ako mate zapojeny gear v studiu ??

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

ako mate zapojeny gear v studiu ??

Příspěvek od dendy » 26 bře 2007 16:19

Zaujima ma kto mate ako pozapajany gear vo svojom studiu.. pochvalte sa, idealne formou schemy..

toto je moj moemntalny setup, dalo mi to celkom dost casu vymysliet ako to vsetko naroutovat aby som vystacil s tym co mam (mix/control/zvukovka) a aby bolo vsteko co najviac pouzitelne na ten ucel na ktory to potrebujem... a to mam dokopy 2 synthy - chcem vidiet ako to maju pozapajane ti z vas, co maju synthov/efektov niekolkonasobne
viac :-))

mozno to niekomu posluzi ako inspiracia, sak gear neni len o tom mat ho pekne naukladany aby vyzeral dobre na fotke ale hlavne mat ho aj nejak slusne pozapajany aby to bolo pouzitelne.. vo vstupch/vystupoch mam este malu rezervu na 1-2 hard synth beasty ktore chcem urcite kupit casom... a snad ked zvysia peniazky tak kvlaitnejsiu zvukovku aj ked hento mi zatial bohate staci..

Obrázek
takto to vyzera v reale :) celkom som spokojny s kablami jak sa mi ich podarilo poriesit/zamaskovat :)
http://raysubject.dendy.sk/index.php?di ... hortView=0

cela pointa je ta, ze moj system prace je naladit si na mQ/G2 zvuk/loop, nahrat do PC a dalej pracovat s wavkom.. plus potrebujem audio stopy z kopmu prehnat cez G2 kde ich efektujem a nahrat s5 do kompu.. mix je na nastavovanie toho co mi hra/co pocujem - vo finale ked nahravam do kompu mQ/G2 tak to taham vzdy priamo do zvukovky mimo mix (koli sumu) ... ten DYI kontroler pouzivam na ovladanie FX vetvy v modulare ktorou efektujem zvuky z PC... z klaves mi idu noty jednach priamo do G2 a jednak cez USB do kompu ..
Naposledy upravil(a) dendy dne 26 bře 2007 16:31, celkem upraveno 2 x.

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 26 bře 2007 19:25

No, tak u nas je to jednochy, ani kreslit se mi to nechce:
Z Motu Ultralite jde 8xOut do Allen&Heath GL2400/24 (odposlechy), dalsich 8xIn je do ni zapojenejch zase jako direct vystupy jednotlivejch savli... Do master vystupu ty Motu mam zapichly Krk RP8, do sluchatkovyho vystupu AKG K271 Studio, to cely pichly do komplu... Akorat obcas kdyz treba nahravam vokal, tak jeden ten kablik odpojim a picnu to rovnou do mic in na motu... Fakt jednoduchy, nic zapeklityho, mam rad jednoduchy funkcni veci 8)
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 26 bře 2007 22:09

http://www.home.karneval.cz/0406520701/hudba5.html

Ja to mam take docela jednoduche, ale treba to nekoho bude zajimat.

V zavorce jsou i planovane nakupy. Zatimco Adamy a Doepfer nahradi puvodni zarizeni, Quadmic bude pouzivan na nastroje a Goldmike na vokaly.

Jo a na obrazku jeste neco chybi. Mezi sluchatka a zvukovku jsem vlozil mix Behringer UB1202, ktery mi zbyl ze starych casu a ted slouzi pouze jako predzesilovac pro sluchatka. Nejakou dobu jsem mel sluchatka pichnuta primo do zvukovky, ale takove zapojeni by mohlo zlikvidovat kartu nebo minimalne mrsit zvuk.
Naposledy upravil(a) fova dne 09 dub 2007 03:13, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 26 bře 2007 22:21

Kytara/gameboy/mic/...-Art SGX2000 Express (Uli Mic100) preamp-ESI ESP1010-pocitac

pocitac-ESI ESP1010-outboard-ESI ESP1010-pocitac

pocitac-ESI ESP1010-A-Design ATTY-Adam A7-usi-mozek
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 26 bře 2007 22:51

Omlouvám se, ale tohle vypadá, jako velice užitečné téma.
Kvůli přehlednosti jsem ty veselé příspěvky přesunul sem: http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5585
(mazat by jich bylo škoda :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 26 bře 2007 23:31

mne tyhle midi kontrolery moc netankujou (sorry dendy, pekny obrazek), spis bych chtel videt jak kdo pouziva Lexicony, Ensoniq DP4 aspol............ja mel tyhle veci puvodne jako smycku ze zvukarny ven a zpet, celkem 4 smycky s tim ze budu hodne veci delat v softu, hlavne samply a ty budu efektovat HW procesorama......tohle se ale neosvedcilo, je to moc komplikovany, ztraci se kvalita signalu a taky uz mam vic skutecnych nastroju.......tedka proste ke kazdemu syntu, ke kazde kytare extra procesor seriove.

Jeste me zaujal jeden postreh na "Mix it like record", aspon teda doufam ze jsem to spravne pochopil a to, ze je dobry pouzivat analogovy submixy, nez to jde do zvukarny. Proste nenahravat uplne vsecko extra a michat az v kompu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 bře 2007 23:58

ja by som povedal ze ten gear sa mo inak zapojit neda.. ze vacsinou je dopredu jasne ako ho optimalne zapojit ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 27 bře 2007 00:08

Ja bych rekl, ze minimalne pro lidi, kteri chteji s muzikou zacit, je tohle velmi uzitecne tema.
Obrazky velmi dobre popisi zapojeni pristroju a clovek tak lepe vse pochopi.

A pro ostatni to muze byt inspirace, co na svem retezci jeste vylepsit nebo co do nej noveho v budoucnu vlozit.

Pockejme az toho tady bude vic...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 27 bře 2007 00:20

no moj setup dosiel malej revizii :)) pred chvilou som chcel nahravat loop ktory som pustil z kompu do G2, tam som ho efektoval a chcel som ho nahrat s5 do kompu.. no dosiel som na to ze v podovnom zaponeji bol out 3/4 z G2 pichnuty do MIXu a az z datial sa dal cez SUB OUT nahrat do kompu.. co je nevyhovujucute pretoze uliho mix sumi viac nez som ochotny pri nahravke akceptovat.. takze 3/4 out z G2 putoval namiesto do MIXU priamo do zvukovice :-)

btw. ad tema "Mix it like record" to plati pri kvalitnych drahych analogovych konzolach nie pri prditku od Uliho za par korun :-)) teda aspon myslim, vyvedte ma z omylu :)

btw. dufam ze niekto (najma z vas co mate viac outboard gearu) premoze lenivost a prispeje tiez nejakou schemickou :-))

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 bře 2007 00:25

no ja mozem prispiet schemou , len neviem ci to niekomu nieco da ..

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 27 bře 2007 00:28

Ono je to skorej tema "aha ako super to mam zapojene" :). Suhlasim s Pytkinom.

Nech som k veci. Z Delty idem doma do Truth 2030. Do Delty idem gitaru z git preampu. Alebo giatarou cez Di-box rovno do Delty. Takto to mam doma.

V skusobni (kvazi "studiu") idem z Delty do mixu Yamaha MG a odtial do Truthov. Vsetky mikrofony co nahravam idu cez ten mix, linkove veci ako klavesy idem rovno do Delty, basovy aparat idem linkou cez Di-Box do Delty. Jo - tie Delty mam 2 (44 a 66), takze dokazem ist 8 analog in. Akurat cakam na TC Electronic G-Major, ktory ma okrem gitara in aj 2x line in a digital out, cize kedze Delta 66 ma digital in, predstavujem si, ze budem mat dokopy k dispozicii 10 in. Mozno si predstavujem zle, uvidim :)

Mam este kompresor Alesis 3630, takze napriklad pri mixazi idem kopak a basu von z Delty cez tento dvojity kompresor a naspat do Delty.

Mam este taky mini klavesik Terratec. Ten mam pripojeny cez gameport SB live (ktoru mam iba na tento ucel), takze obacs si miesto klikania mysov hram jednoduche kila "nazivo".

Nakreslit to ale neviem :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 27 bře 2007 00:40

no chce to trosku predstavivost pochopit to z textu.. skus no nacrtnut ceruzkou na papier a oskenovat :-)

uprimne dovod preco som otvoril ten thread bol ze praveze tak lahke to nebolo, skusal som x roznych zostav (a to pritom skoro nic nemam) a furt mi nieco prekazalo/nevyhovovalo... takze ma napadlo ze to moze posluzit ako inspiracia plus ma fakt uprimne zaujima ako to riesia iny najma ked maju niekolkonasobne viac gearu :-)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 27 bře 2007 00:51

dendy píše:no chce to trosku predstavivost pochopit to z textu.. skus no nacrtnut ceruzkou na papier a oskenovat :-)
Presne tak. Ty obrazky jsou fakt nejlepsi.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

zřejmě trocha archaismu....

Příspěvek od pavlii » 27 bře 2007 12:03

Obrázek

Hlavně se mi moc nesmějte....

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 bře 2007 12:07

pavlii: prepana, v COM mas strcenu awe64? neni to isa?

Odpovědět