes vytvorit novy projekt v 48 nebo otevrit projekt v 48kHz. Nezkousel jsem to tedy v 12.4 ktera pada sama o sobe, ale v 11.3.4 to takto fungovalo. Postup zpet na 44kHz je stejny.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od Stan » 22 led 2016 08:57

Oops, sorry. :oops:

jery
Příspěvky: 18
Registrován: 21 led 2016 23:12
Vybavení

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od jery » 22 led 2016 09:59

Dakujem za reakcie. Upresnim to. nepotrebujem konvertovat do inej SR, ale otvarat projekty v roznych SR, tak ako pise IGGY. Skusam aj postup o ktorom pise. Pred otvorenim projektu, mam nastavenu potrebnu SR. Vidim ju v PT. Napriek tomu, ked otvorim projekt a spustim PLAY, PT nehra a vypise hlasku, ze nevie inicializovat zvukovku, skontrolujte nastavenie. Ked chcem PT zavriet, NEREAGUJE a niekdy pomoze len Ctrl+Alt+Del. Rozmyslam, ci nebude problem v nastaveni zvukovky v samotnom Widowse. Lebo niekedy sa mi tak sprava aj Wavelab.

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od IGGY » 22 led 2016 10:17

co se stane pokud vytvoris novy projekt 24bit/48kHz a nahrajes nejake audiostopy, prehrava nebo ne?

jery
Příspěvky: 18
Registrován: 21 led 2016 23:12
Vybavení

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od jery » 22 led 2016 10:29

Teraz som vytvoril novy projekt a ten mi hra. A uz mi hra aj stary projekt. To znamena, ze PT az teraz prepol zvukovku, pri vytvoreni noveho projektu s pozadovanou SR. Ale PT by mal prepnut SR aj pri nacitavani stareho projektu...ci nie?

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od IGGY » 22 led 2016 12:47

ano, ale 12.4 se chova divne, obcas nemohu vubec otevrit projekt, pada to pri nacitani projektu, ted uz pro jistotu ukladam i verzi projektu, kde mam inactive stopy a az po otevreni projektu je zacnu aktivovat. Je to jediny zpusob ktery mi u nekterych projektu fungoval. Pritom v 11.3 byly naprosto v pohode.

jery
Příspěvky: 18
Registrován: 21 led 2016 23:12
Vybavení

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od jery » 22 led 2016 16:04

Mne sa prave 12.4 pozdava viac. Zda sa mi rychlejsia. Niektora verzia z 11 serie, mi pocas hrania sama stopla Play. Prestalo to az potom, ked som odinstaloval AVID Application Manager. Teraz mam uz manager 12.4.0.294 a ten je zatial v pohode. Ale prihlasujem sa nan len obcas, nie som permanentne v nom prihlaseny.
Co sa tyka mojho problemu zo SR, mozno je potrebne najako nastavit zvukovku vo Windowse, v priecinku Sound (zvuk), su tam kolonky ako Povolit aplikaciam ovladanie, alebo Vyhradny rezim. Potom je tam tiez nastaveni SR v samotnom Windowse, a tomuto az tak nerozumiem.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od Liquid Sound » 23 led 2016 02:34

No je to asi blbost, ale zkusim to… Podobně se mi chovaly PT HD v momentě, když název buď session file nebo nějakýho z audio files obsahoval nepovolený znak. Pamatuju si, že to padalo kvůli ř. Není to tenhle případ? Jestli to totiž přepíná sampling rate a funguje při novejch sešnách, nebude imo problém ani v PT ani v kartě.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

jery
Příspěvky: 18
Registrován: 21 led 2016 23:12
Vybavení

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od jery » 23 led 2016 15:54

No ja nepouzivam v nazvoch diakritiku. Maximalne medzeru (space). Ale schvalne som si vytvoril dve nove session s nazvami aj bez medzier, ako pises. A je to to iste. Pri vytvorni novej session prepne SR a pri otvoreni uz vytvorenej nie. Ale pritom v PT - Setup - Lunch Setup App, vidim uz SR prepnutu. Sesion aj otvori, ale po spusteni Play nejde. Vsetko to krachne. A robil mi to uz aj PT 11, vsetky verzie. Uz 1 rok to trpim. A menil som aj zvukovky. Este ma napada, ze pri zatvoreni PT, aj ked nedam Save session, on si pamata nejake nastavenia, pretoze, pri opatovnom spusteni mi ponukne aj Open Recent Session. Ci to nema nejako suvis s touto jeho pamatou.

jery
Příspěvky: 18
Registrován: 21 led 2016 23:12
Vybavení

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od jery » 23 led 2016 16:15

Teraz som urobil presne ten isty test v Cubase 8.5. A vsetko slape, ci pri novom projekte, alebo starom a Cubase sa ani nemusi restartovat ako PT. Ani mi Cubase nevypisuje hlasky, ze mam zle nastavenu zvukovku! Postara sa o to za mna!!!. Takze pani z AVIDu, aj ked tvrdite, ze od verzie PT 9 nie ste zavisly od HW, zial asi stale ste! Tymto som aj vylucil chybu nastvenia zvukovky vo Windowse. Takze chybu musim dalej hladat v PT.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od Stan » 23 led 2016 18:47

Tady jsem neco nasel co by ti mozna pomohlo vyresit tenhle problem.
GeoffLee,

I don't know about Macs, but here's what I do to get around those PT11 and PT12 problems on my PCs.

Here’s my current understanding of how PCs with PT12 (11?) handle audio interfaces and a new procedure that can be used to avoid some of the associated problems. Please let me know if you think something is not correct and/or if the procedure does or doesn’t work properly for you.

1. When PT starts, it assumes that the interface,.......... http://duc.avid.com/showthread.php?t=369186

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Zmena frekvencie projektu v Pro Tools

Příspěvek od Liquid Sound » 23 led 2016 22:08

jery píše:No ja nepouzivam v nazvoch diakritiku. Maximalne medzeru (space). Ale schvalne som si vytvoril dve nove session s nazvami aj bez medzier, ako pises. A je to to iste. Pri vytvorni novej session prepne SR a pri otvoreni uz vytvorenej nie. Ale pritom v PT - Setup - Lunch Setup App, vidim uz SR prepnutu. Sesion aj otvori, ale po spusteni Play nejde. Vsetko to krachne. A robil mi to uz aj PT 11, vsetky verzie. Uz 1 rok to trpim. A menil som aj zvukovky. Este ma napada, ze pri zatvoreni PT, aj ked nedam Save session, on si pamata nejake nastavenia, pretoze, pri opatovnom spusteni mi ponukne aj Open Recent Session. Ci to nema nejako suvis s touto jeho pamatou.
Sorry to byl jenom wild guess tj. co kdyby. Podle mě, jestliže se ti to přepíná bez problémů s jinejma sešnama, je tahle konkrétní resp. tenhle konkrétní session file špatnej. Zkoušels otevírat recovery fajly ze Session Backup folderu?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Odpovědět